به همت یک مدیر مدرسه در تایلند انجام گرفت:
جمعآوری نسخ قرآن و کتاب های قدیمی مذهبی در جنوب شرق آسیا
مجموعهای ارزشمند از کتب قدیمی مذهبی و نسخ قرآن به قدمت ۳۰۰ سال در جنوب تایلند، به گنجینهای ارزشمند برای مسلمانان و مردم این کشور تبدیل شده است. ابتکار عمل گردآوری اولیه این کتب تاریخی در دست یک مدیر مدرسه متوسطه در شهر ناراتیوات بوده است.
[factimage()] http://media.hawzahnews.com/Original/1394/12/17/IMG08261513.jpg [imagetitle()] [factimageend()]
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از سان ديلي، مجموعهاي ديدني و ارزشمند از كتب قديمي مذهبي و نسخ قرآن به قدمت 300 سال در جنوب تايلند، به گنجينهاي ارزشمند براي مسلمانان و مردم اين كشور تبديل شده است.
ابتكار عمل گردآوري اوليه اين كتب تاريخي در دست محمد لطفي حاجي صمد، مدير مدرسه متوسطه سامانميت ويتايا در شهر ناراتيوات بوده كه از دو سال قبل تا كنون اقدام به جمع آوري و مجموعه سازي اين آثار و كتب قديمي كرده بود.
او در گفتگو با خبرنگاران گفت: نسخ قرآن گردآوري شده ميراث اجداد من هستند و بعضي از آنها نيز از كشورهايي چون يمن، عربستان سعودي و اندونزي به جنوب تايلند آورده شدهاند. ما همچنين توانستيم نسخههايي از قرآن كريم را از ساكنان محلي به اين مجموعه اضافه كنيم.
اين مدير مدرسه افزود: به عنوان مثال، در اين مجموعه ارزشمند قرآني متعلق به سال 1634 از كشور يمن وجود دارد. بعضي از اين كتب در شرايط خوبي قرار دارند ولي بسياري از آنها آسيبهايي ديده و براي ارزيابي و مطالعه صفحات نازك و شكننده آنها بايد با دقت عمل كرده و از دستكش استفاده كرد.
به گفته محمد لطفي 74 نسخه قرآن مجيد توسط متخصصان تركي مرمت شده و اكنون در اتاق مخصوصي از مدرسه نگهداري ميشوند و 29 نسخه ديگر نيز هنوز در دست مرمت قرار دارند. احياي اين كتب بستگي به شرايطي كه داشتهاند، نزديك به 8 ماه تا يك سال به طول انجاميده است.
در اين مدرسه همچنين در كنار نسخ قرآني، 15 دسته كتاب و نسخههاي خطي قديمي متعلق به علماي فاتوني (كه از استان پاتاني در تايلند آمدهاند) مانند كتب مذهبي، علمي و پزشكي، همچنين دست نوشتههايي مربوط به ساختن قايق، در مجموع بيش از 1000 عدد وجود دارند.
ساخت موزه ميراث اسلامي
به گفته محمد لطفي، قرار است به منظور حفظ و نگهداري از اين گنجينه ارزشمند و تاريخي، وزير فرهنگ تايلند با مشاركت دولت تركيه، يك موزه ميراث اسلامي در اين مدرسه احداث كنند.
او در اين باره گفت: انتظار ميرود كه برنامه ساخت اين موزه با بودجهاي تقريبا 4 ميليارد تومان تا سال آينده به اتمام برسد. اميدوارم كه اين موزه به يكي از مراكز توسعه ميراث اسلامي در كشور تبديل شود و نه تنها مسلمانان اين منطقه را جذب اين آثار ارزشمند و تاريخي اسلامي كند بلكه مسلمانان سرتاسر دنيا براي ديدن اين نسخ تاريخي بيايند.