مشروح گزارش نماینده ولی فقیه در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی
نماینده ولی فقیه و سرپرست زائران ایرانی ، صبح امروز در دیدار کارگزاران حج با ولی امر مسلمین ، گزارشی از برنامه های انجام شده در حوزه حج و زیارت ارائه داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به حوزه نمایندگی ولی فقیه ، حجت الاسلام و المسلمین سید علی قاضی عسکر صبح امروز در دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب ، گزارشی از برنامه های انجام شده در حوزه حج و زیارت ارائه داد. متن کامل این گزارش به این شرح است:
/Oldnewsimages/imagenews/ImageNews/image_201110314255221810.jpg)
بسم الله الرحمن الرحيم
از اينكه اجازه فرموديد تا در آستانة حج سال 1390 هـ ش، جمعي از خدمتگزاران ضيوف الرحمان و خادمانِ زائرانِ مراقدِ اهلِ بيتِ رسول خدا (ص)، معاونان ، مسئولان و كاركنان تلاشگرِ بعثه مقام معظم رهبري و سازمانِ حج و زيارت، روحانيونِ ارجمند، مديران و عواملِ كاروانها، اعضايِ مركز پزشكيِ حج، همكاران حوزة حج و زيارت در ارگانها و نهادهاي مختلف، و جمعي از خواهران و برادرانِ عزيزِ زائرِ خانة خدا به حضور حضرتعالي شرفياب شوند، صميمانه تشكر و سپاسگزاري نموده، بدينوسيله به استحضار مي-رساند :
همه ساله نزديك به 900 هزار نفر به حج و عمره و حدود يك ميليون و پانصدهزار نفر به عتبات عاليات و نزديك به 700 هزار نفر نيز به قصد زيارت به سوريه ميروند، نظرسنجيها نشان ميدهد كه سفر ِحج و زيارت پيامبر و ائمه معصومين - عليهم السلام - در ايجاد تحول روحي و اخلاقي و تغيير اخلاق و رفتارِ زائران نقش بسزائي دارد، به عنوان مثال در نظرسنجي بعمل آمده از دانشجوياني كه در ماههاي گذشته به عمره مشرف شدند، 78% از مخاطبان اظهار داشتهاند جلسات آموزشي برگزار شده در طول سفر در افزايشِ اطلاعاتِ مذهبي و ديني و پاسخگويي به شبهاتِ عقيدتي آنان تأثير گذار بوده است. نزديك به 80% از دانشجويان اظهار نمودهاند كه عملكردِ مثبتِ روحانيونِ كاروانها در تغييرِ نگرشِ آنان به روحانيت مؤثر بوده است. همچنين 76% از دانشگاهيان اظهار كردهاند در حد زياد و خيلي زياد از سفر روحاني عمره بهرة معنوي بردهاند.
اين آمارها بيانگر آن است كه اگر مسئولانِ فرهنگي و اجراييِ حج با هدفگزاريِ صحيح و برنامه ريزيهاي عالمانه ، در اين حوزه سرمايهگذاري كنند قطعاً ثمرات و بركات فراواني در زمينههاي فردي و اجتماعي براي مردم و كشور حاصل خواهد شد.
از اين رو و با الهام از رهنمودهاي امام راحل– قدس سره – و بهره گيري از پيام ها و فرمايشاتِ نورانيِ جنابعالي در زمينة حج و زيارت توسط بعثه مقام معظم رهبري در چند حوزه سرمايهگذاريهاي ارزشمندي صورت گرفته كه به اختصار نكاتي را به استحضار ميرسانم:
1- تقويتِ امرِ آموزش و ايجاد تنوع در برنامههاي آموزشي ،
در اين رابطه علاوه بر آموزشهاي حضوري و سامان دادن مباحث مربوط به محتواي جلسات هم اكنون آموزش مجازي نيز راه اندازي شده و بيش از 200 ساعت از دروسِ حج براي زائران بارگزاري و روزانه حدود سه هزار نفر از طريق اينترنت از آنها استفاده ميكنند. اين اقدام زمينه بهره گيري ايرانيان خارج از كشور را نيز از برنامههاي آموزشي حج فراهم كرده است. (برگزاري دوره هاي آموزشي براي روحانيون )
(توليد 44 جلسه درس الكترونيكي به زبانهاي عربي و انگليسي) 362 ساعت كلاسهاي آنلاين براي روحانيون و مبلغههاي حج از طريق سامانه آموزش مجازي .
2- اخذ مجوز كارشناسي ارشد رشته ارتباطات با گرايش حج و زيارت و اقدام به برگزاري آزمون جهت گزينش دانشجو .
3- اخذ مجوز پژوهشكده حج و زيارت و توسعه كارهاي پژوهشي به شكلي كه از حج گذشته تاكنون حدود 70 اثر جديد توليد و منتشر گرديده و مجموعه آثار توليدي به حدود 950 اثر رسيده است.
4- انتشار سه فصلنامه تخصصي در حوزه حج و عتبات و نشر حدود 25000 صفحه در 116 مجلد.
5- اهتمام جدي به قرائت و فهم و تدبر در قرآن اقدام ديگر صورت گرفته در سالجاري است، قرآن نفيسي با تيراژ يكصدهزار نسخه با ترجمه فارسي چاپ و در اختيار زائران سراسر كشور قرار گرفته تا از هم اكنون انس با قرآن را آغاز ، و در سفر حج نيز از آن بهره مند شوند.
در ماه رمضان گذشته نيز 450 جلسه قرآني در مكه مكرمه تشكيل و روزانه علاوه بر قرائت يك جزء قرآن به صورت ترتيل تعدادي از آيات جزء قرائت شده نيز تفسير و زائران از فيوضات آن بهره مند شدند.
6- بهره گيري از ظرفيت صداوسيما براي تقويت بنيه هاي علمي و معنوي زائران ، شبكههاي تلويزيوني اينترنتي لبيك و زائر و توليد فيلم هاي مستند و گزارشي ،...
7- برگزاري آزمون براي گزينش روحانيون و معين هاي جديد با رويكرد نخبه گرائي، در اين آزمونها حدود 6000 نفر شركت داشتند.
/Oldnewsimages/imagenews/ImageNews/image_20111031427522181.jpg)
8- تشكيل اتاق فكر و بررسي مسائل مهمي همچون :
بررسي راهكارهاي ماندگاري آثار و بركات سفرهاي زيارتي در زائران
بررسي مسئله سوغات و تعيين راهكارهاي كاهش خريد و جايگزين نمودن سوغات معنوي به جاي سوغات مادي
طرح پوشش زائران ايراني در سفرهاي زيارتي
طرح مشاركت زائران ايراني در مأموريتهاي حج و زيارت
طرح برگزاري جشنواره بزرگ محصولات برتر فرهنگي هنري با موضوعات حج و زيارت
سياستهاي كلي تبليغ در حج و زيارت
طرح ارتقاء سطح اثربخشي همايشهاي بينالمللي بعثه در موسم حج
اهداف و سياستهاي كلان زيارت عتبات عاليات
بررسي سياستهاي آموزشي حج تمتع
شاخصهاي زيارت مطلوب
9- استفاده از ديپلماسي حج براي تقويت ارتباط بعثه حج جمهوري اسلامي با ديگر كشورهاي اسلامي و برگزاري همايش حج در كشورهاي تونس، پاكستان، تاتارستان، فيليپين با همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و نيز برگزاري كارگروههاي تخصصي با حضور كارشناسان كشورهاي افغانستان، الجزاير، عراق، تانزانيا، تركيه و روسيه.
10- وارد ساختن مباحث مربوط به مهارتهاي زندگي و مهارتهاي اخلاقي همچون راههاي كنترل خشم، غلبه بر استرس و اضطراب، كيفيت جذب مخاطب، راهكارهاي تفاهم در زندگي و... كه در برخي از جلسات تشكيل شده براي زوج هاي جوان در مدينه منوره نزديك به هشتصدنفر حضور داشتند. (برگزاري 34 كارگاه آموزش مهارت افزائي كه كارگاه مربوط به حجاب فيزيكي از آنهاست).
هماهنگي هاي صورت گرفته در رابطه با مسئله مواد مخدر و موفقيت نيروي انتظامي و همكاران در به صفر رساندن خارج كردن مواد به قصد عربستان و مقابله جدي با اين پديده شوم و خانمان برانداز.
11. توسعه برنامههاي الكترونيكي در حوزه هاي مختلف،
70 نرم افزار تلفن همراه، برگزاري آزمون هاي الكترونيكي ، تقويت اطلاع رساني از طريق پايگاه اطلاع رساني بعثه، سي ديهاي عقائدي، (كتابخانه زائر، كتابخانه جامع حج، كتابخانه عقايد و پاسخ به شبهات، كتابخانه اسرار و معارف، احكام و مناسك، خاطرات و سفرنامهها) تقويت نمايندگي هاي بعثه در استانها جهت ارائه خدمات بهتر و تمركز زدائي و كاستن از هزينهها و ترددهاي غير ضروري.
12. برگزاري همايش ها:
1- حج و جهاني سازي
2- حج و اقتصاد
3- مسعاي قلم كتب چاپ شده پس از انقلاب
13. تنظيم سند جامع حج و برنامههاي پنج ساله و بيست ساله، تكميل دائره المعارف حج و زيارت، موسوعه رد شبهات، راهاندازي آموزش مجازي مربوط به عتبات عاليات و دهها طرح و پروژه مهم ديگر نيز در دست انجام است كه انشاءالله پس از اتمام اين پروژهها به استحضار خواهد رسيد.
در پايان به اين مطلب اعتراف مينمايم كه كارهاي انجام شده در قبال آنچه كه بايد تحقق يابد بسيار ناچيز است.