نماینده بعثه در بازدید سرزده ازآشپزخانه مرکزی کربلا؛

سطح بهداشت غذا و محیط طبخ آن رضایت بخش نیست نماینده بعثه در بازدید سرزده ازآشپزخانه مرکزی کربلا؛

سطح بهداشت غذا و محیط طبخ آن رضایت بخش نیست نماینده بعثه در بازدید سرزده ازآشپزخانه مرکزی کربلا؛

سطح بهداشت غذا و محیط طبخ آن رضایت بخش نیست بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
نماینده بعثه در بازدید سرزده ازآشپزخانه مرکزی کربلا؛

سطح بهداشت غذا و محیط طبخ آن رضایت بخش نیست نماینده بعثه در بازدید سرزده ازآشپزخانه مرکزی کربلا؛

سطح بهداشت غذا و محیط طبخ آن رضایت بخش نیست نماینده بعثه در بازدید سرزده ازآشپزخانه مرکزی کربلا؛

سطح بهداشت غذا و محیط طبخ آن رضایت بخش نیست نماینده بعثه در بازدید سرزده ازآشپزخانه مرکزی کربلا؛

سطح بهداشت غذا و محیط طبخ آن رضایت بخش نیست نماینده بعثه در بازدید سرزده ازآشپزخانه مرکزی کربلا؛

سطح بهداشت غذا و محیط طبخ آن رضایت بخش نیست
نماینده بعثه در بازدید سرزده ازآشپزخانه مرکزی کربلا؛

سطح بهداشت غذا و محیط طبخ آن رضایت بخش نیست

نماینده بعثه مقام معظم رهبری در عراق روز گذشته به صورت سرزده در آشپزخانه مرکزی ایرانیان در کربلای معلی حضور یافت و از بخش های مختلف آن بازدید کرد و در جریان مسائل و مشکلات قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع‌رساني بعثه مقام معظم رهبري به كربلاي معلي حجت الاسلام والمسلمين رضا اسكندري صبح روز گذشته پس از بازديد از بخش‌هاي مختلف آشپزخانه مركزي ايرانيان كه با حضور مدير،كادر پزشكي و اجرايي و سرآشپز انجام شد ضمن قدرداني و تشكر از زحمات تيم آشپزي طي توصيه‌ها و پيشنهاداتي با ابراز نارضايتي از وضعيت بهداشتي مكان طبخ غذا در اين آشپزخانه،گفت:هرچند امكانات و فضاي كم اين مكان جوابگوي كار بزرگ و سنگين شما نيست اما بحث بهداشت غذا و محيط طبخ آن از مباحث بسيار مهم بوده و هيچ توجيهي درباره عدم رعايت يا بي توجهي به بهداشت غذا و سلامت زائران قابل قبول نيست.
وي خاطرنشان كرد: در بازديدي كه امروز داشتيم صحنه هايي در رابطه با بهداشت ظروف استفاده شده براي طبخ غذا، نظافت زمين آشپزخانه، تجمع زباله ها،عدم رعايت بهداشت در ظرفشويي‌ها و موارد ديگري مشاهده كرديم كه رضايت بخش نيست و هرچه سريعتر بايد نسبت به برطرف كردن آنها اقدام شود.
نماينده بعثه مقام معظم رهبري در عراق همچنين درباره نحوه طبخ گوشت،كباب،جوجه و به ويژه ماهي در اين آشپزخانه جوياي توضيح شد و بعد از استماع توضيحات مسوولان،تصريح كرد:پخت گوشت به ويژه ماهي بسيار مهم و حساس است آنهم در سفر كه عدم رعايت مباحث بهداشتي مي‌تواند سلامتي زائر را به خطر بياندازد زيرا مسموميت ماهي يكي از شديدترين و خطرناك ترين مسموميت‌هاست كه در پخت آن بايد شكم ماهي كامل تخليه و نكات بهداشتي رعايت شود تا خطري نداشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمين اسكندري با تاكيد بر اين كه هر قدمي در راستاي بهتر شدت كيفيت غذايي برداشته شود نوعي خدمت به زائر امام حسين(ع) است،گفت: خدمت به زائر افتخاري است كه نصيب همه ما شده است بنابريان بايد تمام تلاش همه ما بر اين باشد كه غذاي سالم و با كيفيت به دست زائر برسد تا زائر بتواند بدون هيچ مشكل و دغدغه اي به امور زيارتي و عبادي خود برسد.
وي همچنين در بازديد از انبار محصولات غذايي اين آشپزخانه،خاطر نشان كرد: در تهيه اجناس به ويژه ادويه جات كه بيشتر در طبخ غذاها استفاده مي‌شود بايد از كالاهاي ايراني و بسته بندي شده استاندارد استفاده كنيم در حالي كه اكثر اينها از تركيه يا كشورهاي ديگر است و به دليل پايين بودن كيفيتشان و فله‌اي بودن و غيراستاندارد بودن آنها از كيفيت وبهداشت غذا كه شما با زحمت پخت مي‌كنيد مي‌كاهد.
نماينده بعثه مقام معظم رهبري در عراق،اظهار كرد: علي رغم امكانات كم و فضاي محدود و تنگي كه در اختيار شماست و اين كار را براي شما نيز سخت كرده است اما بايد تلاش كرد تا با همين امكانات،كيفيت غذا از جهت طعم و بهداشت بالا برود.
وي از مسوولان شركت شمسا و سازمان حج و زيارت خواست تا در بهبود مكان و وضعيت بهداشتي آشپزخانه مركزي كه درحال حاضر در هر وعده بيش از 5 هزار غذا طبخ مي‌كند را بهبود بخشند و مساله محل اسكان و استراحت براي كارگران آشپزخانه را كه به گفته مديرشان با مشكل مواجه شده اند را برطرف كنند.
حجت الاسلام والمسلمين اسكندري ادامه داد: از طرف قرار داد ما يعني شركت هاي عراقي انتظار داريم جا و مكان مناسب براي اسكان و استراحت كادر آشپزخانه در اختيار قرار دهند تا بتوانند پس از ساعت‌ها كار طاقت فرسا به خوبي و با آرامش خاطر استراحت كنند و اين امر نيز مي‌تواند دربالا رفتن كيفيت غذا موثر باشد.
وي با اشاره به اين كه انتظار ما از كادر آشپزي زياد است،تصريح كرد: با توجه به ذائقه‌ زائران و از لحاظ بهداشتي انتظار ما اين است كه تمام جوانب رعايت شود زيرا بيماري‌هاي گوارشي شايد اكنون خود را نشان ندهد اما در آينده سبب مشكلات فراوان براي زائر مي‌شود كه يكي از عوامل مهم آن توجه به بهداشت غذاست.
به گزارش خبرنگار بعثه در ادامه اين بازديد هم مدير آشپزخانه مركزي كربلا گزارشي از فعاليت‌هاي كادر آشپزي ارائه كرد وافزود: در مرحله جديد از حدود دو هفته پيش 21 پرسنل جديد از استان خراسان شمالي در آشپزخانه مركزي فعاليت خود را شروع كردند كه اين تيم متشكل از مامور بهداشت،سه سرآشپز و آشپز بوده و به جز يكي دو نفر بقيه داراي سوابق كار در عتبات و آشپزخانه‌هاي مدينه و مكه هستند.
وي با اشاره به اين كه امكانات و تجهيزات آشپزخانه كربلا با مكه ومدينه تفاوت جدي دارد،گفت: يكي از مشكلات عمده ما در كربلا انتقال غذا از آشپزخانه مركزي به هتل ها از طريق باكس و سيستم توزيع است كه اين كار باعث سردشدن غذا و پايين آمدن كيفيت آن مي‌شود در حالي كه در عربستان اين كار توسط هيترهاي مخصوص كه دماي غذا را تنظيم مي‌كند منتقل و توزيع مي‌شود بنابراين كيفيت غذا خوب است اما نحوه انتقال و توزيع به كيفيت آن ضربه مي‌زند.
مدير آشپزخانه مركزي كربلا همچنين يكي از دلايل پايين بودن بهداشت محيط آشپزخانه را كمبود فضاي مناسب و امكانات عنوان كرد و افزود:علي رغم وجود اين مشكلات تلاش مي‌كنيم سطح بهداشت محيط ارتقاء يابد زيرا براي ما نيز سلامت غذا و به تبع آن سلامت زائر مهم تر از هرچيزي است.
وي يادآورشد: از نظر مواد غذايي نيز،گوشت گوسفندي و گوساله كه مورد استفاده قرار مي‌گيرد تازه و به روز است و ماهي نيز به صورت يخ زده از ايران وارد مي‌شود برنج هم با برنجي كه در مكه ومدينه پخت مي‌شود يكي است.
وي اضافه كرد: تاكنون مشكل جا و مكان استراحت و اسكان براي كادر آشپزخانه داشتيم كه مسوولان شمسا قول دادند هرچه سريعتر اين مشكل را برطرف كنند.




نظرات کاربران