معرفت افزایی، نیاز زائران حج معرفت افزایی، نیاز زائران حج معرفت افزایی، نیاز زائران حج بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
معرفت افزایی، نیاز زائران حج معرفت افزایی، نیاز زائران حج معرفت افزایی، نیاز زائران حج معرفت افزایی، نیاز زائران حج معرفت افزایی، نیاز زائران حج

معرفت افزایی، نیاز زائران حج

مدیر کل محصولات فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری عنوان کرد: در سال‌های اخیر مشاهده شده است که زائران عمره‌گزار دانش‌افزایی بیشتری نسبت به زائران حج تمتع داشته‌اند چون زائرانی که به عمره مشرف می‌شوند قشر جوان‌تری هستند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري به نقل از ايكنا، حجت‌الاسلام والمسلمين سيد احمد سجادی، مدير كل محصولات فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری، بيشترين نياز زائران بيت‌الله الحرام برای درك فلسفه حج را مطالعه دانست و اظهار كرد: بيشترين نيازی كه در زمينه معرفت افزايی زائران بيت‌الله الحرام وجود دارد اين است كه سطح مطالعات، بينش و دانش خود را بالا ببرند.

وی از بالاتر بودن سطح اطلاعات و معلومات زائران عمره‌گزار خبر داد و عنوان كرد: در سال‌های اخير مشاهده شده است كه زائران عمره‌گزار دانش‌افزايی بيشتری نسبت به زائران حج تمتع داشته‌اند چون زائرانی كه به عمره مشرف می‌شوند قشر جوان‌تری هستند.

اين كارشناس حوزه حج افزود: در بين زائران تمتع فقر فرهنگی و علمی بيشتر مشاهده می‌شود و معلومات آنها نسبت به معارف حج كم است، لذا بايد با هدف دانش‌افزايی به مطالعه بيشتر و حضور در مجالس آموزشی روحانيان حج اهتمام داشته باشند.

در اين بخش از مصاحبه خبرنگار ايكنا با اشاره به انتظار چندين ساله زائران حج تمتع برای اعزام، سؤال كرد كه چرا آموزش‌های زائران زودتر آغاز نمی‌شود و حجت‌الاسلام سجادی نيز در پاسخ گفت: اين مسئله در مرحله بيان خوب به نظر می‌رسد و سازمان حج و زيارت و بعثه مقام معظم رهبری نيز به دنبال اجرايی كردن اين مسئله بوده‌اند، اما متأسفانه حجاج تا زمانی كه اعزام آنها قطعی نشود، اهتمامی به رفتن به جلسات آموزشی حج از خود نشان نمی‌دهند.

وی ادامه داد: حتی زمانی كه ثبت‌نام حج از شش ماه قبل از اعزام انجام شده و 12 جلسه آموزشی برای حجاج ترتيب داده می‌شود، باز هم مشاهده می‌كنيم كه زائران آنگونه كه بايد و لازم است به شركت در همه جلسات آموزشی اهتمام ندارند.

اين روحانی كاروان‌های حج با ابراز تأسف از اينكه برخی از افراد خود را بی‌نياز از حضور در جلسات، آموزش‌ها و مطالعه می‌دانند، گفت: آموزش زائران قبل از اعزام به حج (با فاصله زمانی زيادتر) به صورت آزمايشی در چند مقطع در ميان برخی از گروه‌های زائران صورت گرفت اما متأسفانه موفقيت چندانی نداشت.

وی در پاسخ به اين سؤال كه افراد چگونه می‌توانند اولين مرحله حج كه احرام بستن و لبيك گفتن است را با نيت خالص و قلب آگاه انجام دهند، بيان كرد: انجام چنين كاری محدود به يك لحظه نيست و فرد نمی‌تواند چنين كاری را در مسجد شجره زمان لبيك گفتن به دست آورد بلكه بايد از قبل تمرين و ممارست‌هايی داشته باشد.

حجت‌الاسلام سجادی تصريح كرد: فرد بايد قبل از هر چيز مالش را حلال كند و حق‌الناس و حق‌الله كه بدهكار است و بر گردنش دارد را ادا كند.

وی با اشاره به اينكه متأسفانه برخی از مواقع افراد واجبات خود را انجام نمی‌دهند و به شكلی معصيت‌كار می‌شوند كه حتی متوجه معصيت خود نمی‌شوند، تصريح كرد: حاجی بايد شروطی را از قبل مراقبت و تطهير شدن برای خود حادث كند.

حجت‌الاسلام سجادی به زائران توصيه كرد: قبل از اعزام به برخی از دعاها و عبادت‌ها اهتمام بيشتری داشته باشد، به خصوص دعاهای كميل، ابوحمزه ثمالی و مناجات خمس عشر كه برای تطهير قلوب بسيار تأثير دارد.


| شناسه مطلب: 669







نظرات کاربران