عارف بودن بحق امام؛ نکته اساسی در زیارت عارف بودن بحق امام؛ نکته اساسی در زیارت عارف بودن بحق امام؛ نکته اساسی در زیارت بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
عارف بودن بحق امام؛ نکته اساسی در زیارت عارف بودن بحق امام؛ نکته اساسی در زیارت عارف بودن بحق امام؛ نکته اساسی در زیارت عارف بودن بحق امام؛ نکته اساسی در زیارت عارف بودن بحق امام؛ نکته اساسی در زیارت

عارف بودن بحق امام؛ نکته اساسی در زیارت

استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: اساسی ترین نکته در زیارت، معرفت و عارف به حق امام بودن است زیرا کسی که عارف شد دیگر گناه نمی کند و اگر گناهان صغیره ای هم داشته باشد به برکت زیارت بخشیده می شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، حجت الاسلام کاظمی، استاد حوزه علمیه قم، در مراسم گرامیداشت دفاع مقدس در قرارگاه ولی امر مشهد با اشاره به روایتی از امام کاظم(ع)، که می فرمایند «هرکه پسرم را در طوس زیارت کند خداوند گناهان آینده و گذشته او را می بخشد»، اظهار داشت: این سخن امام هرگز به معنای مجاز بودن به گناه در قبل و بعد از زیارت نیست.

وی افزود: اساسی ترین نکته در زیارت، معرفت و عارف به حق امام بودن است زیرا کسی که عارف شد دیگر گناه نمی کند و اگر گناهان صغیره ای هم داشته باشد به برکت زیارت بخشیده می شود.

حجت الاسلام کاظمی با اشاره به تعریف آیت الله بهجت از معرفت، تصریح کرد: معرفت آن است که انسان به جایی برسد که باور کند پیش از آنکه خود، رفتار و گفتارش را ببیند و بشنود، امام زمان آن را می بیند و می شنود و در همه لحظات ناظر بر اوست.

استاد حوزه علمیه قم، نبود معرفت لازم را از عوامل ناپایداری معنویات در اعمال انسان دانست و گفت: شناخت امام، سبب عاقبت بخیری انسان می شود، محبت به امام نباید تنها به خاطر حوائجمان باشد.

وی با اشاره به برخی نمونه های تاریخی مخالفت شیعیان با معصومین(ع) در تصمیماتشان، ابراز داشت: در طول تاریخ بیشترین مشکل اهل بیت(ع) با شیعیان کم معرفتشان بوده است؛ ائمه اطهار(ع) از شیعیانشان انتظار شناخت و معرفت و تبعیت دارند.

حجت الاسلام کاظمی با بیان اینکه اصل امامت در ایران را امام ضا(ع) تثبیت کردند، افزود: این در حالی بود که شیعیان به دلیل عدم شناخت کامل حضرت، به این حرکت امام اعتراض داشتند. نگذاریم امروز هم امام زمان(عج) از بی معرفتی ما نگران باشند، چه بسا تاکنون بارها امر ظهور محقق شده باشد اما به دلیل گناهان ما به تأخیر افتاده باشد.

وی خاطرنشان کرد: از بهترین مکان ها برای کسب معرفت نسبت به ائمه اطهار(ع)، هیئات مذهبی و منابر هستند. هیئت اگر ما را هر روز یک گام به معرفت امام زمان نزدیک نکند و حاصلی نداشته باشد، سودی ندارد.

استاد حوزه علمیه قم، با بیان اینکه مراقب باشیم عباداتمان عادت نشود، تأکید کرد: اصل بر کسب معرفت است؛ اصولا تکرار محرم و صفر و مجالس وعظ برای نزدیک کردن ما به ائمه اطهار(ع) است. نمی شود تنها حسرت شهدای کربلا را خورد و در عمل تلاشی نکرد، باید طوری باشیم که امام زمان ما هم از ما راضی بوده و افتخار کند.


| شناسه مطلب: 814







نظرات کاربران