جزئیات طرحهای توسعه مشاعر در مکه جزئیات طرحهای توسعه مشاعر در مکه جزئیات طرحهای توسعه مشاعر در مکه بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
جزئیات طرحهای توسعه مشاعر در مکه جزئیات طرحهای توسعه مشاعر در مکه جزئیات طرحهای توسعه مشاعر در مکه جزئیات طرحهای توسعه مشاعر در مکه جزئیات طرحهای توسعه مشاعر در مکه

جزئیات طرحهای توسعه مشاعر در مکه

پروژه ای برای افزایش ظرفیت مشعر منا وجود دارد که مقامات عربستان امیدوارند با اجرای آن، حدود یک میلیون حاجی به ظرفیت آن اضافه شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، عکاظ به نقل از منابع خود فاش کرد: شورای عالی توسعه مکه مکرمه و مشاعر مقدسه در چارچوب پروژه های توسعه مشاعر، راهها و سازوکارها و اساس اجرای پروژه افزایش ظرفیت مشعر منا را برای پاسخگویی به افزایش تعداد حجاج بررسی کرد.

این روزنامه نوشت: در صورت اجرای طرح توسعه منا، ظرفیت این مکان به حدود دو میلیون و 800 هزار نفر افزایش می یابد.

این روزنامه افزود: پروژه ظرفیت مشاعر یک چالش کم نظیر در نوع خود به سبب محدود بودن مساحت مکانی مشعر به شمار می رود که این پروژه مستلزم برنامه ریزی هوشمندانه است تا میلیون‌ها حاجی را در خود جای دهد.

این روزنامه نوشت: چالش مهمتر، امکان موفقیت آمیز بودن چنین برنامه ریزی است، زیرا مساحت تمام مشاعر مقدسه در چارچوب حدود شرعی محدود است و همه حجاج، مناسک مشخص را در زمانهای مشخص به جا می آورند و به صورت دسته جمعی آن را انجام می دهند که این مسئله چالشی در برابر تامین و هماهنگی وسایل حمل و نقل و امداد و اداره مناسب آن ایجاد می کند.

این منابع گفتند: مطالعات پیشرفته درباره مشعر منا نشان می دهد که راهها، 28 درصد مساحت کل منطقه را اشغال کرده است.
به گفته این منابع، ماهیت و تراکم جمعیتی حجاج خطرات بزرگی مربوط به سلامت و امنیت را ایجاد می کند که مستلزم شیوه های هوشمندانه برای اداره جمعیت حجاج است.

این منابع اعلام کردند: مساحت مشاعر مقدسه تابع حدودی است و حدود دینی و اداری عرفات، مزدلفه(مشعرالحرام) و منا ثابت و غیرقابل انتقال  است.
 
این منابع گفتند: طرح فراگیر مکه شامل پروژه توسعه مشاعر مقدسه متناسب با معیار اساسی حجی است که امنیت و خشوع مرتبط به توازن در تعداد حجاجی است که می توانند فضای در دسترش را در یک زمان اشغال کنند.

در سایه تحلیل و ارزیابی طرح توسعه مشاعر مقدسه، حداکثر حد گنجایش مشعر عرفات، چهار میلیون حاجی با معیار مساحتی سه متر و 60 سانتی متر برای هر حاجی است، اما درباره مشعر منا وضع پیچیده است، این مکان بالاترین حد گنجایشی اش، چهار میلیون نفر شامل آمیخته ای از چادرها و مناطق در زمان کوتاه اقامتی است که بالاترین حد گنجایش در سال 1462 هجری قمری محقق می شود که ظرفیت چهار میلیون نفری مشاعر با ظرفیت کلی مسجدالحرام برابر می شود.

از سوی دیگر عبدالواحد برهان سیف الدین رئیس شورای هماهنگی موسسات ارباب الطوایف(موسسات دست اندرکار حج در عربستان) اعلام کرد دستور انتقال ادارات دولتی به خارج از مشعر منا، می تواند سبب افزایش ظرفیت پذیرش حجاج در این مکان شود.
وی افزود: ما شاهد ازدحام در چادرهای حجاج در مشعر منا هستیم، گنجایش هر چادر، 10 حاجی است در حالی که در حقیقت به سبب افزایش تعداد حجاج، عملا د رهر چادر، 16 حاجی اسکان می یابند که تا زمان افزایش ظرفیت مشاعر و افزایش فضا این مسئله ادامه دارد.

وی فاش کرد: پروژه ای برای افزایش ظرفیت مشعر منا وجود دارد که امید است با اجرای آن، حدود یک میلیون حاجی به ظرفیت آن اضافه شود و امیدواریم این پروژه در نزدیک ترین زمان ممکن برای تحقق آرامش و آسایش برای حجاج آغاز شود.

وی افزود وزیر حج عربستان به مهمترین موانع پیش روی موسسات طوافه گوش فرا داد و قول داد راهکارهای مناسبی برای آن از طریق رایزنی با سازمانهای دولتی مربوطه پیدا کند.
مهمترین موانع پيشرفت
رئیس شورای اجرایی موسسات طوافه تاکید کرد از مهمترین موانع در مشاعر مقدسه، اسکان حجاج در چادرها بیش از حد ظرفیت و ازدحام آنها در این اماکن است که باری بر دوش موسسات طوافه ایجاد می کند، همچنین این موسسات با مشکلات کلی روبرو هستند که بهبود خدمات رسانی را به سبب افزایش تعداد حجاج در فضاهای تنگ و محدود با مانع روبرو می کند.


| شناسه مطلب: 414







نظرات کاربران