وزیر ارشاد خبر داد:

ارائه بازی‌هایی با موضوع بیداری اسلامی و حج

وزیر ارشاد بر ارائه بازی‌هایی با موضوع بیداری اسلامی و یا آموزش حج در سومین جشنواره و نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای خبر داد و افزود: با وجود آنکه در سال ۹۱ از نظر اقتصادی با مشکلاتی مواجه بودیم، تعداد آثاری که امسال به این جشنواره رسیده نسبت به دوره قبل بیشتر شده است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از ايسنا، سيدمحمد حسيني - وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - در نشست خبري سومين نمايشگاه و جشنواره بازي‌هاي رايانه‌يي تهران حضور يافته و به ذكر توضيحاتي دربارهٔ نمايشگاه پرداخت.
وي اظهار كرد: ظاهرا قرار است تا روز آخري كه در خدمت دوستان هستيم فعاليت‌هاي مختلف را شاهد باشيم كه اين موضوع جاي شكر دارد كه ما از روز اول كارها را آغاز كرده و فكر مي‌كنيم تا آخرين ساعات بايد ادامه دهيم.
حسيني در ادامه به اهداف مختلفي كه اين روزها در قالب بازي‌هاي رايانه‌اي به كشور مختلف دنيا القاء مي‌شود، اشاره كرد و گفت: لازم است در اين زمينه فرهنگ‌سازي مناسبي صورت گيرد كه اين فرهنگ‌سازي يكي از اهداف نمايشگاه بازي‌هاي رايانه‌اي به‌شمار مي‌رود. البته راه اصلي غلبه بر اين اهداف تقويت ساخت بازي‌هاي پرجاذبه در داخل كشور به‌شمار مي‌رود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي هم چنين به بخش‌هاي مختلف و فعاليت‌هاي متعددي كه قرار است در قالب سومين جشنواره و نمايشگاه بازي‌هاي رايانه‌اي انجام شود اشاره كرد و گفت: حضور مردم در اين نمايشگاه باعث دلگرمي ظرفيت‌هاي اين حوزه مي‌شود اما در كنار اين موضوع لازم است بخش‌هاي مختلف نيز براي ترويج بازي‌هاي رايانه‌اي گام بردارند.
وي ادامه داد: در اين ميان وزارت ارتباطات مي‌تواند با ايجاد زيرساخت‌هاي مخابراتي به ترويج اين بازي‌ها كمك كند. هم چنين آموزش و پرورش و يا نهادهايي مانند كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان و يا حتي دانشگاه‌ها بخش‌هاي ديگري هستند كه مي‌توانند در تربيت نيروي انساني كمك كنند.
حسيني همچنين اظهار كرد: ايران اين ظرفيت را به قلب بازي‌سازي منطقه تبديل شود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامهٔ صحبت‌هاي خود اظهار اميدواري كرد كه از اين پس ايران بتواند همانند هفته فيلم‌هايي كه در كشور‌هاي مختلف برگزار مي‌كند، هفته‌هايي را نيز به بازي‌هاي رايانه‌اي اختصاص دهد، چرا كه در اين زمينه حرف و پيام بسياري دارد و مي‌تواند براي كشور‌هاي عضو منطقه بر جهان اسلام الگو باشد.
حسيني هم‌چنين از تلاش براي ساماندهي صنوف بازي‌سازان خبر داد و افزود: در سال جاري فضاي مصلي براي برگزاري اين نمايشگاه حدود ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزايش يافته است كه اگر محدوديت‌هاي مالي وجود نداشت مي‌شد اين فضا را تا صد‌درصد افزايش داد، چرا كه اين نمايشگاه نسبت به سال گذشته رشدي ۵۰ درصدي داشته است و به طور متوسط هر يك از بازيد‌كنندگان آن حدود ۳. ۵ ساعت براي آن وقت مي‌گذارند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود عنوان كرد: اگر بخواهيم بازي‌هاي رايانه‌اي جايگزين بازي‌هاي خارجي شوند بايد همه با هم تلاش كنيم و بكوشيم اين بازي‌ها را ترويج كنيم، چرا كه تيم‌هاي بازي‌سازي ما هنوز به بنيهٔ اقتصادي قوي براي تبليغ مناسب اين بازي‌ها دست پيدا نكرده‌اند.
بهروز مينايي - مدير عامل بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي - هم در اين نشست به ذكر توضيحاتي دربارهٔ سومين نمايشگاه و جشنواره بازي‌هاي رايانه‌اي پرداخت و اظهار كرد: امسال در مجموع ۲۱۹ اثر به دست ما رسيده كه در ميان اين آثار ۳۲ اثر مربوط به بازي‌هاي بزرگ مي‌شد كه اين موضوع جاي تعجب دارد كه طي يك سال ۳۲ بازي بزرگ توليد شده است.
وي در عين حال از رونمايي از ۴۰ بازي جديد در نمايشگاه جديد خبر داد و شبگرد، بيداري، جاده‌هاي نبرد و ارتش‌هاي فرازميني را از جمله اين بازي‌ها معرفي كرد و در عين حال يادآور شد: در اين نمايشگاه بازي‌هاي متعددي براي موبايل‌ها ارائه خواهد شد.
مينايي هم‌چنين از حضور پررنگ بخش خصوصي خبر داده و عنوان كرد: از ميان بازي‌هاي رسيده ۷۰ اثر متعلق به بخش خصوصي است كه به‌طور مستقل و بدون هيچ كمكي به شكل خودجوش توليد شده است.
مدير عامل بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي هم‌چنين از تشريح تاثير بازي‌هاي رايانه‌يي بر روي كاربران ياد كرد و افزود: در سومين نمايشگاه اين موضوع با همكاري وزارت بهداشت مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
وي در ادامهٔ صحبت‌هاي خود در پاسخ به سوالي كه دربارهٔ حضور بازي‌سازان بين‌المللي مطرح شده بود، توضيح داد: براي اين جشنواره بيش از ۲۰۰ شركت خارجي دعوت شده بودند كه به دليل همزماني اين نمايشگاه با نمايشگاهي كه در آلمان برگزار مي‌شود، بسياري عذرخواهي كردند. اما به هرحال آمدن خارجي‌ها و به خصوص آنهايي كه بازي‌هاي خوب دارند هنوز جزو سياست‌هاي ما نيست چرا كه در ايران هنوز صنعت گيم صنعتي نوپا به شمار مي‌رود.
مينايي در پاسخ به سوال ديگري كه در ارتباط با فيلترشدن دو سايت بازي در ماه‌هاي اخير عنوان شده بود، توضيح داد: حدود ۲۰۰ آسيب را پيش‌بيني كرده‌ايم كه از ميان آنها مي‌توان به مواردي چون بددهني، افسردگي، نااميدي و غيره اشاره كرد كه اين موارد بايد در بازي‌ها رعايت شوند. اما با وجود اين موارد ما نسبت به بازي‌ها با حالت نفي برخورد نمي‌كنيم و حتي در قالب طرح اسرا هم تلاش داريم كه اين موضوع را به خانواده‌ها اطلاع دهيم كه به عنوان مثال به عنوان يك بازي متناسب با شوونات ما نباشد. هدف ما در اين ميان ايجاد فضايي امن براي خانواده‌ها است و در اين زمينه به اطلاع‌رساني مي‌پردازيم.
مدير عامل بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي در ادامه دربارهٔ ميزان فروش بازي‌هاي خارجي در كشور اظهار كرد: نمي‌توان آمار دقيقي در اين زمينه به دست آورد اما شايد ۵۰ ميليون نسخه بازي خارجي در طول سال در كشور به فروش برسد و در اين ميان بازي‌هاي داخلي در اين بازار سهمي ۱۰ درصدي دارند.
مينايي در بخش ديگري از صحبت‌هايش به بحث تبلت دانش‌آموزي اشاره كرد و گفت: اين موضوع اكنون در معاونت علمي آموزش و پرورش در حال پيگيري است و پس از عملياتي‌شدن آن مي‌توان به منظور غني‌سازي آن از بازي‌هاي ايراني نيز استفاده كرد.
سومين جشنواره و نمايشگاه بازي‌هاي رايانه‌اي تهران ۲۲ تا ۲۶ مرداد‌ماه در مصلي امام خميني (ره) برگزار خواهد شد.


| شناسه مطلب: 39171