خطبههای نماز جمعه حرمین شریفین از تضمین روزی تا دفع فتنه تکفیر
خطیب جمعه مسجدالنبی(ص)، درباره خطرات تکفیر (کافر دانستن مسلمانان دیگر از سوی برخی فرقهها همچون وهابیت) و فتاوای گمراه کننده و بی اساس و شایعه پراکنی هشدار داد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، شيخ صالح بن حميد امام و خطيب جمعه مسجدالحرام در خطبه هاي نماز جمعه اين هفته اعلام كرد: اگر رزق و روزي به دست بني آدم بود، چقدر ظلم و فساد كه رخ نمي نداد و انسانها همديگر را فراموش كرده و به هم ظلم مي كردند، در حالي كه خداوند روزي دهنده كريم است و هرگز كسي را فراموش نمي كند و روزي دهنده و لطيف خبير است.
خطيب مسجدالحرام خواستار در نظر گرفتن اسباب جلب روزي شد و صله رحم را از جمله اين اسباب جلب روزي دانست و گفت: دغدغه روزي، ذهن برخي از مردم را به خود مشغول كرده و و هنگامي كه تغييرات اقتصادي و مالي و مشكلات در امور معيشتي خود را مي بينند، آنها را دچار ترس و وحشت مي كند، در حالي كه نمي دانند كه خداوند رزق و روزي همه بندگان را تضمين كرده است و چه مومن و چه كافر و چه ضعيف و چه قوي و انس و جن را روزي مي دهد.
خطيب جمعه حرم مطهر نبوي(ص) هم درباره تكفير و فتاواي يكجانبه و شايعه پراكني هشدار داده است.
شيخ حسين آل الشيخ در خطبه هاي نماز جمعه حرم مطهر نبوي(ص) درباره تكفير(وهابيون، كساني را كه مثل آنها فكر نكنند و به عقايد انحرافي و بدعت آميز آنها اعتقاد نداشته باشند، تكفير مي كنند، يعني كافر مي دانند)، و اجتهادات شخصي و فتاواي يكجانبه(فتاواي مبلغان وهابي مانند فتواي ضد ديني و غير انساني جهاد نكاح)، و نيز شايعه پراكني از طريق پايگاه هاي ارتباط اجتماعي(مانند تويتر و فيسبوك) هشدار داد كه به گفته وي، به مفاسد خطرناكي منجر مي شود كه بنيان جامعه را تهديد مي كند.
وي خواستار كنار گذاشتن اختلافات و تقويت روابط شد و گفت: در زمان هاي فتنه، نياز به حلقه زدن بر گرد ولي امر مسلمانان و علماي رباني و تبعيت از آنها بيشتر مي شود و در سايه بحرانها و مصايبي كه امت اسلام گرفتار آن شده است، نياز به آنچه آنها را به فقه و شيوه برگرفته از نور وحي الهي و هدايت نبوي(ص) مرتبط كند، بيشتر مي شود.
وي اعلام كرد: همه ما بايد از شايعات رسانه هاي مغرض و دروغگويي هاي شبكه هاي ارتباط اجتماعي كه منجر به مفاسد خطرناكي كه بنيان جامعه را تهديد مي كند، برحذر باشيم.
آل الشيخ هشدار داد: از فتنه هايي كه در طول تاريخ، مسلمانان را گرفتار كرده، فتنه تكفير يعني كافر دانستن كسي كه اسلامش را آشكار كرده، بدون هر گونه برهان و دليل و حجت شرعي است.