رئیس سازمان حج و زیارت کشور: افزایش آمار عمره گزاران بدون خدمات شایسته هدف ما نیست
رئیس سازمان حج و زیارت کشور با تاکید بر اینکه افزایش تعداد زائران به میزان برطرف شدن موانع بستگی دارد تصریح کرد: مردم انتظار دارند خدماتی متناسب با این سفر دریافت کنند و افزایش عدد بدون خدمات شایسته هدف ما نیست .
رئیس سازمان حج و زیارت کشور با تاکید براینکه افزايش تعداد زائران به ميزان برطرف شدن موانع بستگی دارد تصریح کرد: مردم انتظار دارند خدماتی متناسب با اين سفر دريافت كنند و افزايش عدد بدون خدمات شايسته هدف ما نيست .
مصطفی خاکسار قهرودی در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی حج، با اشاره به عدم محدودیت صدور ویزا برای عربستان خاطر نشان کرد: عربستانی ها در حوزه ارائه خدمات مناسب به زائران، محدوديتهايی از نظر كيفيت ارائه خدمات به زائران دارند .
وی ادامه داد: با وضعيت كنوني پيشبينی می كنيم سال آينده هم آمار زائران مشابه امسال باشد و افزايش چنداني در تعداد زائران نداشته باشيم .
رئیس سازمان حج و زیارت کشور تعداد زائران و عناصر اجرایی و خدماتی عمره امسال را 630 نفر عنوان کرد و در مورد تعداد زائران حج تمتع اظهار داشت: تعداد سهمیه زائران حج تمتع هر کشوری به طور متوسط حدود هزار نفر به ازاي هر يك ميليون نفراست و از آنجا كه برخي كشورها از ظرفيت مصوبشان به طور كامل استفاده نميكنند، عربستان به كشورهاي ديگري كه متقاضي اعزام تعداد بيشتري زائر هستند، ظرفيت بالاتري را اختصاص ميدهند. ايران هم، از اين دست كشورهاست .
وی افزود: سهميه ایران در سال گذشته حدود 102 هزار نفر بود و هر سال هم حدود 2 هزار نفر به اين تعداد افزوده ميشود .
رئیس سازمان حج و زیارت تعداد پشت نوبتی های حج تمتع را یک میلیون و 900 هزار نفر دانست و گفت: تا سال 82 تعداد متقاضيان حج 2 تا 3 برابر ظرفيت سالانه بود و بالطبع، ثبتنام كردهها هم بايد حدود 2 تا 3 سال در نوبت ميماندند؛ اما پس از سال 82 با افزايش قابل توجهي از مراجعهكنندگان روبهرو شديم. به طوري كه در سال 86 تعداد ثبتنام كنندهها 8 برابر ظرفيت سالانه شد .
خاکسار خواستار تغییر شیوه ثبت نام و تعیین اولویت شد و خاطرنشان کرد: از نظر من بايد شيوه ثبتنام و تعيين اولويت را تغيير دهيم براي مثال، قرعهكشي را جايگزين انتظار در صفهاي طولاني كنيم .
وی از تعیین اولویت براساس سن ثبت نام کنندگان خبر داد و افزود: اگر ممكن باشد با كسب اجازه از مراجع ذيربط اعم از مراجع شرعي و قانوني، قصد داريم بر اساس سن هم تقسيمبندي داشته باشيم که اين طرح در 6 سال اخير هم اجرا شده است، مثلا در سال گذشته ثبتنام كردههاي 84 سال به بالا در اولويت بودند و امسال نیز افراد 82 سال به بالا در اولویت اعزام خواهند بود .
رئیس سازمان حج و زیارت کشور با اشاره به اینکه مدیریت کنترل بخشی از جمعیت اعزامی به عربستان به عهده ایران گذاشته شده است اظهار داشت: مديريت كنترل اين جمعيت كه بخشي از آن را ايرانيها تشكيل ميدهند هم به عهده دولت عربستان است و هم به عهده دولتهاي ديگري كه زائر اعزام كردهاند که ايران هم بر اساس تفاهمنامههايي كه با سازمان حج عربستان امضا كرده، بخشي از مسووليتها را به عهده گرفته و عملي كردنشان يكي از مصاديق مديريت بحران است و نيروهاي متخصص ميطلبد .
خاکسار با بیان اینکه نميتوانيم در اين جريان از بي تجربهها و داوطلبان استفاده كنيم گفت: گروه اول كاركنان سازمان هستند كه رسمياند و گروه دوم نيروهاي مردمي هستند كه در قالب روحاني، پزشك ، مدير كاروان و عناصر اجرايي اعزام ميشوند. تعداد زيادي از اين نيروها اصلا فرصت حج بجا آوردن پيدا نميكنند .
وی با رد کردن این تئوری که کارگزاران حج از پشت نوبتی ها انتخاب شوند افزود: مناسك حج نياز به صرف وقت دارد و آنها نميتوانند ضمن بجا آوردن اعمال حج به كار ديگري هم مشغول باشند .