مدیر مرکز آموزش‏های کاربردی دفتر تبلیغات مطرح کرد؛

دیوار مهربانی نماد انفاق آبرومندانه

کارشناس تربیتی حوزه علمیه قم با توجه به نزدیک شدن به ایام عید نوروز، به ترویج فرهنگ انفاق و پرهیز از مصرف گرایی تأکید کرد و گفت: هدف اصلی دید و بازدیدهای نوروزی در کنار هم بودن است؛ تلاش کنیم فرهنگ انفاق آبرومندانه از نزدیکان خود شروع کنیم و این را در جامعه رواج دهیم.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حجت الاسلام حسين حقيقت درباره سبك زندگي اسلامي در ايام عيد نوروز گفت: بهار، فصل نو شدن است و بايد كاري كنيم كه حالمان دگرگون شود.
مدير مركز آموزش‏هاي كاربردي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم به اصلاح شيوه رفتار و كاستي‏هاي موجود در زندگي تأكيد كرد و ادامه داد: با تغيير فصل، هر نوع پس‏رفتي در گذشته بوده بايد اصلاح شود؛ در روايات نيز نوروز به روز ظهور، پيروزي، ولايت و امامت تعبير شده است. كارشناس تربيتي حوزه علميه قم افزود: درمسائل اجتماعي بايد از بداخلاقي‏ها و تلخ كامي‏ها درگذريم و با وحدت و هم‏گرايي، سالي نو براي خودمان به ارمغان بياوريم.
حجت الاسلام حقيقت اظهار داشت: از خوبي‏هاي سنت هاي نوروز ديد و بازديد است و اسلام نيز با پديده نوروز بسيار خوب مواجه شده و بسياري از سنت هاي غلط آن مثل سيزده به در را نپذيرفته است. وي ابراز كرد: اسلام در مقابل سنت‏هاي خرافه‏اي ايام نوروز، به سنت‏هاي پسنديده‏اي مثل ديد و بازديد، انفاق و كمك به ديگران و صدقه تأكيد دارد؛ اگر مسلمانان رفتارهاي خود را در جهت رضاي خداوند انجام دهند، حتي اگر به اندازه پر كاه باشد، پذيرفته مي‏شود. مدير مركز آموزش‏هاي كاربردي دفتر تبليغات اسلامي افزود: قرآن كريم اهل بيت(ع) را به عنوان الگوهاي سازنده بشري معرفي مي‏كند؛ چرا كه اگر ايشان فقيري را سير مي‏كنند، بر اساس محبت، عشق و علاقه به خداوند متعال است. وي تصريح كرد: اين مطلب درست است كه دولتمردان وظيفه دارند حفره‏هاي بزرگ فقر را پر كنند، اما ما هم مي‏توانيم به اندازه توان خود جلوي عوامل اقتصادي ريشه كن كردن اساس نظام را با اندك كمكمان بگيريم و همچنين مانع انحرافات اقتصادي شويم. كارشناس تربيتي حوزه علميه قم اظهار داشت: خانواده به عنوان نخستين جامعه كوچك است و پدر و مادر بايد شيوه‏هاي صحيح اقتصادي را تمرين كنند و آن را به فرزندان خود نيز آموزش دهند؛ در همين راستا كمك كردن را از اطرافيان و همسايگان خود شروع كنيم. حجت الاسلام حقيقت ادامه داد: در روايت معروفي بيان شده است كه حضرت زهرا(س) همسايه را بر اهل خانه مقدم مي‏دانند؛ سعي كنيم به صورت آبرومندانه مشكلات اطرافيان خود را حل كنيم و آن را به فرهنگ تبديل كنيم؛ ديوار مهرباني مقدمه‏اي بر آغاز تحولات فرهنگي در زمينه انفاق است. وي با انتقاد از برخي افراط و تفريط‏ها در ايام عيد تصريح كرد: مسافرت‏هاي نوروزي بايد برنامه ريزي شده باشد و در مهماني‏ها از مصرف گرايي و اصراف پرهيز شود؛ ملاك و معيار اصلي در ديد و بازديدهاي عيد نوروز، كنار هم بودن است. مدير مركز آموزش‏هاي كاربردي دفتر تبليغات اسلامي درپايان بيان داشت: هديه دادن در اسلام از مستحبات است كه باعث ازدياد محبت مي‏شود؛ در عين حال نبايد اين عمل حسنه را با هدف چشم و هم چشمي انجام داد و اين لحظات خوب را با حسادت خراب كرد؛ ايجاد روحيه شاد، روند زندگي را نيز تغيير خواهد داد.


| شناسه مطلب: 60081




معارف