حضور در مجلس معصیت

   حضور در مجلس معصیت س 1425: گاهی مجالس جشن دسته‏جمعی از طرف اساتید یا دانشگاه کشورهای بیگانه برگزار

   حضور در مجلس معصيت


س 1425: گاهي مجالس جشن دسته‏جمعي از طرف اساتيد يا دانشگاه كشورهاي بيگانه برگزار مي‏شود و از قبل معلوم است كه مشروبات الكلي در آن مجالس وجود دارد، تكليف شرعي دانشجويان كه قصد شركت در آن جشن را دارند چيست؟

 ج: حضور در مجالسي كه در آنها شراب نوشيده مي‏شود براي هيچكس جايز نيست، در اين محافل شركت نكنيد تا بفهمند كه شما به علت مسلمان بودن در مجلس شرب خمر شركت ننموده و مشروب نمي‏خوريد.

 س 1426: حضوردر مجالس عروسي چه حكمي دارد؟ آيا بر حضور در مجلس عروسي كه خالي از رقص نيست، عنوان «الداخل في عمل قوم فهومنهم» صدق مي‏كند و لذا ترك آن مجلس واجب است يا اينكه حضور در آن مجلس بدون شركت در رقص و مراسم ديگر، اشكال ندارد؟

 ج: اگر مجلس به گونه‏اي نباشد كه عنوان مجلس لهو و حرام و معصيت بر آن صدق كند و حضور در آن مفسده‏اي نداشته باشد، حضور و نشستن در آن در صورتي كه عرفا تأييد عملي كه جايز نيست، محسوب نشود، اشكال ندارد.

 س 1427: 1 - شركت در جشنهايي كه زنان و مردان در آنها مبادرت به رقص و نواختن موسيقي بطور جداگانه مي‏كنند چه حكمي دارد؟

 2 - آيا شركت در عروسيهايي كه در آنها مبادرت به رقص و نواختن موسيقي ميشود، جايز است؟

 3 - آيا نهي از منكر در مجالسي كه در آنها رقص انجام مي‏شود، در صورتي كه امر به معروف ونهي از منكر در شركت كنندگان تأثيري نداشته باشد، واجب است؟

 4 - رقص مختلط زن و مرد چه حكمي دارد؟

 ج: بطور كلي اگر رقص باعث تهييج شهوت شود يا همراه با عمل حرام و يا مستلزم آن بوده و يا به صورت مختلط بين زنان و مردان اجنبي باشد، جايز نيست و فرقي نمي‏كند بين اينكه در جشنهاي عروسي باشد يا غير آن و شركت در مجلس معصيت هم اگر مستلزم ارتكاب حرام مانند گوش‏دادن به موسيقي مطرب و لهوي مناسب با مجالس لهو و گناه باشد و يا حضور در آنها تأييد گناه محسوب شود، جايز نيست و امّا تكليف امر به معروف و نهي از منكر با عدم احتمال تأثير ساقط است.

 س 1428: اگر مرد نامحرمي وارد جشن عروسي شود و در آنجا زن بدون حجابي حضور داشته باشد و مرد بداند كه نهي از منكر در او تأثيري ندارد، آيا واجب است مجلس را ترك كند؟

 ج: اگر خروج از مجلس معصيت به عنوان اعتراض مصداق نهي از منكر باشد، واجب است.

 س 1429: آيا حضور در مجالس و محافلي كه در آنها به نوارهاي مبتذل غناگوش داده مي‏شود جايز است؟ در صورتي كه در غنا بودن آن شك داشته باشد، با توجه به اين كه نمي‏تواند از پخش نوار جلوگيري كند، حكم چيست؟

 ج: حضور در مجلس غناو موسيقي مطرب و لهوي مناسب بامجالس لهو و گناه در صورتي كه منجر به گوش دادن يا تأييد آن شود جايز نيست ولي در صورت شك در موضوع، حضور در آن مجلس و گوش دادن به آن في‏نفسه اشكال ندارد.

 س 1430: شركت در مجالس و محافلي كه انسان در آنها گاهي مبتلا به شنيدن كلام غيرمناسبي از قبيل افترا بر مقامات ديني يا مسئولين جمهوري اسلامي يا مؤمنين ديگر مي‏شود چه حكمي دارد؟

 ج:  مجرّد حضور در آن مجالس تا زماني كه مستلزم ابتلا به عمل حرام مانند گوش دادن به غيبت و همچنين موجب تأييد و ترويج منكر نباشد، في نفسه اشكال ندارد ولي نهي از منكر با وجود شرايط آن واجب است.

 س 1431: در جلسات و انجمن‏هايي كه در بعضي از كشورهاي غير اسلامي تشكيل مي‏شود، طبق عادت براي پذيرايي حاضران از مشروبات الكلي استفاده مي‏شود، آيا شركت در اين جلسات و انجمن‏ها جايز است؟

 ج: حضور در مجلسي كه در آن شراب خورده مي‏شود جايز نيست و در صورت اضطرار واجب است به مقدار ضرورت اكتفا شود.









| شناسه مطلب: 75338