پیوند حج و زیارت با ولایت ناگسستنی است
حجت الاسلام حمیدزاده اظهار داشت:حج و زیارت بیت الله الحرام در پرتو امامت قابل توجیه است و شاید یکی از علل این که باید نماز طواف در پشت مقام ابراهیم خوانده شود به همین دلیل است که اندیشه امامت و رهبری الهی در حج کاملا مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی حج از مکه مکرمه، حجت الاسلام حمیدزاده از محققان و پژوهشگران حوزوی در جلسه چهل دوم روحانیون در مکه مکرمه به مساله حج از نگاه نهج البلاغه پرداخت و اظهار داشت: حج و زیارت بیت الله الحرام در پرتو امامت قابل توجیه است و شاید یکی از علل این که باید نماز طواف در پشت مقام ابراهیم خوانده شود به همین دلیل است که اندیشه امامت و رهبری الهی در حج کاملا مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: حج تقویت کننده دین است، در شرایط که حج به درستی برگزار شود، تشکیلات دین و دینداری را تقویت می کند و موضع دین باوران در سطح جهان را قوت می بخشد.
حجت الاسلام حمیدزاده خاطر نشان کرد: اگر دنیا اسلام بتواند به مساله امامت و رهبریت الهی پایبند شود، یعنی مکه مکرمه و مسجدالحرام را بتوانیم به عنوان مرکزیت یک سیستمی مدیریتی الهی بشناسیم این حرکت می تواند بسیاری از کاستی ها دنیا اسلام را برطرف کند.
/Oldnewsimages/imagenews/ImageNews/image_20125132341363434.gif)
وی با بیان این که گاهی امیرالمومنین علی علیه السلام در نهج البلاغه از حج به عنوان، حج ضعفا تعبیر کرده است افزود: مساله حج می تواند بنیه دفاعی جامعه اسلامی را تقویت کند و مسلمان را روحیه جهادی برای دفاع از حریم ایمان و توحید ببخشد.
این استاد حوزه با بیان این که در خطبه 92 نهج البلاغه حج و شرایط حاجی به عنوان فضای اختبار و امتحان برای دین باوران یاد شده است، گفت: پروردگار عالم، حج را مظهر عظمت خویش قرار داده است، وجود زائران بیت الله الحرام از ملیت ها و کشورهای مختلف در مکه مکرمه نشان از شکوه توحید در اجتماع اسلامی است که خود عظمت اسلام را بیان می کند.
وی تصریح کرد:انسان وقتی این شکوه و عظمت را در مسجدالحرام و بیت الله الحرام می بیند ناخداگاه به عظمت پروردگار پی می برد. به وضوح پی می بردکه ذات حق مسلط بر نظام آفرینش است و دلها در گروه حضرت حق است.