رمضان، ماه نزول قرآن و ضیافت الله، از حال و هوای خاصی در مکه مکرمه برخوردار است

این روزها حال و هوای خاصی در مکه مکرمه و به ویژه مسجد الحرام حکمفرماست. آخرین گروه زائران ایرانی روز گذشته از مدینه منوره وارد مکه مکرمه شدند و پس از پایان مناسک عمره آنان، اعمال عمره زائران ایرانی به پایان رسید. زائران ایرانی نیز همگام با سائر مسلمانان جهان هر روز با حضور در مسجد الحرام و شرکت در نمازهای جماعت ، تجلی وحدت مسلمین را به نمایش می گذارند.

 

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، رمضان ، ماه نزول قرآن و ماه ضیافت الهی ، از حال و هوای خاصی در مکه مکرمه و مسجد الحرام برخوردار است و هرکس تلاش می کند تا فیض و ثواب بیشتری را عاید و نصیب خود کند.

 

زائران ایرانی تازه وارد در مکه مکرمه ، 10 روز در این شهر خواهند ماند تا هم فرصت بیشتری برای عبادت داشته باشند و هم آنکه ، مشکل فقهی برای روزه گرفتن به وجود نیاید.

اما آنچه قابل توجه است مسابقه انقاق و اطعام ایتام و نیازمندان در سرزمین وحی جریان دارد و همه مومنان تلاش می کنند از یکدیگر سبقت بگیرند .

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

زایرین ، با علم به اینکه نظر کردکان خداوند و رسول اکرم (ص) هستند ، جهت کسب ره توشه کافی و وافی از این سفر معنوی تلاش می کنند و کوچکترین فرصت و لحظات این ماه پرفیض را جهت انجام   مناجات با خالق جهان هستی  و قرب و بندگی  باریتعالی ، مغتنم می شمارند.

 

حضور بسیار گسترده در نمازهای یومیه که به جماعت برپا مِی شود ، دادن صدقه و دعوت روزه دار به افطاری ، از جمله حرکت هایی است که این روزها در جای جای سرزمین وحی، بویژه مکه مکرمه بسیار به چشم  می خورد.

 

سفره های ساده و بی آلایش افطاری نیز که در ساعات و لحظات باقی مانده به غروب آفتاب در اطراف  مسجدالحرام گسترانده می شود ، جلوه خاصی به ماه پرخیر و برکت ، شفاعت و بندگی، در مکه معظمه بخشیده و توجه هر بیننده را به خود جلب می کند.

سفره های افطاری آنانی که از توان مالی معمولی و متوسط برخوردار هستند ، با خوراکی های ساده از قبیل خرما ، نان ، شیر و قهوه عربی ، مزین و پذیرای روزه داران می شود و افراد متمول و توانمند به    لحاظ مالی نیز علاوه بر اقلام فوق ، نسبت به توزیع غذاهای گرم از جمله کله و پاچه در ظروف یکبار مصرف بین  آحاد مختلف مردم اقدام می کنند.

مردم مکه معظمه نیز مثل اهالی مدینه النبی (ص) به محض پنهان شدن خورشید در پشت کوهها ، افطار می کنند و با شنیدن صدای اذان مغرب ، بلافاصله جهت اقامه نماز به جماعت ، در مسجدالحرام و دیگر مساجد و اماکن مقدس حاضر می شوند.

مردم مکه مکرمه نیز پس از اقامه ی نماز یومیه عشا ،  در نمازهای مستحبی  تراویح که به جماعت برپا   می شود ، حاضر می شوند.

نمازهای 20رکعتی تراویح ، بصورت 10نماز دو رکعتی اقامه و هر شب یک جزء  کامل قرآن در حین نمازها تلاوت می شود.

 

اخبار مرتبط:

مراسم افطاری در مسجد الحرام


| شناسه مطلب: 27344