نسخه دیجیتالی کتاب " آشنایی با تقریب مذاهب اسلامی" عرضه شد

کتاب "آشنایی با تقریب مذاهب اسلامی" به همت حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت و با تالیف علی بابائی آریا به چاپ رسید . نسخه دیجیتالی این کتاب در پایگاه اطلاع رسانی حج قرار گرفت.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، مولف در كتاب" آشنايي با تقريب مذاهب اسلامي" به هدف از نگارش اين كتاب مي پردازد و مي نويسد: در سالي كه با طليه هفته وحدت آغاز و به شعار سراپا شعور اتحاد ملي و انسجام اسلامي از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي مزين شده زهي سعادت كه گامي از طريق تقويت گفتمان تفاهم بين مذاهب، گرايش ها و جريان هاي مختلف حاضر در بلاد اسلامي برداريم .

علي بابائي آريا با بيان اينكه استكبار جهاني و استبداد بين الملل با تمام قوا كمر به تفرقه و جدايي ميان صفوف امت اسلامي بسته و انسجام اسلامي ملت ها و دولت هاي مسلمان را نشانه رفته خاطرنشان مي كند: بي شك حياتي ترين راهبرد هر يك از جوامع اسلامي تمسك به حبل المتين وحدت زير سايه كلمه توحيد است .

وي مي افزايد: بايد به طرح و گسترش گفتمان تفاهم و همگرايي و دوري از گفتمان نفرت و جدايي روي آورده و حربه زنگ زده استعمارگران را كه سوار بر مركب بي مهار جهالت روزانه ده ها تن از فرزندان امت اسلامي را به خاك و خون مي كشد از كار بيندازيم .

نويسنده در اين كتاب توجه به مقصود تقريب مذاهب اسلامي را مورد تاكيد قرار مي دهد و تصريح مي كند: به نظر مي رسد با وجود تاكيدي كه در زمان ما بر مساله تقريب مذاهب اسلامي مي شود تاكنون تعريف يكساني از آن ارائه نشده با به عبارت دقيق تر در مورد تعريف آن ميان صاحب نظران مسلمان اتفاق نظري به چشم نمي خورد .

بابائي ادامه مي دهد: تقریب مذاهب اسلامی به معنای ترویج فرهنگ گفت‌وگوی صحیح و سازنده بر اساس اصول و مبانی مشترک با هدف درک یکدیگر و دست‌یابی به رشد علمی و مذهبی است .

وي اظهار مي دارد: مذاهب اسلامی می‌توانند ضمن پای‌بندی به مبانی و دیدگاههای خود در سایة تعامل منطقی و گفت‌وگوی علمی یکدیگر را درک کنند و به هم نزدیک شوند .

مولف كتاب "آشنايي با تقريب مذاهب اسلامي" پذيرش كثرت و اختلاف، اعتماد و گفتگو، تاكيد بر مشتركات و رعايت اخلاق اسلامي را اصول و مباني تقريب مذاهب عنوان مي كند .

بابائي در بخش ديگري از اين كتاب موانع اخلاقي را يكي از موانع تقريب مي داند و مي نويسد: اگر رعايت اخلاق اسلامي يكي از اصول و مباني تقريب است بايد عدم رعايت آن را نيز از موانع تقريب بر شمرد .

وي با تاكيد بر دوري از جهالت در تقريب بين مذاهب اظهار مي دارد: این واقعیّت قابل انکار نیست که بسیاری از موضع‌گیری‌های خصمانة برخی مذاهب در برابر برخی دیگر نتیجة بی‌ خبری از عقاید و دیدگاههای راستین یکدیگر است .

مولف همچنين تعصب هاي جاهلانه و دسيسه دشمناني كه منافع سياسي و نامشروع خود را در گرو اختلاف مسلمين مي بينند را از ديگر موانع مهم تقريب بين مذاهب مي داند .

بابائي در پايان به نقش تاثير گذار مراسم سالانه حج در تقريب بين مذاهب اسلامي تاكيد و تصريح مي كند: حج، نماد وحدت مسلمین است؛ نمادی که از یک سو مسلمانان را به یاد هویّت اصیل و پیشینه مشترک خویش می‌اندازد و از سوی دیگر قدرت اسلام و همبستگی مسلمین را در معرض دید جهانیان قرار می‌دهد و کاخ دشمنان اسلام را در شرق و غرب به لرزه درمی ‌آورد .

نسخه ديجيتالی « آشنايي با تقريب مذاهب اسلامي » را اينجا ببينيد!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 


| شناسه مطلب: 27038