حج و هدیه و سوغاتی زایر برای نزدیکان

هدیه و یا سوغاتی سفر، سنتی دیرپا و عملی پسندیده در میان اقوام و ملیت های مختلف محسوب می شود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، این سنت و یا عادت ، در سفرهای خارج از کشور به ویژه سفر حج بیش از پیش نمود پیدا می کند چرا که بنا بر روایات و احادیث ، آنچه زایر بعنوان هدیه با خود می آورد جزو هزینه های حج به حساب می آید و پاداش معنوی دارد.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
اما نباید از این مهم غافل شد که حج سفری معنوی می باشد و بهترین سوغات آن برای خود طهارت روح و برای دیگران دعا و نیایش است.
تهیه هدیه و سوغاتی نباید بگونه ای باشد که زایر از برکات معنوی حج و ره توشه ای برای آخرت محروم و یا کمتر بهره مند شود و اوقات ذیقیمت و لحظات پربرکت را بجای طاعت و عباد ت ، صرف اینکار کند.
سوغاتی سفر حج ، بهتر است چیزی باشد که اماکن و مشاهد مقدس را یادآوری کند و هنگام عبادت خاطره زیارت بیت الله الحرام و حرم نبوی را در اذهان تجدید و زنده کند.
در آوردن هدیه و سوغاتی از سفر حج ، شایسته است که فقرا ، مستمندان ، نیازمندان و به ویژه یتیمان را فراموش نکنیم و اطمینان داشته باشیم که ثواب اینکار افزونتر از سوغاتی و هدیه برای افراد متمول است.
حج و عمره ، هر دو بازار است اما نه بازار دنیا ، بلکه بازار آخرت محسوب مِی شود و بجاست که در آن به توشه و سوغاتی آخرت اندیشید و به تحصیل بهشت همت گماشت.
بهای کالای عرضه شده در بازار حج و عمره ، نیت خالص ، عمل صالح ، قلب سلیم ، تحول روح و مال حلال است .
آب زمزم که نماد جوشش چشمه امید ، آب حیات در کویر انقطاع و حریم پارسایی و از خودگذشتگی است می تواند ازجمله بهترین های سوغاتی سفر حج محسوب شود و خیلی از نزدیکان زایر نیز آن را به برخی سوغاتی های دل مشغول کن ، ترجیح می دهند.
در روایت ها نیز به نوشیدن آب زمزم و نیز هدیه دادن آن سفارش و تاکید شده است که هرکس آّب زمزم بنوشد ، از بیماری شفا یابد.
در خصوص هدیه آب زمزم روایتی نیز وجود دارد مبنی بر اینکه پیامبر اسلام (ص) زمانی که در مدینه منوره بودند، می خواستند که آب زمزم برایشان هدیه آورند.