صحابه اولین بانیان حرم رسول خدا
سقف و حرم سازی برای مزار ام حبیبه زوجه رسول خدا توسط صحابه هـنـگـامی که عقیل بن ابی طالب در خانه اش چاهی حفر می کرد به سنگی برخورد که برروی آن نـوشـته بود: قبر ام حبیبه بنت صخر بن حرب پس عقیل آن چاله را پر کرد وبر روی آن اتاقی بنا کرد. یزید بن سائب می
سقف و حرم سازي براي مزار ام حبيبه زوجه رسول خدا توسط صحابه <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
هـنـگـامي كه عقيل بن ابي طالب در خانه اش چاهي حفر مي كرد به سنگي برخورد كه برروي آن نـوشـته بود: قبر ام حبيبه بنت صخر بن حرب پس عقيل آن چاله را پر كرد وبر روي آن اتاقي بنا كرد.
يزيد بن سائب مي گويد: من بر آن خانه داخل شدم و آن قبر را در آنجا ديدم [1] .
[1] ابن شبه در تاريخ مدينه، ص 173 ـ 262.
قبر فاطمه زهرا دختر رسول خدا در اتاق خودش
عبدالعزيز بن عمران مي گويد: فاطمه، همچون رسول خدا، در منزل خودش، شبانه ودور از چشم اكثر مردم، دفن شد.
امام جعفر صادق (ع) مي گويد: فاطمه زهرا شبانه در منزلش دفن شد.
اين منزل، دركنار مسجد بود و قبر او اينك در مسجد است [1] .
ابن جماعه مي گويد: در اينكه قبر فاطمه كجاست، دو نظر وجود دارد: يكي اينكه فاطمه در منزل خودش، دفن شده است و نظر دوم اينكه در بقيع و در همان مسجدي كه منسوب به ايشان است و در نزديكي قبه عباس عموي پيامبر، مدفون است [2] .
نـظـر درسـت و صحيح همان روايت امام جعفر صادق (ع) است كه فاطمه در خانه خودش كه در كنار مسجد النبي بوده دفن شده كه پس از توسعه مسجد داخل مسجدافتاده است و آن قبري كه در بقيع در قبه عباس است قبر فاطمه بنت اسد مادر علي بن ابي طالب است.
[1] همان مدرك.
[2] وفاء الوفاء، ج 3، ص 907 ـ 911.