یاداشت؛

تروریسم در عراق و سوریه، استکبار ،ارتجاع و صهیونیسم دست در دست هم دارند

آنچه امروز در سوریه و عراق می‌گذرد را باید ادامه توطئه‌ها علیه جهان اسلام دانست که در سالهای اخیر و پیوسته با فرم‌های مختلف ادامه یافته است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، تروريست‌ها بار ديگر در عراق فعال شده اند. يك گزارش سازمان ملل مي‌گويد كه در سه ماه اخير بيش از يك هزار نفر در اين كشور كشته، و شمار زيادتري مجروح شده اند. اقدامات تروريستي درعراق در حالي تشديد مي‌شود كه در سوريه همسايه عراق، ارتش اين كشور همچنان با تروريست‌هاي خارجي درگير است و تحليل كارشناسان مسايل استراتژيك بر اين امر قرار دارد كه مسايل امنيتي عراق نمي‌تواند جداي از حوادثي باشد كنه در سوريه مي‌گذرد و در واقع ادامه آن است.
از منظر استراتژيك، بررسي همهٔ مولفه‌هاي بحران جاري در سوريه و عراق دلالت بر آن دارد كه آنچه گردانندگان اصلي تروريست‌ها در منطقه به دنبال آن هستند، متوجه يك هدف كلان است كه همواره از اساسات استراتژيك آمريكا در منطقه بوده است و آن برتري همه جانبه رژيم صهيونيستي، از هر راه ممكنن، حتي درگيري با ريشه‌هاي مذهبي مي‌باشد. ارتجاع عربي متاسفانه قادر به درك اين مهم نيست، «كسي كه در خانه شيشه اي زندگي مي‌كند، سنگ نمي‌اندازد!» او قادر به درك اين مهم نيست كه آنچه جوامع اسلامي بيش از هر زماني به آن نياز دارند، «وحدت» و هويت يابي براساس اسلام است.
تفرقه ميان امت اسلامي هدف هميشگي استكبار است. مباني عمده اين راهبرد، همانطور كه رهبري معظم انقلاب در اجتماع بزرگ كردهاي غيور در سنندج در سال ۱۳۸۸ بار ديگر به تشريح و تبيين آن پرداختند، كنترل جهان اسلام از طريق مذاهب اسلامي مي‌باشد و از ابزارهاي اين كار، يكي، استفاده از جاهلان و متعصبان يك مذهب و يا فرقه اسلامي عليه مذهب و فرقه اسلامي ديگر، و نيز طرح و كشاندن مسايل حساسيت زا به ميان توده‌هاي مردم و انتقال آن به حوزه عوام، و خارج كردن مسايل از حوزه علما و صاحبان انديشه است.
عده مسلمانان جهان اينك براساس آمارهاي سازمان ملل متحد از يك ميليارد و دويست ميليون نفر گذشته است. اين جمعيت بزرگ اگر چه دربخش هايي از جهان متمركز است، اما توزيع آنرا مي‌توان با درصدهاي مختلف درسرتاسر جهان ديد. اين جمعيت بزرگ به چيزي كه دراين مقطع بيش از همه به آن نياز دارد، يك «‌هويت مشترك» با محوريت اسلام است كه در صورت تحقق آن، مسلمانان را به يك محور و نقطه ثقل در نظام و ساخت جهاني مبدل خواهد نمود.
استكبار با شناختي كه از اثرات و پيامدهاي قدرت يابي مسلمين درصورت نيل به هويت مشترك ديني در نظام جهاني سلطه دارد، حركت هايي را سالهاست در جهت تضعيف وحدت و هويت مشترك مسلمانان به پيش مي‌برد و در سالهاي اخير به آن شدت و حدت هر چه بيشتري هم داده است. چنين شرايطي، برقراري تعامل ميان مسلمانان را به عنوان يك جامعه اثرگذار در نظم نوين جهاني كه به دهكده جهاني شهرت دارد، ضروري‌تر مي‌نمايد.
به لحاظ موقعيت مكاني، كشورهاي اسلامي از ويژگي‌هاي منحصر به فردي در زمينه‌هاي ژئو استراتژيك، ژئوپولتيك و ژئواكونوميك برخوردارند. اين قابليت به كشورهاي اسلامي امكان آنرا داده است كه بتوانند درنظام‌هاي جهاني تاثيرات بسيار داشته باشند. براي فعال كردن اين قابليت‌ها، اتحاد اسلامي بخصوص در برابر نظام‌هاي استكباري و صهيونيستي يك ضرورت حياتي است.
مزدوري براي دشمن آگاهانه و نا آگاهانه ندارد. در هر دو شكل مزدوري است. حضرت آيت الله العظمي خامنه اي در سخنانشان در سنندج مي‌فرمايند: «بسياري از عناصر و عوامل وهابي و سلفي كه در عراق و افغانستان و پاكستان اقدامات تروريستي مي‌كنند، متوجه مزدوري خود نيستند، همچنانكه فرد شيعه‌اي كه به مقدسات اهل سنت توهين مي‌كند، حتي اگر متوجه نباشد مزدور دشمن است… هركسي وحدت ملي را به بهانه‌هاي مذهبي از جمله طرفداري از شيعه و سني خدشه‌دار كند چه شيعه باشد و چه سني، مزدور دشمن و دشمن اسلام است، چه بداند و چه نداند.»
همانطور كه اشاره رفت، از منظر صاحبان نظران مسايل امنيتي آنچه درعراق مي‌گذرد، در سوريه درجريان است و كشورهاي عربي منطقه اي از آن متاثر هستند، در اساس ريشه در اشغال اين كشور و سياست‌هاي آمريكا در منطقه دارد كه موجب آن شده است تا تروريسم نه فقط درعراق كه در افغانستان و از اين دو ناحيه، منطقه و حتي جهان را تهديد كند. استراتژي آمريكا در منطقه خليج فارس متكي بر سه محور است و از منظر استراتژهاي آمريكايي و صهيونيستي، تروريسم مي‌تواند بهترين خدمت را به تامين آن كند.
اولين واساسي‌ترين استراتژي آمريكا در منطقه برتري همه جانبه اسراييل درمنطقه و بخصوص نسبت به اعراب است – افسوس كه ارتجاع عرب قادر به درك اين مهم نيست. - دومين و سومين محور اين استراتژي كه حضور نيروهاي بيگانه در منطقه را نيز ايجاب و تكميل ركن اساسي اين سياست مي‌باشد كه به آن اشاره شد، دسترسي دائم و پيوسته به نفت ارزان منطقه و حمايت از رژيم‌هاي وابسته و همسو با كاخ سفيد مي‌باشد كه از منظر استراتژيك آمريكا براي تامين و حفظ آن بايد در منطقه حضور پررنگي مي‌داشت و سطح استقرار نيروهاي خود را به بالاترين حد در منطقه مي‌رساند.
آنچه امروز در سوريه و عراق مي‌گذرد را بايد ادامه توطئه‌ها عليه جهان اسلام دانست كه در سالهاي اخير و پيوسته با فرم‌هاي مختلف ادامه يافته است. رهبر معظم انقلاب اسلامي در گوياترين تعبير به اين وقايع عنوان «جنايت سياسي» داده اند كه از جمله شامل اقدامات تخريبي در حرمين مشرفه در سوريه و عراق نيز مي‌شود.
در پي همهٔ اين توطئه‌ها چه دست استكبار در آن مستقيما در كار بوده و يا ماموريت اجراي آنرا به متحجرين داده باشد، يك هدف نهفته است و آن «وحدت اسلامي» است.
* بهناز رهبر مهر پو - كارشناس ارشد مديريت استراتژيك


| شناسه مطلب: 37722




عتبات ياداشت