گزارش سفر نماینده ولی فقیه به استان خراسان رضوی

این سفر استانی که یکشنبه شب 3 شهریور ماه، صورت گرفت،‌ پس از سفر به استان خوزستان و اصفهان، سومین سفر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به استان ها بود.

 

آيت الله محمدي ري شهري نماينده ولي فقيه درامور حج و زيارت به‌منظور بررسي امور حج در استان خراسان رضوي در راس هياتي مركب از معاونان و مديران بعثه مقام معظم رهبري، وارد مشهد مقدس شد.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 اين سفر استاني كه يكشنبه شب 3  شهريور ماه، صورت گرفت،‌ پس از سفر به استان خوزستان و اصفهان، سومين سفر نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت به استان ها بود.

آيت الله محمد ري شهري در بدو ورود،‌ در فرودگاه شهيد هاشمي نژاد مشهد، از سوي تعدادي از مسئولان استاني، نماينده معاونت ‌امور روحانيون، مدير و مسوولان حج وزيارت استان خراسان رضوي مورد استقبال قرارگرفت.

وي سفر خود به اين منطقه را با حضور در  بارگاه ملكوتي حضرت ثامن الحجج و زيارت  آستان قدس رضوي آغاز كرد.

بازديد نماينده ولي فقيه از واحد هاي مختلف مديريت حج و زيارت استان خراسان رضوي و دفتر نمايندگي معاونت امور روحانيون بعثه مقام معظم رهبري در منطقه خراسان، اولين برنامه اين سفر فشرده يكروزه بود كه صبح دوشنبه با همراهي معاونين بعثه و مسئولان حج و زيارت استان خراسان رضوي انجام شد.

در اين بازديد آيت الله محمدي ري شهري با كاركنان بخش هاي مختلف فرهنگي و اجرايي امور حج و زيارت استان هاي خراسان رضوي، شمالي و جنوبي ديدار و با آنان گفت و گو كرد.

برنامه بعدي اين سفر يكروزه نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت،‌ ديدار با مسئولان حج و زيارت استان هاي خراسان رضوي، شمالي و جنوبي بود.

در اين ديدار، تمركز در كارهاي فرهنگي و تحكيم هماهنگي و همدلي بين نيروهاي سازمان و بعثه مورد تاكيد نماينده ولي فقيه قرار گرفت.

در نشست مشترك مسئولان حج و زيارت استان هاي خراسان رضوي، خراسان شمالي و جنوبي هريك از مديران حج و زيارت اين استان ها، گزارشي از روند آموزش و اعزام زائران به حج و عتبات را ارائه دادند.

مدير حج و زيارت خراسان رضوي در گزارش خود گفت: استان خراسان رضوي از نظر زائر از رتبه دوم برخوردار است.

" مجردي "‌ در اين نشست مشترك از مشكلات تاخير در پروازهاي زائران به عنوان يك مشكل اساسي ياد كرد و افزود:‌ براي افزايش آمار زائران نياز به آماده سازي نهادهاي مختلف وجود دارد.

حجت  الاسلام والمسلمين دكتر بحريني نماينده معاونت روحانيون بعثه مقام معظم رهبري در استان خراسان رضوي نيز در گزارشي از اقدامات انجام شده گفت: يكهزار روحاني در طرح آموزش الكترونيكي با هدف دانش افزايي و ارتقاء سطح معنوي ثبت نام كرده اند.

وي از تشكيل گروه هاي پاسخ به شبهات به عنوان برنامه هاي آتي اين مركز ياد كرد.

بحريني همچنين خواستار تفويض اختيار متناسب  با مسئوليت هريك از مناطق معاونت روحانيون شد.

حجت الاسلام والمسلمين حسيني نماينده معاونت بين الملل بعثه مقام معظم رهبري نيز در اين نشست مشترك گفت: 730 نفر از زائران تحصيل كرده  و زباندان هم اكنون با دفتر نمايندگي معاونت بين الملل همكاري دارند.

سرپرست حجاج جمهوري اسلامي ايران در اين نشست مشترك پس از ارائه گزارش عملكرد و مسائل و مشكلات اين استان توسط مسئولان حج و زيارت استان گفت:‌ ‌در سال نوآوري و شكوفايي همه ظرفيت هاي فكري براي پيشبرد اهداف حج بايد مورد استفاده قرار گيرد تا انتظارات مقام معظم رهبري از تشكيلات حج و زيارت تحقق پيدا كند.

نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني نوسازي و تقويت برنامه هاي اجرايي وفرهنگي با هدف بهره گيري لازم از ظرفيت حج و زيارت را ضروري دانست.

وي خدمت به اهداف بلند حج و زيارت و خدمت به زائران خانه خدا را نعمتي از سويخداوند به مجموعه کارگزاران حج دانست و گفت: براي اينکه نوسازي و شکوفايي در امرخدمت رساني به حجاج تحقق يابد، لازم است نوسازي نيروها مورد توجه قرار گيرد،  زيرانيرويي كه توان لازم را نداشته باشد با توصيه نمي تواند کار خوبي انجام دهد.

وي تداوم آموزش نيروها را حائز اهميت دانست و گفت: نوسازي نيروها به لحاظ فکريسبب شکوفايي در ارائه خدمت به زائران خواهد شد.

نماينده ولي فقيه،‌ نوسازي در برنامه ها را در تمامي امور اجرايي و فرهنگي ضروريدانست و گفت: بهره گيري از نيروهاي خارج از سازمان و بعثه به صورت موردي و پروژه ايمي تواند در پيشبرد اهداف نوآوري و شکوفايي در حج و زيارت موثر باشد.

سرپرست حجاج ايراني تقويت هماهنگي و همدلي بين نيروهاي سازمان و بعثه را حائزاهميت خواند و بر ضرورت تمرکز در کارهاي فرهنگي تاکيد کرد.

آيت الله ري شهري گفت: همراه کردن کار اجرايي با کار فرهنگي بسيار مبارک است امابايد به گونه اي باشد که از امکانات و ابتکارات همه نيروها، کنار تمرکز کارهايفرهنگي بهره گيري شود.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت برنامه ريزي براي پرورش نيرو در حوزةروحانيون و ارائه امتيارات خاص به روحانيون براي اعزام به مناطق مورد نياز،  برايحل مشكل كمبود روحاني در برخي از مناطق را ضروري دانست .

آيت الله ري شهري با اشاره به پيشنهاد نمايندة معاونت روحانيون بعثه براي اختصاصمحل مناسب جهت فعاليت هاي بعثه در استان خراسان رضوي موافقت كرد و گفت: نمايندگيبعثه در استان خراسان رضوي براي انجام مأموريت هاي خود از جمله راه اندازي  رشته يادانشكده تبليغ بايد مكان مناسبي داشته باشد .

سرپرست حجاج جمهوري اسلامي ايران، همچنين با اعطاي اختيارات مورد نياز به مناطق بعثه در استان ها موافقت كرد وابراز اميد واري نمود باتلاش و جديت دست اندركاران حج و زيارت انتظارات مقام معظمرهبري از تشكيلات بعثه و سازمان حج تحقق يابد.

پس برگزاري اين نشست مشترك،‌ آيت الله محمدي ري شهري نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت به  حوزه علميه خراسان رفت تا با شوراي مديريت اين حوزه ديدار كرده و از روندكاري اين مركز ديني بازديد كند.
آيت الله محمدي ري شهري در اين ديدار از قسمت هاي حوزه علميه خراسان ديدن كرد و از نزديك در جريان فعاليت هاي اين مركز علمي و ديني قرار گرفت.
در پايان اين ديدار حجت الاسلام و المسلمين اكبر فرجام مدير اجرايي حوزه علميه خراسان گزارشي از فعاليت هاي اين حوزه ارائه داد و همكاري هاي معاونت امور روحانيون بعثه مقام معظم رهبري با حوزه علميه خراسان و نيز راه هاي همكاري دانشكده علوم حديث با مدرسه علميه نواب مورد بررسي قرار گرفت.

نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني نوسازي و تقويت برنامه هاي اجرايي وفرهنگي با هدف بهره گيري لازم از ظرفيت حج و زيارت را ضروري دانست.

پس از ديدار از حوزه علميه خراسان، آيت الله محمدي ري شهري با توليت آستان قدس رضوي و نماينده مقام معظم رهبري در اين استان ديدار كرده و ناهار را با ايشان صرف كرد.

عصر روز دوشنبه،‌ برنامه پنجم اين سفر يكروزه آغاز شد و آيت الله محمدي ري شهري، نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت با سرگروه هاي حلقه هاي دانش افزايي و ارتقاي معنوي روحانيان کاروان هاي حج استان هاي خراسان رضوي، شمالي و جنوبي ديدار کرد.

در اين نشست ابتدا 4 نفر از سرگروه هاي حلقه هاي دانش افزايي و ارتقاي معنوي روحانيان حج، گزارشي از فعاليت و ابتکارهاي آموزشي اين گروه ها را ارائه دادند.

آيت الله محمدي ري شهري در اين ديدار از طرح تشکيل حلقه هاي دانش افزايي و ارتقاي معنوي روحانيان حج به عنوان امري مبارک ياد کرد و بر ضرورت توجه به تامين نيازهاي روز براي زائران در مفاد آموزشي تاکيد کرد.

رئيس دانشکده علوم و حديث اظهار اميدواري کردکه دانشنامه امام حسين (ع) تا پايان سال جاري آماده انتشار شود.

آيت الله محمدي ري شهري با بيان اينکه آسيب هاي زيادي مساله روضه خواني ها و مجالس مذهبي را تهديد مي کند افزود: به منظور تقويت فرهنگ مرثيه سرايي سيدالشهدا، بخشي از دانشنامه امام حسين (ع) بطور مستقل طي روزهاي آينده منتشر خواهد شد.

سرپرست حجاج جمهوري اسلامي ايران،‌ از نماينده معاونت امور روحانيون در اين منطقه خواست تا طرح حلقه هاي دانش افزايي و ارتقاي سطح معنوي روحانيان حج را با مطالعات و بررسي هاي لازم تکميل و تعميق نموده تا پس از تصويب به عنوان الگوي کاري براي ساير مناطق کشور مورد استفاده قرار گيرد.

نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت جاذبه آفريني در اين طرح را با رويکرد عدم افزايش هزينه ها از کارهاي ضروري برشمرد و بر ابتکار و نوآوري در طرح هاي فرهنگي براي استفاده بيشتر از امکانات موجود تاکيد کرد.

آيت الله محمدي ري شهري همچنين در اين نشست آموزش تخصصي زبان عربي را امري ضروري دانست و گفت: بايد در مفاد آموزشي علاوه بر زبان عربي توجه جدي به ساير نيازهاي زائران لحاظ شود. وي همچنين راه اندازي آموزش مجازي را از برنامه هاي آتي بعثه مقام معظم رهبري برشمرد.

حلقه هاي دانش افزايي و ارتقاي معنوي روحانيان کاروانهاي حج شامل يک سرگروه و 15 نفر از روحانيان کاروانهاي حج هستند که به صورت شبکه اي به فعاليت هاي آموزشي و کسب آمادگي هاي لازم براي همراهي با زائران حج مي پردازند.

مسئولان حلقه ها  توسط نمايندگي معاونت امور روحانيون تعيين مي شوند و هر حلقه بعد از تشكيل ، دو مقطع را طي خواهد نمود كه مقطع نخست آن،  تكيه اصلي بر پيگيري سير مطالعاتي تعيين شده و گذراندن موفقيت آميز امتحاناتي است و از منابع معرفي شده گرفته خواهد شد . در اين مقطع ، جاسات حلقه حد اقل يك بار در هفته بايد تشكيل شود . شركت كنندگان در اين مقطع ، هنوز به طور رسمي وارد شبكه روحانيون يا مداحان بعثه مقام معظم رهبري نشده اند و در واقع ، مراحل آموزش و آزمون را به صورت توأمان سپري مي كنند. در ضمن در اين مقطع ، و بنا بر  در خواست مسئوول حلقه ، مراحل گزينشي (مصاحبه ، ارزيابي نوار و ...)انجام خواهد شد .

در مقطع دوم  نيز كه ويژه افرادي است كه در امتحانات نمره لازم را كسب نموده و ضمناً مراحل گزينشي را نيز با موفقيت پشت سر گذاشته اند ، تأكيداصلي بر انتقال تجارب و ارتقاء معنوي اعضاء خواهد بود؛ در عين حال ، در اين مقطع نيز هدف دانش افزايي از طريق انجام مطالعات و پژوهش هاي كاربردي – البته با سرعتي كمتر و عمقي بيشتر از مقطع اول – پي گيري خواهد شد . جلسات اين مقطع حداقل يك بار در ماه برگزار خواهد شد .

اعضاي حلقه ها در نشست هاي هفتگي يا ماهيانه خود ، برنامه هاي آموزشي و سير مطالعاتي را كه توسط واحد آموزش معاونت امور روحانيون تعيين شده است ، زير نظر مسئول حلقه پي خواهد گرفت . در هر نشست ، منابعي كه لازم است تا نشست بعدي توسط اعضاء مطالعه ، خلاصه برداري مي شود. اعضاء موظف اند منابع مزبور را مطالعه و تكاليف تعيين شده را انجام داده و نتيجه را در نشست بعدي ارائه نمايند .

 در فواصل زماني معين، در زمان هايي كه توسط شوراي مسئولان حلقه ها  مشخص مي شود ، شركت كنندگان در حلقه هاي دانش افزايي،‌  مورد آزمون قرار  خواهند گرفت و نمرات اين آزمون ها در پرونده فرد ثبت و در محاسبه نمره كتبي وي مورد توجه قرار خواهد گرفت .

هدف اصلي از تشكيل حلقات دانش افزايي و ارتقاء معنوي ، رشد علمي و مشاركت فعال اعضاء در ادارة جلسات ، انجام پژوهش هاي كاربردي و فراگيري دانش هاي مورد نياز براي مأموريت هاي تبليغي است . به همين دليل ، حضور منظم اعضاء در جلسات و ميزان فعاليت علمي آنان توسط مسئول حلقه ثبت و در جمع بندي نهايي لحاظ خواهد شد .

 

ديدار با روحانيون و كارگزاران حج،‌ عمره و عتبات در استان هاي خراسان رضوي، شمالي و جنوبي آخرين برنامه سفر يكروزه نماينده ولي فقيه بود كه در آن آيت الله محمد محمدي ري شهري با بيان اين مطلب كه ايجاد رشته دانشگاهي و يا دانشكده تبليغ حج در منطقه مشهد و همچنين در ساير مناطق كشور در حال پيگيري است گفت: تلاش ها در انجام است تا سر فصل هاي دروس اين رشته دانشگاهي قبل از آغاز موسم حج 87 تدوين و آماده شود.

سرپرست حجاج جمهوري اسلامي ايران،‌ اظهار اميدواري كرد كه تا اخر سال آينده اين رشته در مناطق قم و مشهد ايجاد شود .

آيت الله محمد محمدي ري شهري خدمتگزاران به حج را سنگرداران تبليغ و دفاع از ارزشهاي انقلاب اسلامي و افرادي تلاشگر دانست كه در نوراني تر كردن دل هاي مردم در تلاش هستند.

وي با تشريح بخش هايي از مناجات شعبانيه گفت:  مناجات شعبانيه دعايي زيبا و ارزشمند است كه همه ائمه اطهار (ع) و ساير بزرگان دين بدان تاكيد داشته اند.

رئيس دانشكده علوم و حديث در تشريح بخشي از اين دعاي شريف افزود : خداي متعال عالِم به همه خواسته ها و دعاهاي همه نيايشگران و صاحب علمي گسترده و نامحدود است ، از اينرو معناي شنيدن در برخي از ادعيه به مفهوم ترتيب اثر دادن و اجابت كردن است .

آيت الله محمدي ري شهري با استناد به روايات اسلامي گفت : بهترين دعا، دعايي است كه از عمق دل بازگو شود و همراه با جد و اجتهاد باشد .

سفر يك روزه نماينده ولي فقيه به استان خراسان رضوي شامگاه دوشنبه به پايان و ايشان با بدرقه جمعي از مسئولان استاني و مديران حج و زيارت استان اصفهان،  به همراه معاونان بعثه مقام معظم رهبري به تهران بازگشت.

 


| شناسه مطلب: 27595