حضرت زهرا (س) کامل ترین الگو برای بانوان در همه اعصار است

نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی: متاسفانه در شرایط کنونی نتوانسته‌ایم الگوهایی مختلف تربیتی‌، اجتماعی و خط و مشی پیغمبر خدا(ص) و ائمه معصومین (ع) را به شکل مناسبی به جامعه بشری معرفی کنیم، اگر کسی این الگوهای اسلامی را بشناسد بی‌گمان مجذوب آنها شده و از آنها تبعیت خواهد کرد .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، حجت‌الاسلام والمسلمین سید علی قاضی‌ عسکر، نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در مراسم تواصي به‌حق کارکنان این سازمان، ضمن تسليت شهادت دخت گرامي پيامبر اسلام (ص) حضرت فاطمه - سلام الله عليها- به بيان ابعادي از شخصيت وجودي آن بانوي بزرگوار پرداخت.
وي در ابتداي سخنان خود، دين مبين اسلام را حاوي مجموعه قوانين و ايده‌هاي نجات بخشي دانست كه از قرآن، سيره و سنت پيامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) نشأت گرفته است و در اين زمينه عنوان کرد: در قرآن كريم رسول خدا به عنوان اسوه مطرح شده است، ائمه معصومين(ع) نيز الگوهاي عملي معرفي شده از سوي اسلام هستند، در همین زمینه از ابا‌عبدالله الحسين (ع) نقل شده: «لكم فيّ اُسوه؛ روش من براي شما الگو است».
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي‌عسكر در ادامه سخنان خود الگوهاي عملي معرفي شده از سوي اسلام براي بشريت را در جهان بي‌رقيب توصيف و اظهار کرد: متاسفانه در شرايط  كنوني نتوانسته‌ايم الگوهايي مختلف تربيتي‌، اجتماعي و خط و مشي پيغمبر خدا(ص) و ائمه معصومين (ع) را به شكل مناسبي به جامعه بشري معرفي كنيم، اگر كسي اين الگوهاي اسلامي را بشناسد بي‌گمان مجذوب آنها شده  و از آنها تبعيت خواهد كرد .
وی در ادامه به بيان ابعادي از شخصيت وجودي حضرت فاطمه زهرا(س) از ديدگاه روايات و احاديث پرداخته و افزود: رسول گرامي اسلام(ص) در شأن و منزلت حضرت زهرا(س) سخنان و تعابير  بسياري بيان داشته و در جايي فرموده‌اند «حسن و حسين بهترين‌ها در روي زمين پس ازمن و بعد از پدرشان هستند و مادر آنها ،فاطمه زهرا(س)، هم برترين زنان بر روي زمين است و در جايي ديگر پيامبر اسلام (ص) فاطمه زهرا(س) را  برترين بانوي جهان از آغاز خلقت تا پايان آن دانسته است.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت افزود: پيامبر اسلام (ص) برترين بانوي بهشت را فاطمه زهرا (س) معرفی می‌کنند، يعني هم در دنيا و هم در آخرت هيچ بانويي عظمتش به زهراي مرضيه(س)نمي‌رسد. سخنان پيامبر اسلام (ص) نشان از شخصيت والاي حضرت زهرا(س) دارد كه در مورد هيچ كس اين ويژگي‌ها را سراغ نداريم.
وی در ادامه به بيان منزلت حضرت فاطمه زهرا از زبان پيامبر اسلام (ص) پرداخت و گفت: پيغمبر(ص) فرموده‌اند: «فاطمه پاره تن من است» و در جايي ديگر بيان داشته‌اند : هركس او(فاطمه ) را خوشحال كند مرا خوشحال كرده و هر كسي او را برنجاند مرا ناراحت كرده است و در حديثي ديگر فاطمه را عزيز‌ترين كس خود دانسته است.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي عسكر در ادامه تصريح كرد : پيامبراسلام(ص) اهل مبالغه‌گويي نيست و تنها به خاطر اين كه حضرت فاطمه (س) دختر ايشان هستند به بيان منزلت آن بانوي بزرگوار نپرداخته چون ايشان داراي دختران ديگري نيز بودند. پيامبر به بيان ويژگي‌هايي پرداخته  كه تنها در وجود مبارك حضرت زهرا (س) موجود است، تعابير بيان شده از جانب پيامبر داراي اهميت فراواني است و در منابع متعدد هم نقل شده است.
امير‌الحاج جمهوري اسلامي ايران سپس به تعبيري از پيامبر (ص) درباره دليل نام‌گذاري فاطمه براي دختر خويش اشاره كرد كه فرموده‌اند: دليل نام‌گذاري اين دختر به نام فاطمه اين است كه اين دختر و كساني  كه صادقانه او را دوست دارند  و از او پيروي مي‌كنند از آتش  در امانند.
وي در ادامه به روايتي ازامام صادق (ع) درباره علت انتخاب نام زهرا براي دخت گرامي پيامبر اسلام (ص) استناد کرد و گفت: زني به نام عماره  نزد حضور امام صادق (ع) شرفياب شد و سئوال كرد كه چرا نام دخت گرامي پيامبر را زهرا گذاشته‌اند؟ حضرت فرمود: دليلش اين است كه وقتي فاطمه زهرا(س) در محراب عبادت قرار مي‌گرفت نوري از وجود مباركشان به آسمان‌ها منتشر مي‌شد و همه جا را روشن مي‌كرد .
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني از شخصيت وجودي حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان يك الگوي كامل براي جامعه در تمام دوران‌ها و اعصار ياد كرد و دراين زمينه اظهار داشت: چنين الگوي كاملي در جامعه ما وجود دارد اما متاسفانه غريب ومهجور مانده است وتنها در هنگام سالگرد شهادت ايشان و با بياد آوردن سختي‌هايي كه در طول زندگي بر ايشان وارد شده است به ذكر مصيبتي اكتفا مي‌شود.
وی با مطرح کردن این سؤال که چگونه است كه فاطمه زهرا(س) با طول عمري حدود 18 سال به چنين جايگاه  باعظمتي دست يافته‌اند، تأکید کرد:  بايد افكار و انديشه‌هاي آن بانوي بزرگوار در سخنان، خطبه‌ها و آموزه‌هاي ايشان، از سوي انديشمندان مورد مطالعه عميق قرار گيرد تا بسياري از ابعاد شخصيتي دخت گرامي پيامبراسلام براي جامعه مشخص شود. خطبه‌ها و آموزش‌هاي آن حضرت داراي اهميت بسياري است و آموزش‌هايي كه به فضه (کنیزشان) داده بودند به حدي غني بود كه سال‌ها بعد از شهادت حضرت هر وقت كسي از فضه سئوالي مي پرسيد به وسيله آيات قرآن پاسخ مي داد.
سرپرست حجاج ايراني افزود: فاطمه زهرا (س) در همسرداري و تربيت فرزندان نيز الگويي كامل محسوب مي‌شوند. همچنين شخصيت اين بانواي بزرگوار بايد براي فرزندان ما شناخته شود تا الگوي خود را از جاي ديگر انتخاب نكنند.
وي اظهار داشت: هنوز ابعاد مختلف شخصيت حضرت زهرا(س) براي جامعه ما ناشناخته باقي مانده و در اين زمينه كار زيادي صورت نگرفته و الگوسازي مناسبي انجام نشده است. بايد شناخت نسبت به اين بانوي بزرگوار را در جامعه گسترش دهيم تا دختران و زنان جامعه بدانند بهترين الگو حضرت زهرا(س)  است.
ايشان در پايان به خطبه 202 نهج‌البلاغه كه در باره نحوه خاكسپاري و وداع با بانوي دو عالم حضرت فاطمه زهرا(س) از زبان امير‌المومنين علي(ع) اشاره كرد و افزود: امير‌المومنين علي (ع) بعد از وفات حضرت فاطمه(س) داغ سنگيني متحمل شد. وقتي كه پيكر مطهر فاطمه زهرا(س) را دفن مي‌كرد فرمود: يا رسول الله درود من و اين دختري كه در جوار شما آرميد و خيلي زود به شما ملحق شد بر شما باد و سپس افزود: از جدايي دختر شما ديگر صبرم تمام شده است... اين امانتي را كه به من داديد به شما باز گرداندم ... يا رسول الله  غم من هميشگي خواهد بود و هيچ گاه فراموش نخواهد شد ....



| شناسه مطلب: 3508