سؤال هایی که باعث هدایت جوانان شد

کتاب پاسخ های روشنگرانه تألیف «محمدعلی حسین زاده» نقدی است بر کتاب «أسئلة قادت شباب الشیعة إلی الحق؛ سؤال هایی که باعث هدایت جوانان شد» تألیف سلیمان خراشی که از سوی حوزه نمایندگی ولی فقه در امور حج وزیارت منتشر شده است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، در كتاب «أسئلة قادت شباب الشيعة إلي الحق» پرسش هاي بسياري در زمينه هاي گوناگون بدون رعايت امانت و با طرح مطالب واقعي و غير واقعي، با روش هاي شيطنت آميز و گاه آميخته با تحقير و تمسخر و دروغ طرح شده است كه نگارنده كتاب «پاسخ هاي روشنگرانه» با قلمي ساده پاسخ اين گونه سؤال ها را داده و به نقد آن پرداخته است. [factimage()] http://old.hajj.ir/hadjwebui/ImageGallery/ImageNews/image_20128291148383901.jpg [imagetitle()] [factimageend()] اين كتاب كه از سوي حوزه نمايندگي ولي فقه در امور حج وزيارت منتشر شده است، مطالبي از قبيل: «علماي شيعه به زبان عربي تسلط ندارند»، «شيعيان پيروان خود را به گناه جرأت مي‌دهند و مي‌گويند كساني كه علي عليه السلام را دوست بدارند، مي‌توانند هر گناهي مرتكب شوند»، «از تاريخ چنين بر مي‌آيد كه شيعه همواره ياور دشمنان اسلام، از قبيل يهوديان، نصاري، مشركان و… بوده است»، «بسياري از شيعيان به حسن بن علي عليه السلام توهين مي‌كنند»، «شيعيان همه أهل بيت قرن اول را كافر مي‌دانند»، «يكي از شرايط شيعه براي امامت اين است كه امام بايد فرزند ارشد پدر خود باشد»، «امامان قبل از امام دوازدهم، هيچ كدام كشته نشدند» و… در اين كتاب مطرح شده است.
در اين زمينه بايد گفت كه نويسنده اين كتاب، يا از عقايد شيعه آگاهي كافي نداشته و يا اينكه مغرضانه مطالب را نقل كرده است و اين پرسش‌ها را بي جواب پنداشته و پشاپيش طرف مقابل را محكوم كرده است. گاهي هم عقايدي بي ربط به شيعه نسبت داده است.
به هر روي، با پرسش‌هاي تكراري و بعضا با تغيير توانسته است يكصد و هشتاد و اندي پرسش طرح نمايد كه اين كتاب در قالب ۱۸۶ شبهه و پرسش تنظيم شده است. البته پاسخ بيشتر اين پرسش‌ها در منابع خود اهل سنت يافت مي‌شود.
كتاب پاسخ‌هاي روشنگرانه در پاسخ به اين گونه پرسش‌ها فراهم آمده است. هم چنين تلاش شده است پرسش‌هاي تكراري به يكي از پرسش‌هاي مشابه پسين يا پيشين ارجاع داده شود. نيز جز در موارد گريز ناپذير، منابع اهل سنت مبناي پاسخ‌ها قرار گرفته است.
در قسمتي از اين كتاب، نگارنده در پاسخ به اين سؤال كه حسن و حسين عليهما السلام هر دو فرزند علي عليه السلام و فاطمه سلام الله عليها و از «آل عبا» و مصداق آيه «تطهير» هستند، آنها سرور جوانان هستند. پس چرا امامت با فرزندان حسين عليه السلام ادامه يافت نه فرزندان حسن عليه السلام؟ مي‌نويسد: «امامت يك مقام آسماني است كه همانند نبوت از جانب خدا تعيين مي‌شود: «الله أعلم حيث يجعل رسالته»؛ «خداوند آگاه‌تر است كه رسالت خويش را در كجا (و به عهده چه كسي) قرار دهد». (انعام: ۱۲۴)
و هم چنين درباره اينكه امامت امري است الهي مي‌فرمايد: «إني جاعلك للناس إماما»؛ «همانا من تو را امام و پيشواي مردم قرار دادم». (بقره: ۱۲۴)
بر اين اساس اين پرسش بدان مي‌ماند كه كسي بگويد: چرا خداوند انبياي بني اسرائيل را در صلب حضرت اسحاق و رسول گرامي اسلام را در صلب حضرت اسماعيل قرار داد و يا چرا از فرزندان عبدالمطلب تنها فرزند عبدالله پيامبر شد؟ پاسخ ما سخن خداوند در آيه فوق است. »
گفتني است، كتاب پاسخ‌هاي روشنگرانه تأليف محمد علي حسين زاده در سال ۱۳۹۱ در ۳۵۶ صفحه با شمارگان ۵۰۰۰ نسخه و به قيمت ۵۰۰۰ تومان از سوي مؤسسه فرهنگي هنري مشعر وابسته به حوزه نمايندگي ولي فقه در امور حج وزيارت منتشر شده است. براي مشاهده متن كامل كتاب اينجا را كليك نماييد! براي مشاهده كتابخانه تخصصي پايگاه اطلاع رساني حج اينجا را كليك نماييد !