پدر نگارگری خراسان رضوی؛
معماری حرم امام رضا(ع) اصیل و ریشه دار است
پدر نگارگری خراسان رضوی گفت: معماری ایرانی و اسلامی به کار رفته در بارگاه منور علی بن موسی الرضا(ع) اصیل و ریشهدار است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، قاسم باسط زاده در حاشيه بازديد از موزههاي آستان قدس رضوي گفت: اين موزهها گنجينهاي از هنر و ميراث فرهنگي ايرانيان را در خود جاي داده است.
وي به قرآنهاي منتسب به ائمه اطهار(ع) اشاره كرد و گفت: اين قرآنها علاوه بر بعد معنوي داراي بعد هنري فراواني است. در اين قرآنهاي نفيس استعداد و نبوغ ايراني به كار رفته و اصالت، تذهيب و طلاكاري به گونه اي اجرا شده كه تنها يك هنرمند مي تواند آن را درك كند.
باسط زاده به موزه مردم شناسي اشاره كرد و گفت: در حال حاضر از اين حمامها و خزينهها در سطح شهر وجود ندارد و امروز با ديدن بافتهاي قديمي و نقوش زيبا در اين موزه خاطرات ايران قديم برايم زنده شد.
وي با بيان اينكه افتخار شاگردي استاد فرشچيان را دارم، گفت: تابلوهايي زيادي از اين استاد در موزه حرم مطهر رضوي وجود دارد كه افراد با ديدن اين آثار ارزشمند اين استاد بزرگ متحير و شگفت زده مي شوند.
پدر نگارگري خراسان رضوي به معماري بارگاه منور علي بن موسي الرضا(ع) اشاره كرد و افزود: هنرمندان ايراني از دوران گذشته تا كنون با انديشه و روح پاك توانستند آثار ارزشمندي را به وجود آوردند.
وي گفت: جاذبههاي گنبد منور، گلدسته، معرق، كاشيكاري، آيينهكاري و خط نوشتههاي موجود در صحنها و رواقهاي حرم مطهر رضوي فقط مختص هنرمندان ايراني است و به گونهاي طراحي و ساخته شده كه امنيت و آرامش را به زائران هديه مي دهد.
پدر نگارگري خراسان رضوي ادامه داد: من همواره از امام رضا(ع) خواستهام به من كمك كند تا از اين هنر ارزشمند كه خداوند به من عنايت كرده است به بهترين نحو استفاده كنم و همواره تلاش مي كنم آن را به اوج برسانم.
باسط زاده ادامه داد: آستان مقدس رضوي مي تواند زمينههاي آشنايي جوانان و علاقهمندان به هنرهاي سنتي را با پيشكسوتان عرصههاي مختلف هنري فراهم كند.
لازم به يادآوري است: 35 نفر از استادان و پيشكسوتان هنرهاي تجسمي خراسان رضوي به حرم مطهر امام رضا(ع) مشرف از موزههاي قرآن، مردم شناسي و مركز نمايشگاهها و همايشهاي آستان قدس رضوي بازديد كردند.