در کربلای معلا صورت گرفت؛
بازدید سرپرست حجاج ایرانی از آشپزخانه ابوتراب تصاویر
نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت در چهارمین روز سفر خود به عراق، از آشپزخانه صنعتی ابوتراب بازدید کرد. این آشپزخانه توسط شرکت مرکزی دفاتر خدمات زیارتی سراسر ایران (شمسا) در شهر کربلا ساخته و تجهیز شده است، در حال حاضر عملیات پخت تقریبا ۷۰ درصد غذای زائران اباعبدالله الحسین (ع) در این مکان انجام می گیرد.
به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج از كربلاي معلا، حجت الاسلام والمسلمين سيدعلي قاضي عسكر، سرپرست حجاج ايراني در بازديد از مجهزترين مجتمع صنعتي پخت غذاي ايران در كربلا (ابوتراب) با تقدير از فعاليتها و خدمات كاركنان و پرسنل شركت شمسا و اين مجتمع، كار آنان را ارزشمند و داراي اجر بزرگ برشمرد.
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر، كيفيت غذاي طبخ شده در آشپزخانه ابوتراب را مطلوب ارزيابي كرد و از آنان خواست اين فرصت استثنايي خدمت رساني به زائران را مغتنم شمرده و از آن استفاده حداكثري نمايند.
براساس اين گزارش، مجتمع صنعتي ابوتراب در كربلا، ۵۵۰۰ متر مساحت دارد و از آشپزخانه، سردخانههاي مخازن بزرگ، اتاق سرد زباله، اقامتگاه، سالن انبار داخلي، تأسيسات آب و آتشنشاني، مخازن گاز و گازوئيل، كارگاه توليد آب بستهبندي و كارگاه پخت نان ماشيني، تشكيل شده است.
اين مجتمع افزون بر بخشهاي گفته شده داراي سالن پذيرايي از كارمندان و عوامل بومي و محلي، سالن ورودي براي تجهيز لوازم، موتورخانه مولد برق، سالن داخلي قسمت اداري كه در طبقه فوقاني ساختمان قرار دارد، نيز هست كه سردخانههاي مخازن بزرگ آن با مساحت ۸۰۰ متر ساخت كشور تركيه است.
در بخش تسويه آب مجتمع ابوتراب كه داراي منبعهاي ۵ هزار ليتري و دستگاههاي تمام اتوماتيك است، ساعتي ۱۰ هزار ليوان ۳۰۰ سي سي آب تسويه شده توليد ميشود و در بخش پخت نان نيز كه از امكانات و تجهيزات به روز بهره ميبرد، هر ساعت ۱۸۰۰ قطعه نان پخت ميشود.
اين گزارش ميافزايد: آشپزخانه صنعتي ابوتراب نيز كه توسط متخصصان كشورمان در شهر كربلا و با همت شركت شمسا ساخته و تجهيز شده است، از ۴فروردينماه امسال به بهرهبرداري رسيد و در حال حاضر عمليات پخت تقريبا ۷۰ درصد غذاي زائران اباعبدالله الحسين (ع) كه از طريق شركت شمسا به عتبات اعزام مي شوند را به عهده دارد و قادر به پخت تقريبا ۱۵ هزار پرس غذا در هر وعده غذايي در روز با امكانات صنعتي است.
اين آشپزخانه از بخشهاي پخت كباب و جوبه، خورشت و سوپ، سرخ كردن ماهي و پخت مرغ، سالن آمادهسازي گوشت و مرغ، سالن پخت برنج، بخش شست و شو و آماده سازي سبزيجات و سالن شستوشوي ظروف تشكيل شده است.