حج پیروی از خدای کعبه و بنیانگذاران آن است حج پیروی از خدای کعبه و بنیانگذاران آن است حج پیروی از خدای کعبه و بنیانگذاران آن است بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
حج پیروی از خدای کعبه و بنیانگذاران آن است حج پیروی از خدای کعبه و بنیانگذاران آن است حج پیروی از خدای کعبه و بنیانگذاران آن است حج پیروی از خدای کعبه و بنیانگذاران آن است حج پیروی از خدای کعبه و بنیانگذاران آن است

حج پیروی از خدای کعبه و بنیانگذاران آن است

پژوهشگر و محقق مسائل مذهبی گفت: حج انسان را از تمام گناهانش پاک کرده و او را برای بندگی خداوند آماده می‌سازد و اصل حج پیروی از خدای کعبه و بنیانگذاران آن است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري به نقل از فارس، سید محمدصادق ابطحی پژوهشگر و محقق مسائل ديني اظهار کرد: حج بر هر مسلمان مستطیع در طول عمر یک بار واجب می‌شود و لبیک‌گوی دعوت خدا و حضرت ابراهیم(ع) می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تنها شخص محرم می‌تواند وارد حریم خانه خدا شود، گفت: شخص حاجی در مسجد شجره یا سایر میقات‌ها محرم می‌شود و لباس گناه و دنیا را از تن بیرون کرده و لباس اخروی و الهی می‌پوشد.

پژوهشگر مسائل مذهبی افزود: با توجه به اینکه اصل حج پیروی از خدای کعبه و بنیان‌گذاران آن است، در نماز طواف با ایستادن پشت مقام ابراهیم، حاجی پیروی و اطاعتش را از امام و پیشوای خود نشان می‌دهد.

وی تأکید کرد: هفت دور طواف به معنی خود عدد هفت نیست بلکه نشان از کثرت دارد و اشاره به طواف حاجی به دور خود خدا دارد، در واقع با هر دور طواف حاجی باید به جایگاهی برسد که بتواند یک مرحله از تکامل را طی کند.

ابطحی ادامه داد: در سعی صفا و مروه پا جای پای کسی می‌گذارد که همه هستی‌اش را در راه خداوند فدا کرد و هنگامی که تقصیر می‌کند گویی نمازش را سلام داده است و 23 فعلی که بر او حرام شده بود، حلال می‌شود.

وی اضافه کرد: در عرفات وارد سرزمین شناخت و معرفت می‌شود و در اصل باید به خداشناسی برسد.

محقق مسائل مذهبی گفت: مشعر محل درک و شعور و منا سرزمین آرزوها است، منا محل ریختن تمام منیت‌ها به پای خدای متعال است که به حاجی خطاب می‌کند، هر آرزویی داری بخواه تا خداوند برآورده سازد.

وی تصریح کرد: در رمی جمرات حاجی شیطان را از خویش دور کرده و خود را برای بندگی خدای عالم آماده می‌سازد و بالاخره در مراسم قربانی هواهای نفسانی را ذبح می‌کند و به تعبیر روایات پس از اتمام مناسک حج از تمام گناهانش خارج شده و مانند روزی که از مادر متولد شده، پاک می‌شود.


| شناسه مطلب: 418







نظرات کاربران