با حضور تولیت آستان قدس رضوی
نخستین درسنامه دانشگاهی با موضوع امام رضا(ع) رونمایی شد

به همت دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، نخستین درسنامه دانشگاهی امام رضا(ع) طی مراسمی با حضور تولیت آستان قدس رضوی رونمایی شد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، در مراسم رونمايي از اين اثر كه با حضور جمعي از علما و استادان حوزه و دانشگاه، مسئولان نهادهاي فرهنگي و علمي و آموزشي و قائم مقام، معاونان و مديران آستان قدس رضوي در حرم مطهر رضوي برگزار شد، دكتر محمد علي خليل زاده، رئيس دانشگاه بين المللي امام رضا(ع) گفت: بزرگ ترين وظيفه ما در ترويج و تبليغ معارف رضوي، عمل به فرمايشات حضرت علي بن موسي الرضا(ع) است.
وي شناخت و معرفت نسبت به امام رضا(ع) و فراهم آوردن شرايط معرفتي در زائران علي بن موسي الرضا(ع)، را از اهداف اين درسنامه ذكر و عنوان كرد: سرفصل هايي با اين اهداف تنظيم شده و اين درسنامه عمده مطالب مورد نياز در زمينه آشنايي و شناخت حضرت رضا(ع) را در خود گنجانده است.
دكتر خليل زاده، تصريح كرد: در ابتدا اين طرح مختص دانشگاه بين المللي امام رضا(ع) برنامه ريزي شده بود اما با توصيه و سفارش هاي ساير همكاران تصميم بر آن شد تا اين درسنامه در دانشگاه هاي سراسر شهر مقدس مشهد نيز اجرا شود.
وي با اشاره به اينكه اين طرح يك نياز فراشهري و بين المللي است، افزود: دورنمايي هم براي اين درس در نظر گرفته شده كه رشته اي تحصيلي به عنوان امام رضا(ع) شناسي است. اين درسنامه براي نخستين بار در سطح كشور تهيه و اجرا شده است و براي اولين بار در نيم سال تحصيلي جاري اجرايي شد.
رئيس دانشگاه بين المللي امام رضا(ع) افزود: اين درس به صورت تئوري و عملي ارائه مي شود. به گونه اي كه دانشجويان به عنوان زائر به مشهد الرضا(ع) مشرف مي شوند و طي دوره هاي 2 يا سه روزه و يا در يك ترم بخش عملي اين درس را فرا مي گيرند.
وي تصريح كرد: ما در ابتداي كار هستيم و تا جايگاهي كه بتوانيم حق معرفت و شناخت امام رضا(ع) را در بين اقشار دانشگاهي فراهم آوريم، راه زيادي با قي مانده است.
هجرت امام رضا(ع)؛بستر ساز تحقق تمدن اسلامي
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم اسلامي رضوي، نيز در اين مراسم عنوان كرد: هجرت تاريخي امام رضا(ع) اگر چه ظاهرش تلخ بود، اما اراده الهي بر اين امر تعلق گرفت كه اين امام همام به ايران هجرت كنند و زمينه هاي تحقق تمدن نوين اسلامي با حضور ايشان در كشورمان فراهم شود.
دكتر فقيه اسفندياري با بيان اينكه، بسيار خرسنديم كه دانشگاه امام رضا(ع) توفيق يافت اين كار فاخر و ارزشمند را به انجام برساند، بيان كرد: لازم است كه ما از منظومه جامع معرفتي تربيتي امام رضا(ع) براي گسترش معارف ناب رضوي به جامعه بهره مند شويم و برنامه هاي ما همه بايد معطوف به تمدن سازي باشد.
دبير هيئت علمي بنياد بين المللي امام رضا(ع) خاطر نشان كرد: تمام دست اندركاران بايد حساسيت به خرج دهند و اگر در طراحي اين گونه برنامه ها، متقن و محكم گام برداشته نشود، پيامدهاي آن بر هيچ كس پوشيده نيست. از اين رو براي دستيابي به اين مهم، نيروهايي را براي كادر علمي دانشگاهها بايد تربيت كنيم و از استادان حوزه علميه نيز كمك بگيريم.
با حضور امام رضا(ع) به ايران، شيعه جان گرفت
حجت الاسلام والمسلمين عبد خدايي، عضو منتخب مجلس خبرگان رهبري نيز درباره امام رضا(ع)، نگرش به تاريخ اسلام و تاريخ اهل بيت(ع) بياناتي مطرح كرد و گفت: برخي از نگرش ها در طول تاريخ اشتباه بوده است. براي نمونه، در رابطه با پذيرش وليعهدي از سوي امام رضا(ع) اين بوده كه ايشان مجبور بودند و نمي توانستند نپذيرند. اما به جنبه اثباتي اين امر توجه نمي شود.
وي افزود: اين پذيرش بسيار ارزنده و به لحاظ سياسي بسيار مهم است. در شرايطي كه شيعه در خفقان شديدي در دوران هارون الرشيد به سر مي برد، امام رضا (ع) با پذيرفتن اين دعوت، از فرصت استفاده كردند و شيعه را از آن خفقان نجات دادند.
وي با بيان اينكه، زندگي و عظمت علمي امام رضا(ع) جاي بحث و گفت و گو دارد، اظهار كرد: جامعه ما امام را به عنوان ضامن آهو مي شناسند. امام(ع) آسمان پر فروغي از علم بودند. برخي از برداشت ها در مورد اين امام همام صحيح نيست. از اين رو بايد واقعيت ها را از طريق علم به جامعه بشناسانيم.
عضو منتخب مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اقدام ارزنده دانشگاه بين المللي امام رضا(ع) مبني بر طراحي اين درسنامه با موضوع امام رضا(ع)، بيان كرد: ما بايد مباحث توحيدي، سيره عملي، مناظرات و... را در سخنراني ها، اشعار شعرا و محافل گوناگون مطرح كنيم.
در پايان اين مراسم، با حضور حجت الاسلام والمسلمين رئيسي؛ توليت آستان قدس رضوي درسنامه دانشگاهي امام رضا(ع) رونمايي شد.