آیت الله ری شهری: هدف همه تلاش های فرهنگی زدودن آلودگی ها از جان ودل است

نماینده ولی فقیه در حج و زیارت روز یکشنبه در جلسه رابطین فرهنگی هتل ها در مکه مکرمه گفت: همه تلاش های فرهنگی برای این است که آلودگی های جان و زنگارهای دل زدوده شود و انسان با عالم معنا ارتباط داشته باشد و استعدادهای انسانی در وجود او امکان شکوفایی پیدا کند.

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج در مكه مكرمه، وي در اين نشست كه مصطفي خاكسار قهرودي رييس سازمان حج و زيارت حضور داشت، از ذكر و ياد خدا به عنوان يكي از موثرترين و سازنده ترين عوامل فرهنگي ياد كرد و با استناد به رواياتي از حضرت علي(ع) گفت: در نظام آفرينش تعبير اميرالمومنين(ع) اين است آنچه مي تواند دل را جلا دهد ياد خدا است.

وي افزود: ذكر سبب مي شود گوش دل شنوا شود و بعد از اينكه چشم دل انسان نابينا است، بينا شود. همه انبيا آمدند كه چشم و گوش دل انسان بينا و شنوا باشد كه در اين صورت انسان خود حقايق را مي بيند و در مسير رسيدن به انسانيت حركت مي كند.

آيت الله ري شهري خطاب به حاضران گفت: حاصل كار مجموعه سازمان حج و زيارت و بعثه بايد اين باشد كه بتوانيم اين فضاي توجه به خدا را در دل مردم در اين مكان كه بهترين مكان براي توجه به خدا است آشنا كنيم و در واقع با اين كار، آن ها را در برابر آسيب ها و تهديدهاي فرهنگي مصونيت داده ايم.

وي با استناد به رواياتي از حضرت امام صادق(ع) گفت: انسان هاي با تقوا وقتي گرفتار وسوسه هاي شيطاني مي شوند ناگهان متذكر خدا مي شوند و با بينايي از آلودگي ها اجتناب مي كنند زيرا  ذكر خدا و توجه به خدا سبب امساك ازگناه مي شود.

نماينده ولي فقيه در حج و زيارت، حاصل كار فرهنگي، مجموع كارگزاران حج و عمره را زنده كردن ياد خدا در دل ها دانست و گفت: زنده كردن ياد خدا در دل ها نياز به ابزار و شيوه ها و روش هاي مختلفي دارد. هرچه عناصر فرهنگي هنرمندانه تر باشد بهتر مي توانند ياد و انس با خدا را در ديده ها جلوه بيشتري بدهد و جاذبه بيشتري براي ارتباط باخدا ايجاد كند.

آيت الله ري شهري از برنامه ريزي براي  تدوين طرح جامع مديريت فرهنگي كاروان ها خبر داد و گفت: اين طرح جامع بايد شاهد برنامه هايي متنوع و ويژه اي باشد كه فرصت فراغت زائرين را بتواند پر كند.

وي افزود: در اين طرح بايد نيازهاي اقشار مختلف مورد توجه باشد و برنامه هاي متفاوت براي اقشار مختلف از جمله دانش آموزان و دانشجويان به تناسب جنسيت آن ها پيش بيني شود.

سرپرست حجاج ايراني بيت الله الحرام افزود: برنامه هاي مناطق و شهرستان هاي مختلف ايران نبايد يكنواخت باشد و لازم است براي دانشجويان و ساير اقشار اهل سنت نيز برنامه فرهنگي مناسب تهيه شود.

وي از رابطان فرهنگي حاضر در اين نشست خواست براي تدوين طرح جامع فرهنگي نظرات و پيشنهادات خود را ارايه كنند تا در تدوين طرح مورد استفاده قرار گيرد.

آيت الله محمد محمدي ري شهري گفت: بايددر برنامه ريزي اجرايي و فرهنگي حتما به همه عناصر فرصت بدهيم تا از سفره معنويت و روحانيت حج و عمره استفاده كنند.

 وي افزود:كار فرهنگي اهميت دارد و ازاين نظر صحيح است كه همه بايد تلاش كنيم تا به  معرفت زائرين اضافه شود و ثمره كار نزديك تر كردن زائران به خدا باشد. اما اين به اين معنا نيست كه ساير عوامل اجرايي كاروان ها، كار كم اهميتي دارند.

نماينده ولي فقيه در حج و زيارت افزود:  هرچه اخلاص كار بالاتر باشد در پيشگاه خداوند ارزش بالاتري دارد اين كه كدام يك از عوامل اجرايي فرهنگي، كار با ارزش تري دارند بستگي به ميزان خلوص و تلاش براي كسب رضاي خداوندي است.

آيت ري شهري در پايان خواستار تقويت حركت جديد فعاليت هاي رابطان فرهنگي در كاروان ها براي بهره گيري هر چه بيشتر زائران از بركات و نعمات عمره شد.

حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسگر معاون آموزش و پژوهش بعثه نيز دراين نشست گفت: بخاطر اينكه طرح رابطان فرهنگي يك كار جديد بود به همين خاطر زمان كوتاهي براي عملياتي كردن اعزام رابطان داشتيم ولي با فرصت مناسب تلاش مي شود برترين ها را انتخاب كنيم.

وي ، اطلاع رساني به رابطان را ضروري دانست و گفت: رابطان بايد درباره فعاليت هاي بعثه، ستاد عمره، عمليات داخل عربستان و وظايف هر معاونت توجيه شوند.

قاضي عسگر از مسئولان ذيربط خواست آسيب هاي عمره را به كساني كه مي خواهند سال آينده اعزام شوند بگويند و رابطان بايد با مديران ثابت هماهنگ باشند زير مسئوليت  با مدير ثابت است.

 وي با اشاربه اينكه در چند سال گذشته روحانيون فاضل زيادي جذب شده اند و تحول آفرين هستند، گفت: بايد چارچوب وظايف مشخص شود و با همدلي كار پيش رود.

 قاضي عسگر افزود: بعد از پايان عمره رابطان فرهنگي در نشستي دعوت خواهند شد و از دل نظرات آن ها برنامه جامع فرهنگي تدوين خواهد شد.

مصطفي خاكسار قهرودي رييس سازمان حج و زيارت نيز در اين نشست گفت: اقدام اعزام رابطان كه كار تازه اي است بايد بسرعت تكميل شود كه با همكاري همه دست اندركاران، شاهد تاثير گذاري اين حركت خواهيم بود.

وي از رابط فرهنگي ،‌برنامه فرهنگي ،‌ هزينه مدير ثابت و روحاني را به عنوان پنج ركن انجام كار موفق فرهنگي نام برد و گفت: رابطان فرهنگي مي توانند با گفتار و رفتار مناسب، اطمينان را براي مدير ايجاد كنند كه بودن آن ها به عنوان كمك در اجراي برنامه هاي فرهنگي است و به اعتبار مسئوليت مدير در حوزه اجرايي، رابطان امور فرهنگي مي توانند بهترين كمك او باشند و مدير بايد بداند كه رابط فرهنگي بهترين عامل براي موفقيت او در انجام امور اجرايي است.

وي گفت: ضرورت و فوايد كار رابط فرهنگي در كنار ساير عوامل در هتل ها ثابت شده است.

در اين نشست برخي از رابطان فرهنگي به بيان نقطه نظرات خود پرداختند و دادن استقلال عمل به رابطان فرهنگي، تدوين يك بسته فرهنگي و داشتن فرصت بيشتر براي عبادت را خواستار شدند.


| شناسه مطلب: 28347