۱۰ عمل جراحی سنگین در مکه و مدینه

معاون مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: ارائه خدمات امدادی و سلامت به عمره گزاران جدی‌تر از قبل دنبال می‌شود و تیم‌های پزشکی درصدد هستند تا زائران با کمترین مشکل سفرشان را به پایان برسانند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، وليد دنده‌بر با اشاره به فعاليت شبانه‌روزي پايگاه‌هاي امدادي براي رفاه حال عمره گزاران گفت: در شهر مدينه ۵ مركز درماني ثابت، يك درمانگاه تخصصي شبانه‌روزي، ۴ مطب، ۲ پايگاه امدادي، يك اورژانس سيار و يك اورژانس ثابت مشغول به فعاليت است، كه بازديد از اين مراكز نشان داد، خدمات با بهترين كيفيت به زائران ارائه مي‌شود.
وي افزود: واحد اورژانسي سيار در منطقه ميقات الشجره و اورژانس ثابت در بين راه مدينه و مكه در منطقه‌اي به نام بين‌الحرمين واقع شده است و در صورت نياز عمره‌گزاران به مناطق مختلف اعزام مي‌شود. همچنين ۷ مركز درماني، ۱ درمانگاه شبانه‌روزي تخصصي، ۲ درمانگاه عمومي ۱۶ ساعته و ۴ مطب ۸ ساعته نيز در مكه مكرمه آماده خدمت‌رساني به زائران است كه بخش‌هاي درماني اين مراكز شامل داخلي، زنان، قلب و عروق، پزشكي عمومي و كارشناسي بهداشت است كه بدون هيچ زمان تعطيلي و به طور مدام به ارائه خدمات صادقانه و خالصانه مشغول هستند.
معاون مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلال احمر با بيان اينكه از ابتداي شروع عمره مفرده تا به حال ۳۱۵ هزار ويزيت در اين دو شهر زيارتي انجام شده است گفت: ۱۱۵ هزار خدمات پيراپزشكي، پانسمان ريال نوار قلب، تست قند خون، جراحي سرپايي و سرم درماني از ديگر فعاليت‌هاي انجام شده در اين مدت بوده است. همچنين حدود هزار و ۱۰۰ بيمار نيز از ابتداي شروع حج عمره مفرده به بيمارستان‌هاي كشور ميزبان اعزام شده‌اند كه اين بيماران بعد از بهره‌مندي از سطح خدمات امدادي و نياز به خدمات گسترده‌تر به بيمارستان‌ها اعزام و پس از بهبودي عازم كشور شده‌اند.
وي تصريح كرد: در اين ميان ۳۲ بيمار نيز به دليل شرايط جسمي و روند بيماري كه داشتند، با توجه به تصميم تيم پزشكي به ايران بازگردادنده شدند و مراحل درمان آنها در كشور خودمان در حال پيگيري است.
دنده‌بر در ادامه به دياليز ۷۵۰ زائر عمره اشاره كرد و گفت: يكي از فعاليت‌هاي مهم تيم‌هاي اعزامي به مكه مكرمه و مدينه منوره، دياليز بيش از ۷۵۰ زائر بيمار بوده است كه در هر مرحله حدود ۶ ساعت زمان سپري شده است.
معاون مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلال احمر به انجام موفقيت‌آميز ۱۰ عمل جراحي بزرگ اشاره كرد و گفت: مهم‌ترين جراحي‌هاي صورت گرفته در خصوص تبديل، تعويض و يا پيوند عروق قلبي بوده است.
وي در ادامه با بيان اينكه ۱۱ زائر خانه خدا با عمليات احيا به زندگي دوباره بازگشته‌اند افزود: ۵ مورد احيا در مدينه و ۶ عمليات احيا نيز در مكه مكرمه انجام شده است كه يكي از اين زائران، مرد تونسي بود، كه با تلاش تيم مستقر شده در پايگاه امدادي مدينه به زندگي بازگشت.