اعلام فراخوان کتاب عکس«در حریم حرم»

عکس های ارسالی با موضوع جاذبه‌های مذهبی، تاریخی، طبیعی، فرهنگی، هنری، گردشگری، اقتصادی، آموزشی، ورزشی، اجتماعی، آداب و سنن و آیین‌ها، سیما و منظر شهری شامل بافت های قدیم و جدید، قم در انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و دیگر موضوع ها و مضامینی که به هر نحو معرف و نماد شاخص و بارزی از استان قم باشد، پذیرفته می شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، ابراهيم سليماني، مسؤول دبيرخانه كتاب عكس«در حريم حرم»، با اشاره به موضوع‌هاي اين فراخوان گفت: عكس هاي ارسالي با موضوع جاذبه‌هاي مذهبي، تاريخي، طبيعي، فرهنگي، هنري، گردشگري، اقتصادي، آموزشي، ورزشي، اجتماعي، آداب و سنن و آيين‌ها، سيما و منظر شهري شامل بافت هاي قديم و جديد، قم در انقلاب اسلامي، دفاع مقدس و ديگر موضوع ها و مضاميني كه به هر نحو معرف و نماد شاخص و بارزي از استان قم باشد، پذيرفته مي شود.
وي افزود: ديار ديرپاي استان قــم كه نامش قرين تاريخ و فرهــنگ آن پيوندي ناگسـستني با ذريه نبي مكرم اســلام(ص) دارد، همواره در تاريخ و دوران معاصر به عنوان يكي از مهم‌ترين قطب‌هاي مذهبي و فرهنگي جهان اسلام و تشيع علوي به شمار مي‌آيد و در كنار اين ويژگي بارز، اين خطه از ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي ارزشمندي برخوردار بوده كه كمتر شناخته و معرفي شده است.
مسؤول دبيرخانه كتاب عكس«در حريم حرم» اظهار داشت: شهـرداري قـــم با توجه به ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي ارزشمند قم در نظر دارد با همكاري جهـاد دانشـگاهي واحد استان قـــم و ديگر سازمان ها و متوليان عرصـه هاي گوناگــون و با هــدف معرفي در خــور و شايسـته ظرفيت هاي اين كلان شهــر، كتــاب مصــور «در حـريم حــرم(قم در گذر زمان)» را منتشر كند.
سليماني با اعلام اين خبر كه دبيرخانه اجرايي كتاب عكس«در حريم حرم» از مراكز و سازمان‌ها، مجموعه داران، هنرمندان عكاس و علاقه مندان دعوت مي كند تا با ارسال آثار ارزنده خود در اين رخداد مهم فرهنگي و هنري مشاركت كنند، خاطرنشان كرد: محدوديتي از لحاظ تعداد و نوع آثار وجود ندارد و هر متقاضي مي تواند آثار رنگي يا سياه و سفيد خود را به صورت ديجيتال يا آنالوگ به دبيرخانه ارسال كند.
وي درباره شرايط شركت در اين فراخوان اظهار داشت: آثــار ديجـيتال يا اسكن شده بايد با فرمـت TIF و با رزولوشـن 300dpi در ابعــاد 30 در40 سانتي‌متر ارسال شود؛ همراه با آثـــاري كه به صورت لوح فشرده ارايه مي‌شود‌، بايد يك نسخه پرينت‌ مطابق با نسـخه اصلي (سياه و سفيد يا رنگي) ارسال و پشت هر يك برچسب مربوطه الصاق شود؛ بر روي هر لوح فشرده نــام و نام خـــانوادگي و هـــر عكس را درون لوح فشرده به ترتيب نام عكــاس، عنوان عكـس نامگذاري شود؛ دبيرخانه اجرايي، ارسال كننده را صاحب اثر مي‌شناسد؛ عكس‌ها نبايد به صورت لوله شده و يا با قاب و پاسپارتو ارسال شود؛ آثار بايد كاملا مستند بوده و از هرگونه دستكاري يا حك و اصلاحي كه جنبه مستند بودن عكس را مخدوش مي سازد اجتناب شده باشد؛ همراه با آثار، جدول تقاضاي شركت نيز به طور كامل تكميل و ارسال شود؛ دبيرخانه اجرايي مسؤوليتي در قبال ارسال نامطلوب و آسيب‌هاي ناشي از پست را نمي پذيرد و ارسال آثار به منزله قبول مقررات است.
مسؤول دبيرخانه كتاب عكس«در حريم حرم» گفت: از ميان آثار رسيده عكس‌هاي مناسب براي چاپ در كتاب انتخاب شده و به هر عكاسي كه آثارش پذيرفته شود علاوه بر لوح سپاس و كتاب منتشر شده، در قبال هر عكس انتخاب شده مبلغ يك ميليون ريال اعطا خواهد شد.
وي درباره اهميت عكس خاطرنشان كرد: امروزه تاريخ را عكاسان با عكس‌هاي خود به صورت مصور مي نويسند و آن را به شكل عيني ثبت و ضبط مي كنند و اگر عكس را از تاريخ حذف كنيم، بسياري از اسناد حوادث تاريخي از بين مي رود و نمي‌توان به آنها استناد كرده و يا آنها را ثابت كرد.
سليماني با بيان اين‌كه قم، خاستگاه انقلاب اسلامي ايران است، اظهار داشت: بزودي نشست‌هاي تخصصي با عكاسان مختلف استان قم و نيز با حضور مجتبي آقايي از عكاسان و استادان بنام دانشگاه، براي غني‌تر شدن اين اثر برگزار مي شود و مساعدت‌هاي لازم نيز براي ثبت عكس‌هاي جديد عكاسان با آنها انجام خواهد شد.
وي همچنين از بيوت آيات عظام، سازمان‌ها و نهادها، مجموعه داران عكس و ... درخواست كرد: عكس هاي فاخر خود را درباره استان قم به صورت امانت در اختيار اين دبيرخانه قرار دهند تا با اسكن آن از بهترين عكس‌هاي ماندگار در اين اثر بهره برده شود.
مسؤول دبيرخانه كتاب عكس«در حريم حرم» مهلت ارسال آثار براي انتشار در كتاب مصور «در حريم حرم(قم در گذر زمان)» را تا پايان دي ماه سال جاري اعلام كرد و گفت: انتشار اين كتاب با همكاري شهرداري قم و جهاد دانشگاهي واحد استان قم صورت مي گيرد.
وي در پايان افزود:علاقمندان براي كسب اطلاعات بيشتر مي توانند به دبيرخانه كتاب عكس در حريم حرم به نشاني قم- خيابان شهيدان فاطمي (دورشهر)- روبروي فروشگاه جانبازان- پلاك 222- جهاد دانشگاهي واحد استان قم و يا به نشاني اينترنتي www.aupc-acecr.com مراجعه كنند.