آشنایی با حِجر اِسماعیل در وبلاگی از مدیران حج

مدیر کاروان حج ۱۰۰۰۴ اردبیلی با درج مطلبی در وبلاگش به معرفی حجر اسماعیل پرداخته و از زائران بیت الله الحرام خواسته تا به محل دقیق این مکان مقدس توجه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، سپهدار پروانه، مدير كاروان حج ۱۰۰۰۴ اردبيل در وبلاگ خود با عنوان «پله پله تا ملاقات خدا» كه از فرودين سال ۱۳۹۰ راه‌اندازي كرده است، به انعكاس آخرين توصيه‌هاي بهداشتي، امنيتي، معنوي و همچنين آموزش‌هاي مرتبط با سفر معنوي حج پرداخته است.
اين وبلاگ كه از لحاظ گرافيكي نمايي جذاب و چشم‌نواز دارد، داراي مطالب متنوعي از جمله توصيه‌هاي بهداشتي، توجه به قوانين عربستان، حجر اسماعيل، ترفند افراد سود جو، ۵۲ نكته براي زائران، نياش‌هاي علامه حسن زاده آملي، پرهيز از اختلاف، آداب وارد شدن به مسجد الحرام، چند مسئله در حج و آداب زيارت پيامبر صلّى الله عليه و آله است.
همچنين پست‌هايي با عناوين بهداشت حرم، تحويل ساك، جوانترين و كهنسال‌ترين زاير حج تمتع امسال، اعمال حج تمتع، عمره تمتع، خواص آّب زمزم و تعرفه مكالمه با همراه اول در عربستان به نقل از پايگاه اطلاع رساني حج در اين وبلاگ درج شده كه با بازديد مناسب مخاطبان سايبري نيز همراه بوده است.
بنابر اين گزارش، اين وبلاگ حاوي اخبار مربوط به حج و عتبات، لينك‌هاي مرتبط با سفرهاي زيارتي، معرفي اماكن متبركه عتبات عاليات، دانشنامه سوره‌هاي قرآن، تدبر در قرآن، پخش زنده حرمين ائمه اطهار (ع)، گالري تصاوير، مقالات، حديث روز، اوقات شرعي و برنامه كاروان اعزامي حج ۱۰۰۰۴ اردبيل است.
در يكي از پست‌هاي اين وبلاگ با عنوان «حجر اسماعيل» آمده است: حجر اسماعيل فضايي است بين كعبه و ديواري نيم دايره به عرض حدود ۱۰ متر كه از ركن عراقي تا ركن شامي را شامل مي‌شود. ديواري است با ارتفاع۳۰/۱ متر كه قوسي شكل بوده و حجر اسماعيل ناميده مي‌شود.
حجر اسماعيل يادگار زمان ابراهيم و اسماعيل و مدت زماني پس از بناي كعبه مي‌باشد. بنابراين، قدمت و پيشينه آن به زمان بناي كعبه به دست ابراهيم مي‌رسد. نقل‌هاي تاريخي حكايت از آن دارد كه اسماعيل در همين قسمت زندگي مي‌كرد و خيمه گاه او در اين سوي بوده است. مادرش هاجر نيز با وي در همين جا مي‌زيست و پس از مردن، در حجر دفن شد از امام صادق نقل شده است كه گفت: «الحِجرُ بَيتُ إِسمَاعِيلَ وَ فِيهِ قَبرُ هَاجَرَ وَ قَبرُ إِسمَاعِيلَ»؛ «حجر، خانه اسماعيل و محل دفن هاجر و اسماعيل است.»
در ادامه مطلب مي‌خوانيم: از آنجا كه حجر اسماعيل داخل در مطاف است، مي‌تواند نشانه‌اي بر عظمت آن باشد. در برخي از روايات آمده‌است كه پيامبران زيادي در اينجا مدفون شده‌اند. در اصل، حجر اسماعيل جزئي از كعبه به شمار مي‌آيد. هرگاه باران بر بام كعبه ببارد، از ناودان رحمت در اين فضا مي‌ريزد.
گفتني است، علاقه‌مندان جهت بهره‌مندي از مطالب اين سايت مي‌توانند به آدرس www.karvan10004.blogfa. com مراجعه كنند.
يادآور مي شود، سلسله گزارش هاي معرفي وبلاگ مديران حج تمتع كشور ادامه خواهد داشت.
علاقه‌مندان براي نام نويسي در «انجمن وبلاگ نويسان حج» مي‌توانند اينجا را كليك كنند.
براي مشاهده وبلاگ هاي برگزيده تا اين لحظه نيز اينجا را كليك كنيد.