نشست مشترک سرپرست حجاج ایرانی و مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان+تصاویر

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و مدیر اجرائی حوزه علمیه خراسان بر راه‌اندازی رشته تخصصی تبلیغ با گرایش حج و زیارت در حوزه علمیه خراسان تأکید کردند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، حجت الاسلام و المسلمين قاضي عسگر، در حاشيه بازديد از مدرسه علميه عالي نواب، با مدير اجرائي حوزه علميه خراسان ديدار كرد و درباره راه‌اندازي رشته تخصصي تبليغ با گرايش حج و زيارت در حوزه علميه خراسان پيشنهاداتي ارائه كردند.
در اين جلسه، حجت الاسلام و المسلمين قاضي عسگر با اشاره به ظرفيت خوب حوزه علميه خراسان، پيشنهاد داد: از ظرفيت اساتيد اين حوزه براي ورود به اين رشته تخصصي استفاده شود.
وي با اشاره به لزوم شناخت وهابيت و بيان تفاوت‌ها، تاريخچه، روش‌ها، افكار و ... آنان و تبيين آن براي مسلمانان و ساير مردم جهان، با بيان اين كه اين شناخت از نظر سياسي هم لازم است، اظهارداشت: پژوهشكده حج و زيارت، حدود 600 كتاب اهل سنت كه عليه وهابيت نوشته شده را جمع آوري نموده است.
وي با بيان اين كه بتوان از ظرفيت حوزه علميه خراسان بيشترين بهره را برد، ابرازداشت: پيشنهاد مي‌شود براي بررسي محتواي بهتر رشته تخصصي تبليغ با گرايش حج و زيارت، كارگروهي با مشاركت نمايندگي ولي فقيه در امور حج و اين حوزه، تشكيل شود.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت ضمن اعلام آمادگي اين نمايندگي براي چاپ پايان نامه‌هاي مربوط به مباحث حج، ابرازداشت: اميدواريم با محتواي خوب رشته تخصصي حج و زيارت، آينده با بركتي پيش رو باشد.
وي با اشاره به لزوم شناسايي سخنوران مستعد و جوان، بر توجه اين نمايندگي به معينه‌هاي حج نيز اشاره نمود و اظهارداشت: امروز خواهران طلبه از سطح بالاي علمي برخوردار هستند.
حجت الاسلام و المسلمين قاضي عسگر، به اثرگذاري و فعاليت‌هاي آيت الله تسخيري اشاره و ابرازاميدواري كرد: امثال وي در حوزه علميه تربيت شوند.
در ادامه اين نشست، حجت الاسلام و المسلمين فرجام با اشاره به اين كه حوزه علميه خراسان بنا به دستور مقام معظم رهبري، مدرك مستقل صادر مي‌كند، گفت: با توجه به اين كه رشته‌هاي تخصصي بر اساس اولويت نياز راه‌اندازي مي‌شود، اميدواريم كه رشته تخصصي تبليغ با گرايش حج و زيارت نيز به زودي ارائه گردد.
وي با بيان اين كه محتواي رشته‌ها بر اساس جمع‌بندي گروه‌هاي علمي انجام مي‌شود، اظهارداشت: تمام رشته‌هاي تخصصي حوزه علميه خراسان با 190 واحد درسي ارائه مي‌شود.
دبير شوراي برنامه‌ريزي مديريت حوزه علميه خراسان با بيان اين كه حوزه علميه بهترين جايي است كه بتوان در رشته تخصصي حج و زيارت، جذب و آموزش داشت، گفت: با توجه به اين كه حوزه علميه، خواستگاه حوزويان است، براي تحصيل در سطوح بالاتر و رشته‌هاي تخصصي، راحت‌تر خواهند بود.
وي پيشنهاد داد: «بعثه» عناوين مورد نياز خود را براي پايان نامه‌هاي حوزوي اعلام نمايد تا طلاب آن موضوعات را تأليف كنند. مدير اجرائي حوزه علميه خراسان ضمن اشاره به برگزاري رشته‌هاي تخصصي همچون ادبيات عرب، فقه و اصول، كلام اسلامي، قضا و ... در اين حوزه، يادآورشد: چند سالي است كه تفسير تخصصي در موضوع سياسي-اجتماعي، اخلاقي- تربتي، فقهي (آيات الاحكام)، مقارن واعتقادي در حال برگزاري است.
در ادامه اين جلسه، حجت الاسلام كاظمي، مدير مدرسه علميه عالي نواب گزارشي از فعاليت تخصصي 140 طلبه اين مدرسه و فارغ التحصيلي حدود 100 دانش پژوه آن ارائه كرد و گفت: اميدواريم كه از سال تحصيلي آينده، مقطع سطح چهار اين مدرسه در سه رشته تخصصي كلام، ادبيات عرب و فقه سياسي- حكومتي داير شود.
وي به فعاليت 64 فارغ التحصيل اين مدرسه به عنوان استاد و 13 نفر به عنوان مدير و مسئول آموزش در مدارس حوزه علميه خراسان اشاره كرد و افزود: سعي داريم تا طلاب موفق و كارآمدي را به حوزه علميه خراسان تقديم كنيم.