زن باردار و شیرده

   احکام روزه زن باردار و شیرده   س 745:

   احكام روزه

زن باردار و شيرده 

 س 745: آيا روزه گرفتن بر زن بارداري كه نمي‏داند روزه بر جنين او ضرر دارد يا خير، واجب است؟

 ج: اگر بر اثر روزه، خوف ضرر بر جنين داشته باشد و خوف وي هم داراي منشاء عقلائي باشد، افطار بر او واجب است و در غير اين صورت واجب است كه روزه بگيرد.

 س 746: زني كه كودك خود را شير مي‏داده و باردار هم بوده و در همان حال روزه ماه رمضان را هم گرفته است، و هنگام زايمان فرزندش مرده به دنيا آمد، اگر از ابتدا احتمال ضرر را مي‏داده و در عين حال روزه گرفته است:

 1 - آيا روزه‏اش صحيح است يا خير؟

 2 - آيا ديه بر ذمه او هست يا خير؟

 3 - اگر احتمال ضرر نمي‏داده، ولي بعدا معلوم شده كه روزه گرفتن براي جنين ضرر داشته، چه حكمي دارد؟

 ج: اگر با وجود خوف از ضرري كه داراي منشاء عقلائي است، روزه گرفته باشد و يا بعدا برايش معلوم شود كه روزه براي وي يا براي جنين‏اش ضرر داشته، روزه‏اش صحيح نيست و قضاي آن بر او واجب است، ولي ثبوت ديه جنين متوقف بر اين است كه ثابت شود فوت جنين مستند به روزه گرفتن وي است.

 س 747: من به لطف خداوند متعال داراي فرزندي هستم كه شيرخوار است. إن شاء الله تعالي بزودي ماه مبارك رمضان فرا خواهد رسيد. در حال حاضر مي‏توانم روزه بگيرم ولي در صورت روزه گرفتن، شيرم خشك خواهد شد. با توجه به اينكه داراي بنيه ضعيفي هستم و كودكم هر ده دقيقه شير مي‏خواهد، چه وظيفه‏اي دارم؟

 ج: اگر به دليل كم يا خشك شدن شيرتان بر اثر روزه، خوف ضرر بر طفل خود داشته باشيد، روزه‏تان را افطار كنيد، ولي براي هر روزي بايد يك مد طعام به فقير بدهيد و قضاي روزه را هم بعدا بجا آوريد.







| شناسه مطلب: 75292