هم‌اندیشی «وقف و رسانه» در قم برگزار شد

هم‌اندیشی ‌وقف و رسانه‌ عصر ، 26 دی‌ماه با حضور مسئولان رسانه‌های استانی و مدیرکل اوقاف و صدا و سیمای قم برگزار شد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، در ابتداي اين ديدار، حجت‌الاسلام والمسلمين شوذب شيري مديركل اوقاف و امور خيريه استان قم در سخناني با اشاره به جايگاه قم به لحاظ معنوي و مذهبي و دارابودن امامزادگان متعدد و موقوفات زياد خواستار ترويج فرهنگ وقف از سوي رسانه‌هاي استاني شد.
وي ادامه داد: در قم 14 هزار موقوفه و رقبه وجود دارد كه سالانه درآمدي بالغ بر دو ميليارد تومان دارند و نقش مهمي در اشتغال‌زايي داشته اند همچنين روند سندنگاري موقوفات كاملا به روز است و اوقاف كه روزي سنتي‌ترين سيستم را داشت امروز داراي بانك اطلاعات موقوفات است.
در ادامه اين هم‌انديشي گفت: مردم ايران حتي قبل از اسلام نسبت به وقف اهميت زيادي مي ‌دادند و اين امر داراي پيشينه اي هزار و 700 ساله در ايران است .
وي با بيان اينكه پيامبر اسلام(ص) و ائمه(ع) خود از بزرگترين واقفان بوده‌اند تصريح كرد: يكسري مسايل مانند خانواده و از جمله وقف در قبل از اسلام وجود داشته است و بعد از اسلام نيز مورد تاييد دوچندان قرار گرفته و بزرگان دين بر رواج آن تاكيد كرده اين امور را مقدس دانسته‌اند.
مديركل صدا و سيماي استان قم با بيان اينكه وقف داراي عمق و طول در فرهنگ ايراني است اظهار كرد: همين موضوع سبب مي‌شود تا اين هنجار تنها با تلنگري در مردم زنده شود و مانند برخي امور نيست كه بايد با فرهنگسازي ايجاد شود و توسعه اين هنجار به مراتب آسان‌تر از ديگر هنجارهاست.
در ادامه اين هم‌انديشي مرتضي داستاني مدير مسئول روزنامه 19 دي گفت: متاسفانه آن طور كه بايد و شايد در رواج وقف كاري نكرده‌ايم در حالي كه در گذشته مردم به صورت خودجوش به اين كار مبادرت مي‌كردند.
وي اظهار كرد: بايد با انتشار كتاب، برگزاري همايش تجليل از واقفان و شفافيت در اطلاع رساني وضعيت موقوفات به مردم شبهه‌زدايي كرده و موجب رواج بيشتر وقف در كشور بشويم.
همچنين حسن محمدرضايي مديرعامل خانه مطبوعات استان قم نيز با تاكيد بر لزوم استفاده از ظرفيت مبلغان و روحانيون در ترويج وقف تاكيد كرد و با اشاره به برخي روندهاي اداري در امر وقف تصريح كرد: واقفان نبايد درگير امور اداري و بروكراسي اداري شوند.
در ادامه محمد خامه يار، معاون مطبوعاتي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم در سخناني خواستار راه‌انداري درس خارج فقه با سرفصل هاي جديد در حوزه علميه شد و گفت: بايد درس خارج فقه وقف با سرفصل هاي جديد و مبتني بر نيازهاي روز در حوزه علميه و توسط بزرگان ايجاد شود.
وي تجليل از واقفان و به خصوص رواج وقف معنوي از جمله وقف در موضوعاتي مانند كتب داستاني مخصوص گروه هاي سني كودك و نوجوان را ازديگر راهكارهاي ترويج وقف دانست.
نصب يادمان واقفان مشهور و نگاه ويژه فرهنگي و جامع به امامزادگان، نگارش تاريخ وقف، داشتن نگاه بين المللي به جايگاه قم در مقوله وقف و داشتن ارتباطات بين المللي، بيرون آمدن از شيوه‌هاي سنتي، ايجاد ماهواره مذهبي، توليد و توزيع ويژه‌ نامه هاي مكتوب در شمارگان بالا در مناسبت‌هاي مذهبي و راه‌اندازي پيامك وقفي از جمله پيشنهادات ارايه شده توسط ساير مديران رسانه‌ها سخنرانان حاضر در اين همايش بود.