تأثیر دعا و نیایش بر درمان افسردگی

یک دکترای روانشناسی با بیان اینکه معنویت و دین در مواجهه با حوادث تلخ و غیرقابل پیش بینی زندگی به انسان کمک قابل توجهی می کنند گفت: اعتقاد به معنویت و بودن در میان افرادی که به قدرت برتر اعتقاد دارند، موجب بهبود روابط اجتماعی می شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، دكتر مهرانگيز شعاع كاظمي، با اشاره به اينكه دعا و نيايش در پيشگيري و درمان افسردگي موثر است گفت: افسردگي، امروزه شايع‌ترين اختلال رواني است كه در همه جوامع و همه گروه‌هاي سني ديده مي‌شود. اين اختلال بر جنبه‌هاي گوناگون زندگي مردم تأثير مي‌گذارد. بي‌اشتهايي، احساس خستگي، غمگيني، نااميدي و احساس درماندگي، از نشانه‌هاي مهم افسردگي است.
وي با تاكيد بر اينكه عواملي كه مي‌تواند در پيدايش يا تشديد افسردگي مؤثر باشد، فراوان است گفت: روان‌شناسان در تحقيقات خود به تأثير يك يا چند عامل از عوامل ژنتيكي، فيزيولوژيكي، اجتماعي، عاطفي و شناختي در افسردگي اشاره كرده‌اند.
اين دكتراي روانشناسي يادآور شد: در منابع اسلامي، علت عمده افسردگي، نگرش‌هاي نامعقول، افراط و تفريط در خواسته‌ها، تأثير گناه، كم­رنگ شدن معنويت در زندگي و نبودن غناي روحي است.
وي اضافه كرد: كسي كه خدا را فراموش مي‌كند، خود را نيز از ياد مي‌برد. اين موضوع زمينه را براي انواع اختلالات رواني فراهم مي‌كند. دور شدن از مذهب، قطع رابطه با خدا و داشتن افكار و انديشه‌هاي غلط، مي‌تواند سبب ايجاد و تشديد اختلالات رواني و افسردگي در فرد شود.
دعا و درمان افسردگي
دانشيار دانشگاه الزهرا گفت: براي پيشگيري و درمان افسردگي، بزرگان دين، بر نگرش صحيح افراد از خود، هستي، خدا، زندگي و سنت‌هاي حاكم بر آن تأكيد كرده و آموزش‌هاي لازم را داده‌اند. در احاديث گوناگون، اين نكته يادآور شده است كه شناخت واقع‌بينانه، منطقي و درست، افسردگي را مي‌زدايد.
شعاع كاظمي تاكيد كرد: از آنجا كه دعا و نيايش نير برخاسته از باورهاي ويژه‌اي است، مي‌تواند به پيشگيري و درمان افسردگي كمك كند. دانستن معنا و هدف زندگي، احساس تعلق داشتن به منبع والا و اميدواري به ياري خداوند در شرايط سخت زندگي، همگي از جمله باورهايي هستند كه افراد مذهبي با بهره‌مندي از آنها مي‌توانند از دچار شدن به افسردگي پيشگيري كنند.
وي افزود: در روايات، افسردگي را به «غم» تعبير كرده و البته يادآور شده‌اند كه از دعا براي درمان آن استفاده كنيد.
شعاع كاظمي خاطرنشان كرد: دعا و تمرين هاي معنوي منظم، موجب بهبود و ارتقاي سلامت عاطفي و باعث ايجاد اهداف بزرگ مي شود. ارتباط با قدرت برتر هدف­‌هاي شما را بزرگ­تر و عالي­تر مي كند و به روزها و لحظه هاي زندگي شما معني مي­دهد.
وي يادآور شد: اعتقاد به معنويت و بودن در ميان افرادي كه به قدرت برتر اعتقاد دارند، موجب بهبود روابط اجتماعي و پيشرفت روحي مي شود. همچنين معنويت و دعا پيشرفت روح و سلامت روان را به همراه دارد.
دانشيار دانشگاه الزهرا در پايان گفت: معنويت و دين در مواجهه با حوادث تلخ و غير قابل پيش بيني زندگي به انسان كمك قابل توجهي مي كنند.
منبع: ايسنا


| شناسه مطلب: 53882




معارف ماه رمضان