در سال 1394 صورت گرفت؛
فعالیتهای پژوهشکده حج و زیارت در سال 94 در یک نگاه
معاون پژوهشی پژوهشکده حج وزیارت از انتشار بیش از 100 عنوان کتاب و نشریه توسط پژوهشکده حج و زیارت در سال 1394 خبر داد و اظهار داشت: با تلاش و کوشش اعضای گروه های علمی و واحدهای دیگر پژوهشکده و نیز حمایت و برنامه ریزی مدیران پژوهشکده در سال 1394، حدود 100 عنوان کتاب ونشریه توسط پژوهشکده حج و زیارت منتشر شده که 22 اثر از این آمار در حال انتشار است.
[factimage()] /DAS/D9561 [imagetitle()] احمد زادهوش، معاون پژوهشي پژوهشكده حج [factimageend()]حجت الاسلام و المسلمين احمد زادهوش، معاون پژوهشي پژوهشكده حج وزيارت در گفتوگو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج از انتشار حدود 100 عنوان كتاب و نشريه توسط پژوهشكده حج و زيارت در سال 1394 خبر داد.
وي افزود: با تلاش و كوشش اعضاي گروه هاي علمي و واحدهاي ديگر پژوهشكده و نيز حمايت و برنامه ريزي مديران پژوهشكده در سال 1394، حدود 100 عنوان كتاب ونشريه توسط پژوهشكده حج و زيارت منتشر شده كه 22 اثر از اين آمار در حال انتشار است.
حجت الاسلام زادهوش اظهار داشت: البته 34 اثر در بخش ترجمه توليد شده و براي انتشار آماده است كه 20 اثر به زبان اردو، 6 اثر به انگليسي، 1 اثر به چيني، 3 اثر به تركي استانبولي و 4 اثر از عربي به فارسي ترجمه و انتشار خواهد يافت.
وي به ساير فعاليت هاي پژوهشكده حج وزيارت اشاره كرد و گفت: در سال گذشته 13 نشست علمي تخصصي گروهاي علمي با عنوان جلوه هاي زيبا شناختي همايش جهاني اربعين، بررسي فقهي طواف از طبقات بالاتر از كعبه، ناگفته هاي بقيع در منابع فريقين، مباني مديريت معنوي روحانيون كاروان ها، تاريخچه اربعين و نقش آن در نهضت امام حسين(عليه السلام)، حج و محيط زيست، حج در ادبيات كهن، نقش حج در فرهنگ سازي جامعه، بررسي فقهي رفتارهاي افراطي در عزاداري اهل بيت، عرصه هاي نوين در مطالعات سلفي پژوهي، نقد و بررسي مباني نظري داعش(تلفيق سنت و مدرنيته)، بايسته هاي بين المللي طلاب و غدير از ديدگاه اهل سنت از سوي اين پژوهشكده برگزار شد.
معاون پژوهشي پژوهشكده حج وزيارت به انتشار نشريات و ويژه نامه هاي اين مركزپژوهشي اشاره كرد و اظهار داشت: در سال گذشته پژوهشنامه حج مجوز فعاليت گرفت كه در قالب دو فصلنامه علمي ـ پژوهشي به زودي فعاليت رسمي خود را آغاز خواهد كرد.
وي افزود: همچنين دو شماره از دو فصلنامه ميقات الحج به زبان عربي و 4 شماره از فصلنامه ميقات حج فارسي در سال 94 انتشار يافت و مجوز علمي فصلنامه ميقات حج فارسي نيز دريافت كه از شماره 89 به بعد با ارتقاي به رتبه علمي انتشار خواهد يافت.
حجت الاسلام زادهوش ادامه داد: همچنين فصلنامه فرهنگ زيارت شماره 22 تا 25 آن تدوين شده است و گاهنامه هاي بينش نيز دو شماره آن با عنوان ترور و خشونت و سلفيت و سلفيان نيز در سال گذشته منتشر شد.
وي به بخش كلان پروژه ها نيز اشاره كرد و گفت: در اين بخش دانشنامه حج و حرمين شريفين كه كار توليد آن از سال 1387 آغاز شده است در سال گذشته جلد ششم و هفتم آن تدوين شد كه جلد ششم در حال چاپ است و جلد هفتم 95 درصد آن به پايان رسيده است.
وي همچنين تدوين موسوعه رد شبهات را از ديگر كلان پروژه هاي پژوهشكده حج برشمرد كه 30 مدخل آن در سال گذشته تدوين شده است.
نرم افزار مقابله با وهابيت با مشاركت معاونت آموزش دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه خراسان از ديگر موارد فعاليت هاي اين پژوهشكده است كه حجت الاسلام زادهوش از توليد و انتشار اين نرم افزار جامع در خصوص نقد و مقابله با وهابيت، شامل كتب و دروس آموزشي، فيلم، تصوير خبر داد.
معاون پژوهشي پژوهشكده حج وزيارت به برگزاري كارگاه هاي آموزشي مهارت افزايي اشاره كرد و گفت: در اين بخش كارگاه آموزشي نرم افزار فيش نگار، كارگاه آموزش اخلاق پژوهش، شيوه نامه نگارش مقالات علمي و پژوهشي، كارگاه آموزشي نرم افزار پژوهيار، كلاس آموزشي شيوه دانشنامه نويسي و كلاس آموزشي شناخت سامانه هاي مجلات علمي پژوهشي برگزار شد.
وي ساير فعاليت ها و خدمات پژوهشي اين مركز را چنين عنوان كرد: تهيه درسنامه نقد وهابيت دوره مقدماتي در سه جلد و دوره تكميلي در 6 جلد، راه اندازي سايت و فعاليت هاي مجازي، اطلاع رساني فعاليت هاي پژوهشي و علمي، بارگذاري بانك هاي مختلف از كتاب شناسي در زمينه هاي پژوهشي، افزودن زبان عربي به سايت پژوهشكده و كتابخانه تخصصي حج وزيارت از ديگر اقدامات اين پژوهشكده در سال گذشته است.
حجت الاسلام زادهوش، همچنين به فاجعه منا اشاره كرد و اظهار داشت: با توجه به تاكيدات رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر زنده نگهداشتن اين فاجعه بزرگ، از اين رو پژوهشكده حج نيز براساس وظيفه علمي و پژوهشي خود در اين راستا اقدامي انجام داد كه تدوين و انتشار ويژه نامه منا در نود و سومين شماره ميقات حج به صورت ضميمه منتشر شده و در اختيار علاقه مندان قرار گرفته است.