حمایت عربستان از ادعای امارات درباره جزایر سه‌گانه ایرانی !


در حالی که بر اساس اسناد حقوقی و قانونی منطقه‌‏ای و بین‌‏المللی، ‏جزایر سه‌‏گانه ابوموسی، تنب‌‏بزرگ و تنب‌‏کوچک، جزئی از خاک جمهوری اسلامی ایران به‌‏شمار می‌‏روند، عربستان سعودی از ادعاهای واهی امارات درباره این جزایر ایرانی دفاع کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ، عربستان سعودي ديروز از ايران خواست تا به آنچه كه تلاش دولت امارات عربي متحده براي حل بحران جزاير سه‌گانه اماراتي اشغال شده از سوي ايران ناميد، پاسخ دهد.
ادعاي مالكيت امارات عربي متحده بر جزاير سه گانه ايراني در حالي مطرح مي‌‏شود كه بر اساس اسناد حقوقي و قانوني منطقه‌‏اي و بين‌‏المللي، ‏جزاير سه‌‏گانه ابوموسي، تنب‌‏بزرگ و تنب‌‏كوچك، جزئي از خاك جمهوري اسلامي ايران به‌‏شمار مي‌‏روند.
جمهوري اسلامي ايران كه جزاير سه گانه ايراني را جزو لاينفك خاك خود مي‌داند، در عين حال بارها آمادگي خود را براي مذاكره به منظور رفع سوء تفاهم موجود در اين باره اعلام كرده است.
"عبدالعزيز قطان" نماينده عربستان سعودي در مراسم گشايش يكصد و سي‌امين نشست اتحاديه عرب در سطح نمايندگان دائم اين اتحاديه در قاهره، جزاير سه گانه را اشغال شده از سوي ايران و بر آنچه كه حق امارات براي بازگرداندن آن به اين كشور ناميد، تاكيد كرد.
نماينده عربستان در اتحاديه عرب همچنين مخالفت رياض با آنچه اقدام تهران در تاسيس دو دفتر در جزيره "ابوموسي" خوانده شد، اعلام و آن را نوعي تحكيم اشغالگري دانست.
قطان همچنين ابراز اميدواري كرد، ايران به تلاش‌هاي امارات عربي متحده براي حل مسئله جزاير سه گانه از طريق گفت‌وگو يا داوري در دادگاه بين‌المللي براي حل اختلافات تن دهد و به آنچه كه از آن به عنوان منطق حق و عدالت ياد كرد، روي آورد و صفحه‌اي جديدي را در روابط با كشورهاي همسايه بر اساس اقدام مشترك و خودداري از مداخله در امور داخلي يكديگر بگشايد.
اين درحالي است كه «حسن قشقاوي» سخنگوي وزارت خارجه پيش از اين با تاكيد بر ايراني بودن جزيره ابوموسي گفت كه هر گونه سوءتفاهم در مورد جزيره ابوموسي در چارچوب يادداشت تفاهم 1971 و بر اساس گفتگوي دو جانبه قابل حل است.
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران همواره اعلام كرده است كه هر گونه سوءتفاهم در مورد ترتيبات اجرايي در جزيره ابوموسي در چارچوب يادداشت تفاهم 1971 و بر اساس گفتگوي دو جانبه قابل حل است.
قشقاوي، تبليغاتي كردن اين مسئله را رويكردي غيرسازنده و برخلاف روح حاكم بر روابط دو كشور ايران و امارات قلمداد كرد.


| شناسه مطلب: 27496