مناسک حج پتانسیل‌ رسانه‌ای اسلام

رئیس موسسه علامه عسکری تاکید کرد: در حال حاضر هم مسلمانان باید از پتانسیل این کنگره بین‌المللی برای انتقال اخبار و اطلاعات کشورهای خود بهره ببرند و تصمیمات مهم کشورهای مسلمان باید در این کنگره بین‌المللی اتخاذ شود.

 به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري به نقل از ايكنا، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمهدی حسين‌زاده رئيس موسسه علامه عسكری در مورد فقه رسانه بيان كرد: منطقيون قايل به اين مطلب هستند كه خبر قولی است كه احتمال صدق و كذب در آن می‌رود متاسفانه رسانه‌ها در فضای منطقی تعريف خبر غوطه‌ور نشده‌اند به گونه‌ای كه همواره شاهد انتشار خبر و تكذيب آن هستيم و در اين فضا رسانه همچون موجودی مذبذب است!

وی ادامه داد: ما در اسلام در حوزه تبليغ و پيام رسانی دارای مبانی و اصول هستيم اما متاسفانه نتوانسته‌ايم اين مبانی را به درستی استخراج كنيم و در اين زمينه ضعف داريم.

حسين‌زاده با تاكيد بر اينكه اسلام برای مسئله تبليغ و اطلاع رسانی اهميت زيادی قائل شده است تصريح كرد: يكی از پايه‌های مناسك مذهبی اسلام كنگره بين‌المللی حج است كه همه ساله برگزار می‌شود و در زمان پيامبر(ص) كه هيچ رسانه‌ای به معنای امروزی آن وجود نداشت اين كنگره بين‌المللی رسانه‌ای برای انتقال آخرين اخبار و اطلاعات جهان اسلام بود.

رئيس موسسه علامه عسكری اظهار كرد: در حال حاضر هم مسلمانان بايد از پتانسيل اين كنگره بين‌المللی برای انتقال اخبار و اطلاعات كشورهای خود بهره ببرند و تصميمات مهم كشورهای مسلمان بايد در اين كنگره بين‌المللی اتخاذ شود.

وی با تاكيد بر اينكه خبرنگار مسلمان بايد خروجی كارش متفاوت از خبرنگار غير مسلمان باشد اظهار كرد: قول خبرنگار مسلمان بايد صدق باشد چرا كه اين خبر صادقی كه او در جامعه منتشر می‌كند می‌تواند منجر به تبليغ دين شود.

حسين زاده عنوان كرد: حضرت علی (ع) می‌فرمايند: «إنَّ لِسانَ المُؤمِنَ وَراءَ قَلبِهِ فَإِذا أَرادَ أَن یَتَكَلَّمَ بِشَیءٍ یُدَبِّرُهُ قَلبُهُ ثُمَّ أمضاهُ بِلِسانِهِ وَ إنَّ لِسانَ المُنافِقِ أمامَ قَلبِهِ فَإِذا هَمَّ بِشَیءٍ أمضاهُ بِلِسانِهِ وَلَم یَتَدَبَّرهُ بِقَلبِهِ؛زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مي‌انديشد و سپس آن را مي‌گويد اما زبان منافق جلوي دل اوست هرگاه قصد سخن كند آن را به زبان مي‌آورد و درباره آن نمي‌انديشد.»

وی ادامه داد: خبرنگار مسلمان هنگامی كه می‌خواهد خبری را منتشر كند بايد به عواقب آن و تبعاتی كه انتشار اين خبر برای جامعه مسلمين دارد به خوبی بيانديشد و بعد از اينكه مطمئن شد اين خبر به نفع جامعه اسلامی است بايد آن را منتشر كند.

رئيس موسسه علامه عسكری تصريح كرد: اهميت راست گويی و انديشيدن در مورد سخن به اندازه‌ای است كه رسول اكرم(ص) می‌فرمايند: لا يستقيم ايمان عبد حتی يستقيم قلبه، و لا يستقيم قلبه حتی يستقيم لسانه.

حسين زاده عنوان كرد: مومن هر گاه بخواهد سخن بگويد به محتوای سخن می‌انديشد اما منافق هر چيزی را كه انتشار آن به نفع او است را به زبان جاری می‌كند لذا با توجه به فرمايش پيامبر(ص) ايمان وارد قلب منافق نمی‌شود.

وی در بيان ويژگی‌هايی برای خبرنگار مسلمان بيان كرد: خبرنگار مسلمان بايد قول و نوشتار خود را با نام خدا آغاز كند و در اخباری كه منتشر می‌كند به دنبال فريب دادن مخاطبان نباشد، تهمت نزند، دروغ نگويد، شائبه‌ای به وجود نياورد و به طور كلی متخلق به اخلاق اسلامی باشد و از صفاتی كه اسلام آنها را نهی كرده پرهيز كند.

رئيس موسسه علامه عسكری تصريح كرد: خبرنگار مسلمان بايد در بيان مطالب شجاع باشد و به سخنی كه می‌گويد ايمان قلبی داشته باشد، نسبت به آنچه كه می‌گويد بايد آگاهی داشته باشد و به دنبال جو سازی رسانه‌ای نباشد.


| شناسه مطلب: 3711