مستندنگاری پیامبران مدفون در ایران درگیر جابجایی مسئولان
در حالیکه مستندنگاری ۳۱ پیامبر مدفون در ایران چند سالی است که از سوی ستاد بقاع متبرکه و گردشگری مذهبی در حال انجام است اما هنوز این مستندنگاریها خروجی نداشته است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، طبق اطلاعاتي كه هنوز مستند نيست از مجموع 124 هزار پيامبر حدود 31 پيامبر در ايران دفن شدهاند كه تعدادي از آنها شامل "سيم و لام" در سمنان، "خالد بن سنان عبسي" در گلستان، "يوشع" در اصفهان، "حيقوق" در تويسركان، "قيدار" در زنجان، "اشموئيل" در ساوه، "دانيال نبي" در خوزستان، "شعيب نبي" در خوزستان، "باحزقيل" در دزفول، "روبين" در ميامي، "جرجيس" در شوشتر، "يونس" در گناباد، "يعقوب" در گرگان، "ابراهيم خليل" در سوسنگرد، "اسحاق و اسماعيل" در جاده دزفول، "صالح پيامبر" در شوشتر، "ايوب" در بجنورد و... است.
مستندنگاري اين پيامبران طي سالهاي گذشته توسط ستاد بقاع متبركه و گردشگري مذهبي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري آغاز شد اما تاكنون اين مستندنگاريها هيچ خروجي نداشته است.
حجتالاسلام فخرالدين صابري، دبير ستاد بقاع متبركه و گردشگري مذهبي پيش از اين اعلام كرده بود كه تا پايان تابستان امسال، مستندات جمعآوري شده درباره پيامبران مدفون در ايران به صورت كتاب منتشر خواهد شد.
اما با گذشت 3 ماه از موعد اين وعده حجتالاسلام صابري در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره سرنوشت مستندنگاري پيامبران در ايران ميگويد: مستندات جمعآوري شده است اما هر بار با تغيير مسئولان، روند كار تغيير ميكند و بايد هماهنگيها مجدداً انجام گيرد.
وي ادامه ميدهد: براي نهايي كردن كار بايد با رئيس جديد سازمان هماهنگ كنيم.
دبير ستاد بقاع متبركه و گردشگري مذهبي درباره نحوه جمعآوري مستندات نيز تأكيد كرد: اظهار نظر درباره صحت و سقم اطلاعات مربوط به پيامبران در حوزه اطلاعات هر كسي نيست بلكه بايد فرد، عالم به علم "انساب" باشد علمي كه حتي در حوزههاي علميه هم تدريس نميشود اما خوشبختانه مديرعامل مؤسسه دايرةالمعارف بقاع متبركه، متخصص اين علم است و يافتههاي مربوط به اين پيامبران نيز نيازمند تأييد ايشان است.
با توجه به وجود بقاع متبرك متعددي كه در سراسر كشور وجود دارد جمعآوري مستندات آنها از سوي مراجع رسمي، ضروري و الزامي است تا هر مقبرهاي تحت عنوان يك امامزاده يا محل دفن يك پيامبر به مردم معرفي نشود.