بخش 1

نقش الغدیر در شناخت منابع اصیل فکر اسلامی

نقش الغدير در شناخت منابع اصيل فكر اسلامى <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

گامى نودر راه شناخت اسلام و وحدت مسلمين- سند مقبول و سند مردود- نقش زمامداران در انحراف مردم از اسلام- در طرز فكر اسلامى- در اجتهاد و تقليد- در نقل احاديث- در تاريخ اسلام- بازگشت به وحدت اسلامى

گامى نو در راه شناخت اسلام و وحدت مسلمين:

وقت آن رسيده است كه دنياى اسلامى به عقل و درايت باز گردد، و در راه شناخت اسلام راستين و معرفى آن به جهان امروز دور از مطامع شخصى، و اهواء سياست طلبى و ملك دارى، گامى استور و بى طرف، تنها بر محور عقايدو افكار اصيل اسلامى بردارد. و با ارائه شاهراه فكر اسلامى جهان امروز را از اين خلاء فكرى و ماده گرائى، به زلال معارف بلند اسلام فرا خواند. و بجاى اختلافات داخلى جبهه و احدى از همبستگى فكر اسلامى در مقابل گرايش هاى غير اسلامى تشكيل دهد. براى اولين گام در راه تحقق اين هدف بايد از همبستگى هاى موجود استفاده كرد و در شعاع آن به پيشروى ادامه داد تا در موارد اختلاف نظر به توافق رسيد. مسلم است هيچ كدام از منابع فكر اسلامى، براى مسلمان، اصيل تر از كتاب " قرآن "

و سنت " گفتار، كردار، و تصويب پيامبر " ص " " نيست. و هيچ چيز بهتر از اين دوهم نميتواند مسلمين را فكرا و عملا با هم متحد و برادر سازد. در پيمودن اين راه در درجه اول تسليم به كتاب الهى و سنت مسلم پيامبرش سرمايه اى موثر و كافى است و آنگاه هر تكيه گاه ديگر و يا هر مبناى ديگرى را با ديده حزم و احتياط و حتى با ترديد و انكاربايد نگريست. و تا هنگاميكه از نظر كتاب و سنت قطعيت آن مسلم نشود، تسليم آن نبايد شد، زيرا يكى از مهمترين علل پديد آمدن شكاف بين مسلمين و تيرگى در روابط آنان، تمسك برخى از فرق و جمود پاره اى از طوائف به اصول و زير بناهائى است كه از نظركتاب و سنت هيچگونه ارزش منطقى ندارد. از اينرو اسناد ارائه شده را به دوقسمت تقسيم بايد كرد:

 


| شناسه مطلب: 74642