مدیرپژوهشکده حج و زیارت؛

پرورش متخصصان فرهنگی اصل اساسی پژوهشکده حج و زیارت است

مدیر پژوهشکده حج و زیارت گفت: پرورش متخصصان فرهنگی در عرصه حج و زیارت و ارتقا سطح علمی کارشناسان زبده و پاسخگو به شبهات دینی، مهمترین و اساسی ترین اصول راه اندازی این پژوهشکده است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه رهبر معظم انقلاب، حجت الاسلام والمسلمين سيد مهدي عليزاده موسوي، روز گذشته در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه استان قم اظهارداشت: اين پژ‍وهشكده در سال 1370 با عنوان مركز تحقيقات حج راه اندازي شد و از سال 1387 به دليل وسعت كار و فعاليت هاي علمي و پژوهشي با مساعدت وزارت علوم در قالب پنج گروه اصلي به پژوهشكده حج و زيارت ارتقاي علمي يافت.
وي با اشاره به گروه هاي علمي اين پژوهشكده بيان داشت: كلام و معارف، اخلاق و اسرار حج، فقه و حقوق، مطالعات اجتماعي،‌ تاريخ و سيره از جمله گروه هاي علمي اين پژوهشكده مي باشند. حجت الاسلام عليزاده موسوي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه پژوهشكده حج و زيارت داراي فعاليت هاي خرد و كلان بسياري مي باشد، گفت: توليد دانشنامه حج،‌ موسوعه الشبهات،‌ انتشار نشريات تخصصي،‌ ساماندهي كتابخانه تخصصي و ... از جمله اقدامات گسترده اين پژوهشكده است.
تدوين دانشنامه عظيم حج
وي با اشاره به چاپ دانشنامه حج افزود: اين دانشنامه مكتوب در 15 جلد با عنوان " موسوعة‌الشبهات" در حال تاليف مي باشد كه در حال حاضر 5 جلد آن تا پايان سال جاري به چاپ خواهد رسيد. مدير پژوهشكده حج و زيارت ادامه داد: اين دانشنامه تا شش سال آينده به طور كامل تدوين و چاپ خواهد شد.
وي با اشاره به ترويج شبهات توسط وهابيت تصريح كرد: 11 هزار شبهه، شناسايي و از ميان آن 200 شبهه استخراج شد و 19 مقاله براي پاسخگويي به اين شبهات تدوين و تأليف شده كه در قالب موسوعه به چاپ مي‌رسد.
عليزاده موسوي اضافه كرد: هرسال قريب به يك ميليون حاجي در عمره و حج داريم كه 900 هزار نفر به حج عمره و صد هزار نفر نيز به حج تمتع مشرف مي‌شوند و سالانه يك ميليون نفر به عتبات و يك ميليون و 600 هزار نفر نيز در نوبت حج به سر مي‌برند كه طي 20 سال آينده اعزام مي‌شوند؛ بنابراين اين تعداد مخاطب زمينه مناسبي براي فعاليت‌هاي فرهنگي ايجاد مي‌كند كه بايد از اين فرصت بهره لازم را ببريم.
وي اظهار داشت: حج داراي ظرفيت‌هاي بسيار گسترده اي مي باشد و به تعبير قرآن اولين خانه امن، كعبه است و كعبه كانون وحدت‌بخش براي همه مسلمانان است از اين رو نيازمند نظريه‌پردازي بنيادين در اين حوزه هستيم.
مدير پژوهشكده حج و زيارت با اشاره به القاي شبهات وهابيت در طول حج در قالب منشورات، لوح‌هاي فشرده و از طريق مبلغان وهابي عنوان كرد: اين كار نياز به مقابله دارد از اين رو اقدام به تأليف آثاري از جمله موسوعة‌الشبهات و توليد نرم افزارهايي در حوزه حج و زيارت نموده ايم كه بايد توسط كارشناسان و متحققان نظريه‌ هايي در باب درس‌هاي آموزنده حج در زمينه سياست، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع و ... استخراج شود.
عليزاده موسوي با اشاره به فعاليت پژوهشكده حج و زيارت از سال 70 تصريح كرد: در طول فعاليت اين پژوهشكده و قبل از آن مركز تحقيقات، تاكنون قريب به هزار كتاب در حوزه كلام، عقايد، اخلاق و ... منتشر شده است.
وي با بيان اينكه اين مركز از سال 87 به پژوهشكده تبديل شده است، افزود: اين پژوهشكده در قالب 5 گروه كلام و معارف، اخلاق و اسرار، فقه و حقوق، مطالعات اجتماعي و تاريخ و سيره فعاليت دارد. عليزاده موسوي توليد 180 عنوان اثر و 87 عنوان كتاب در دست تأليف و انتشار، توليد سه نشريه ميقات به فارسي و عربي و نشريه زيارت را از جمله دستاوردهاي اين پژوهشكده ذكر كرد.
وي با بيان اينكه از 57 كشور اسلامي و كشورهاي اروپايي و آمريكايي، مسلماناني براي انجام مناسك حج مشرف مي‌شوند، اظهار كرد: اين حضور فرصت طلايي براي شناساندن شيعه را در اختيار ما قرار داده است و مي‌توانيم در اين فرصت تعامل مثبتي با كشورهاي ديگر داشته باشيم.
وي با بيان اينكه حج قدر مشترك تمامي مسلمانان است، تأكيد كرد: در اين راستا دست به ترجمه آثاري به زبان‌هاي مختلف از جمله مالايي، چيني، انگليسي و هندي و ... زده‌ايم.
كتابخانه تخصصي حج و زيارت با 24هزار جلد كتاب در قالب 16 هزار عنوان
وي در بخش ديگري از سخنانش به كتابخانه تخصصي حج و زيارت اشاره كرد و گفت: در حال حاضر اين كتابخانه با 24هزار جلد كتاب در قالب 16 هزار موضوع جايگاه منحصر به فردي را ميان نخبگان و محققان حوزه و دانشگاه پيدا كرد است.
حجت الاسلام عليزاده موسوي اظهار داشت: اين كتابخانه كه استفاده آن براي عموم آزاد و رايگان است در نوع خود درجهان بي نظير است بطوريكه جديدترين كتبي كه در مورد موضوع حج و زيارت به چاپ مي رسد به سرعت خريداري و در اين كتابخانه عرضه مي شود.
وي با بيان اينكه در اين كتابخانه از جديدترين تكنولوژي هاي روز بهره گيري مي شود، افزود: دراين مركز جديدترين نرم افزارهاي كتابخانه اي موجود است وعلاوه بر آن اين كتابخانه درسايت جامع كتابخانه هاي كشور نيز ثبت رسمي شده است و دسترسي به عناوين و مطالب كتاب هاي آن از طريق اين سايت امكانپذيراست.
وي با اشاره به انتشار چند نشريه تخصصي در مورد حج خاطرنشان كرد: دراين راستا نشريه ايي به اسم ميقات به زبان فارسي براي مخاطبان و حجاج ايراني به صورت تفصيلي و به شكل فصلنامه منتشر مي شود.
وي نشريه ميقات عربي را از ديگر نشريات اين پژوهشكده معرفي كرد و گفت: اين نشريه به صورت دو فصل يكبار از سوي اين پژوهشكده منتشر مي شود.
عليزاده موسوي همچنين نشريه اي تحت عنوان زيارت با محتواي، مباحث و مسايل عمومي حج و زيارت را از ديگر نشرياتي عنوان كرد كه ازسوي اين پژوهشكده در حال انتشار است.


| شناسه مطلب: 33745