دلها در اینجا بارانی می شود + گزارش تصویری


میگوید: «حاج آقا! شما را به خدا، بروید صحبت کنید اجازه بدهند ما خانمها، حداقل از پشت میله ها به ائمه بقیع سلام دهیم.» لهجه اش به مشهدی ها میخورد. سید روحانی با آرامش میگوید: «شما از همین بین الحرمین سلام بدهید، حتما اهل بیت جواب میدهند. »

خواب مثل گذشته سنگین نیست. از همان لحظه ای که چشمهایت را روی هم میگذاری، به قرار صبحگاهی ات فکر میکنی. خواندن نماز در مسجد پیامبر   خوبی ها و کمی آن طرف تر، قبرستان بقیع. درست در لحظه هایی که شب قطره قطره آب میشود و صبح میرسد، همان ثانیه هایی که موعد «عهد» خواندن ماست، همان هوای دلچسبی که نه تاریک است، نه روشن، قرار صبحگاهی مدینه ما همان لحظه هاست. بغض بقیع، حس مشترک خدا باوراني  است که صبحها سربالایی بین الحرمین را بالا میروند و به مزاربي سنگ و بارگاه ائمه اطهار  نگاه میکنند. اینجا باید خودت روضه خوان باشی و آرام آرام زمزمه كني.
صبح ديروز، سراغ تعدادی از زائران بقیع رفتیم تا حرفهایشان را بشنویم، گروهی احساسشان را بيان كردند و برخی از روحانیون کاروان ها هم درباره شرافت این قبرستان سخن گفتند.

image_201210218293751.jpg

مزار غریبانه
انتهای قبرستان بقیع ایستاده، کتاب دعایش را باز کرده و «زیارت ائمه بقیع» میخواند. چفیه ای روی صورتش انداخته تا خلوتش به هم نخورد. وقتی دعایش تمام میشود، سراغش میروم. چشمهایش هنوز نمناک اند. «میرعباس شکوهی» حدودا ۵۰ سال دارد و از کاشان آمده. قرار است امروز به زیارت دوره بروند. میگوید: «هر روزبعد از نماز صبح، تا ساعت هفت و نیم در قبرستان بقیع می مانم، اما امروز زیارت دوره داریم و مجبورم نیم ساعت زودتر بروم.»

image_201210218293902.jpg



مزار شما قلبهای ماست
حجت الاسلام سیدعلی مدرس، روحانی یکی از کاروانهای اصفهان است. وي ابتدا برایمان از دلایل شرافت بقیع میگوید: «در منابع تاریخی شیعه و سنی آمده که پیامبر اکرم   توجه ویژهای به این قبرستان داشتند. من معتقدم بقیع نماد مظلومیت امامان ماست. همه ما که مهر اهل بیت  را با شیر از مادرانمان گرفته ایم، وقتی مزار امامان غريب بقیع را میبینیم،  اشک مان جاری میشود. البته نباید یک نکته را فراموش کرد؛ قبرهای بي بارگاه بقیع به هیچ وجه شکوه اهل بیت ما را نقض نمیکنند. مزار اصلی اهل بیت قلبهای ماست. امروز ما نمیدانیم مزار حضرت فاطمه کجاست، اما این موضوع نه تنها شعائر فاطمی را کمرنگ نکرده که اتفاقا باعث رونق یافتن بیشتر شعائرهم شده است. خداوند، خیر ما را بهتر از خودمان میداند.»
مدرس در ادامه، برای آنکه وحدت مسلمانان به هم نخورد، توصیه هایی به شیعیان میکند: «ما در کشور عربستان هستیم و مقرراتی دارد که باید به آنها احترام بگذاریم. باید آداب زیارت اهل بیت  را رعایت کنیم. از یک سو نباید با پافشاری به برخي از آيين ها و روشها موجب افتراق شویم و از سوی دیگر نباید از اعتقادات قلبی خودمان گام پس بکشیم. زائران باید هرگونه شبههای را که در این سفر برایشان پیش ميآید، با روحانیون کاروانشان مطرح کنند.»

image_201210218294065.jpg


 
حسرت یک سلام
مشغول صحبت با روحانی اصفهانی هستیم که یکی از خانمها با اضطراب و گلایه جلو می آید و میگوید: «حاج آقا! شما را به خدا، بروید صحبت کنید اجازه بدهند ما خانم ها، حداقل از پشت میلهها به ائمه بقیع سلام دهیم.» لهجه اش به مشهدی ها میخورد. سید روحانی با آرامش میگوید: «شما از همین بین الحرمین سلام بدهید، حتما اهل بیت جواب میدهند. یک وقت برای آنکه سلامی به قبور ائمه بقیع   بدهید، باعث بر هم خوردن نظم و ایجاد مشکلات دیگر نشوید. ما در روایت هایمان داریم که اهل بیت زنده اند، گفتار ما را می شنوند و کردار ما را می بینند. شک نداشته باشید که زیارت شما از بیرون قبرستان، اگر فضیلتش بیشتر نباشد، کمتر نیست.»

image_201210218294067.jpg


  
مراقب وحدت باشید
تعدادی از زائران دور یک روحانی میانسال جمع شده اند؛ حاج آقا آرام زیارت امین الله میخواند و اطرافیانش گریه میکنند. از نجف آباد آمده اند. دعایشان که تمام میشود، سراغشان میرویم. حجت الاسلام اسماعیل پورعباسی، هم برای خبرنگار زائر توضیح مي دهد هم به همسفرانش: «زیارت امین الله و دعای جامعه کبیره، هر دو بسیار سفارش شده اند که هنگام زیارت اهل بیت بخوانیم. حتی اگر در قبرستان امکانش فراهم نبود، در همان هتلهایمان نیز میتوانیم به سمت بقیع بنشینیم و دعا بخوانیم.» و ادامه میدهد: «قبل از آنکه پیامبر   وارد یثرب شوند، قبرستان بقیع وجود داشت و محل دفن اموات بود. پیامبر هم به سنت دفن اموات در این مکان ادامه دادند. نخستین فردی که پس از اسلام در این قبرستان دفن شد، عثمان بن مظعون، یکی از صحابه پیامبر بود و پس از آن حدود ۱۰ هزار نفر از اصحاب پیامبر در این قبرستان دفن شده اند.»
از وي درباره آداب زیارت بقیع سوال میکنم و جواب میدهد: «از امام صادق  سوال کردند چگونه وارد بقیع شویم؟ فرمود:«مثل زیارت دیگر ائمه.»  مثلا چه خوب است اگر میتوانیم، کفشهایمان را در بیاوریم. البته بهتر است که دعا را آرام بخوانیم و به قوانینی که عربستانی ها وضع کرده اند، احترام بگذاریم. قدیمها، برخی افراد دوست داشتند که از این قبرستان به قصد تبرک خاک ببرند. این کار به هیج وجه مورد قبول شیعه نیست. تنها خاکی که برای ما قداست دارد، خاک کربلاست که در فقه هم به آن اشاره شده است. خدا را شکر در این سالهای اخیر این اتفاق مشاهده نشده و امیدواریم که هیچ مسلمانی دست به این اقدامات نزند تا خدایی نکرده مورد سوءاستفاده دشمنان اسلام قرار نگیرد.»

گزارش : رضا صيادي

 

image_201210218293903.jpg



image_201210218293904.jpg


image_201210218294066.jpg

 
image_201210218294068.jpg


image_201210218294069.jpg


image_2012102182940610.jpg



| شناسه مطلب: 590