اخبار حج مراقب مردود شدن در آزمایش‌های الهی باشید

اخبار حجگزارش خبرنگار زائر از دیدار صمیمانه امیر الحاج ایران با دست‌اندرکاران ستاد مدینهمراقب مردود شدن در آزمایش‌های الهی باشید طبقه پنجم ساختمان بعثه، اتاقی دارد که وقتی داخلش می‌شوی آرامشی خاص بر جسم و جانت می‌نشیند؛ اتاقی کاشی کاری شده با مبل‌هایی که

اخبار حج
گزارش خبرنگار زائر از ديدار صميمانه امير الحاج ايران با دست‌اندركاران ستاد مدينه
مراقب مردود شدن در آزمايش‌هاي الهي باشيد

طبقه پنجم ساختمان بعثه، اتاقي دارد كه وقتي داخلش مي‌شوي آرامشي خاص بر جسم و جانت مي‌نشيند؛ اتاقي كاشي كاري شده با مبل‌هايي كه خيلي ساده دورتادور اتاق نشسته‌اند و گاه ميهماناني را ميزباني مي‌كنند. اعضاي ستاد مدينه بعثه مقام معظم رهبري يك بعدازظهر گرم در شهر پيامبر را ميهمان اميرالحاج ايران هستند. حاج آقا در مركز مبل‌هاي دورتادور اتاق، نشسته و مهمانان هم در طرفين او. حدود 20 نفر. در كنار او جناب خاكسار و حجت‌الاسلام عرب نشسته‌اند. جلسه آرام و آرام بخش است، خصوصاً كه مسؤولان بخش‌هاي مختلف از عمليات امسال نسبت به سال‌هاي قبل رضايت بيشتري دارند.
«اميرالحاج» بعد از گزارش رييس سازمان حج و رئيس ستاد، مي‌خواهد ديگران هم نظراتشان را بگويند كه يكي دو نفر از بچه‌هاي ستاد گزارش‌هاي كوتاهي مي‌دهند؛ حجت‌الاسلام عرب اما دست پرآمده و علاوه بر ذكر نكاتي از حج امسال، پيشنهادهايي هم داد. در خصوص توجيه مديران كاروان‌هايي كه به صورت مجتمع در يك هتل ساكن هستند، نكاتي گفت و گفت: اگر اين مديران در خصوص نوع فعاليت و چگونگي در كنار هم بودن توجيه بيشتري شوند، خدمات بهتري هم ارائه مي‌دهند. همچنين پيشنهاد داد براي زائراني كه با تأخيرهاي زيادي در فرودگاه و يا جابه‌جايي‌هاي ديگر مواجه مي‌شوند، پذيرايي مختصري در نظر گرفته شود. جناب عرب از هماهنگي‌هاي صورت گرفته در خصوص تحويل لوازم در فرودگاه‌هاي عربستان هم تشكر كرد و امسال را يكي از بهترين سال‌هاي حج‌گزاري به‌ويژه در اين خصوص عنوان كرد.
عكاس‌ها كه به كار خودشان مشغول‌اند و تصويربرداران هم چشم‌دوخته‌اند به چشمي و يا مانيتور دوربين‌هاشان، در اين ميان يك سيني‌چاي است كه در دست يكي از همكاران بعثه در حال چرخ خوردن دورتادور اتاق است. حاج آقاي ري‌شهري با روايتي از مرحوم كليني در كافي سخن آغاز مي‌كند. البته «خروس بي‌محل همراه» يك عكاس هم همين مواقع بود كه صدايش بلند شد؛ دردسري شده اين تلفن همراه!
وي با اشاره به روايتي در خصوص وحي خدا به حضرت موسي(ع) به لزوم توجه به نظارت هميشگي پروردگار اشاره كرد و با قرائت روايتي با اين مطلع «لا تنسيني علي كل حال...» تأكيد كرد: انسان با هر مسؤوليتي و فعاليتي چه در زندگي فردي و چه در زندگي اجتماعي بايد دائماً خود را در محضر خدا بداند. بايد جهان را محضر حضرت حق دانست و خود را با ذكر و ياد خدا بيمه كرد.
وي در ادامه به بخش ديگري از اين روايت اشاره كرد و گفت: در اين روايت به حضرت موسي توصيه شده از ثروت بسيار، خوشحال نباش. البته منظور از ثروت اينجا «دنيا»ست هر آنچه از دنيا به شما مي‌رسد از جمله مال و مقام و... تا جايي كه گذران زندگي با آن باشد، كافي است، بيشتر از آن خوشحالي ندارد چرا كه اگر انسان خدا را فراموش كرد، قساوت قلب مي‌گيرد. اگر جهت فعاليت‌هايش الهي نبود، روح انسان قساوت پيدا مي‌كند و اين قساوت زمينه آلودگي‌ها و دوري از خدا را پديد مي‌آورد.
حاج آقا در توضيح مال و ثروت زياد هم اينگونه گفت: هر چه انسان به موقعيت‌هاي مادي‌اش افزوده شود، آزمون‌هاي الهي هم بيشتر مي‌شود كه همين تعدد آزمون، خطر مردودي را بيشتر مي‌كند. اميدواريم در اين مسؤوليت حساس از اين خطر مصون باشيد، به هر حال كار ستاد، دشوار و پر ارزش و سودمند است و در روزهاي پيش‌رو بيشتر و سنگين‌تر مي‌شود كه اميدواريم با عنايت خدا، كارها به خوبي پيش رود و خدمتي كه موجب قبول خدا و رضايت مردم است، ارائه دهيم. تشكر از بچه‌هاي ستاد پايان‌بخش صحبت‌هاي اميرالحاج كشورمان بود؛ اما گرمي و جذبه جلسه اجازه نداده بود، فنجان‌هاي چاي در دست‌هاي مهمانان بالا و پايين برود و همين هم شد كه حاج آقاي ري‌شهري بعد از صلوات پايان جلسه گفت: چاي‌ها را نخوردين! بفرماييد، منافاتي ندارد با گوش كردن!
***
بچه‌هاي ستاد مي‌خواهند دسته جمعي با حاج آقاي ري‌شهري عكس بيندازند. حاج آقا هم خودش را زودتر به مركز اتاق مي‌رساند كه مي‌گويند بايد به سمت ديگر اتاق برويم، آنجا كه تابلوي سال نوآوري و شكوفايي نصب شده. حاج آقا همين‌طور كه به سمت تابلو مي‌رود، مي‌گويد: اين هم نوآوري در عكس است! البته نمي‌شود همه در عكس جا بگيريم مگر اينكه شما برويد روي مبل كه آن وقت ما را نمي‌گيريد به جايش تابلو را مي‌گيريد!
لبخند به همراه سوغات شيرين «ياد خدا و حراست از نيت الهي» بدرقه راه همه آنهايي بود كه در اتاق آبي بعثه، دقايقي را مهمان نماينده رهبر فرزانه انقلاب بودند...

خبرهاي كوتاه
* سخنگوي دولت فرانسه از اعزام پنجاه هزار مسلمان اين كشور به حج امسال خبر داد.
* رييس ستاد مدينه اعلام كرد: سهميه حج زائري كه در مدينه فوت كند، حفظ و به بستگانش منتقل مي‌شود.
* در ادامه سلسله نشست‌هاي هفتگي مركز اسلامي انگليس و در آستانه برپايي كنگره عظيم حج، اين مركز برنامه‌اي را در تبيين فلسفه و احكام آيين حج برگزار مي‌كند.
*  مقامهاي عربستان از افزايش 40 درصدي اجاره بهاي خانه هاي مسكوني در شهر مكه خبر دادند.
* مسؤول ستاد استقبال و امداد مدينه: 42 نفر از ابتداي ورود زايران به مدينه گم شده‌اند.
* بيماري سرماخوردگي مهمترين عامل مراجعه زائران به درمانگاه هاي ايران در مدينه منوره است.
* امام جمعه مدينه منوره : حج توفيقي عظيم براي هر مسلمان است
* پرده جديد خانه خدا اول ذيحجه طي مراسمي به پرده‌دار بيت الله الحرام داده مي‌شود تا در روز 9 ذيحجه، روز عرفه، جايگزين پرده فعلي شود .
* عمليات اعزام زائران سرزمين وحي از فرودگاه هاي سراسر كشور تا 12 آذر ادامه دارد.
* وزير اوقاف تشكيلات خودگردان فلسطيني در كرانه باختري رود اردن اعلام كرد حجاج فلسطيني از كرانه باختري در حال اعزام به حج هستند.

مطبوعات عربستان
روزنامه "الوطن": توافقنامه امنيتي عراق از چند روز پيش تاكنون همواره تنش و درگيري‌هاي شديد لفظي نمايندگان را به دنبال داشته است.
روزنامه" الرياض ": رييس جمهوري مصر به تازگي در نشستي با رسانه هاي كشورش، غربي ها را از هرگونه تهاجم نظامي عليه ايران برحذر داشته است.
روزنامه "عكاظ": اوضاع نابسامان اقتصادي، اجتماعي و شرايط نامناسب كارگران، حقوق بگيران و طبقه متوسط امريكا در سال هاي اخير از دلايل اصلي روي آوردن مردم اين كشور به يك سياهپوست جوان بود.

آيت‌الله محمدي ري‌شهري:
 « توافقنامه امنيتي »آزمون سخت  مردم و دولت عراق است
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني جمعه شب در ديدار با رييس بعثه عراق با اشاره به توافقنامه امنيتي آمريكا، دولت و ملت اين كشور را با آزمون سختي روبه‌رو دانست و ابراز اميدواري كرد: دولت و ملت عراق با هدايت مراجع ديني و تدبير سياستمداران پخته اين كشور از اين آزمايش سخت‌رو سفيد خارج شوند.
آيت‌الله ري‌شهري با اشاره به آيات قرآن، تأكيدات امام راحل(ره) و خلف صالح آن حضرت مبني بر نفي سلطه‌پذيري گفت: نفي سلطه‌‌پذيري از اصلي‌ترين سياست‌هاي دولت و مردم عراق مي‌باشد و هيچ توافقنامه‌اي كه سلطه بيگانگان را به ملت عراق تحميل كند نبايد مورد توافق پارلمان اين كشور قرار گيرد. وي ابراز اميدواري كرد كه با نورانيت حج و دعاهاي مسلمانان در حرمين شريفين و عنايات روح مطهر حضرت پيامبر اكرم(ص) فرج نهايي مردم عراق نزديك باشد و با خروج بيگانگان سرنوشت به دست خود مردم رقم زده شود.
حجت‌الاسلام مولا، رييس بعثه عراق نيز در اين ديدار گفت: ما خود را مديون بعثه جمهوري اسلامي ايران مي‌دانيم و همواره از تجربيات بعثه ولي امر مسلمين استفاده كرده‌ايم.وي از جمهوري اسلامي ايران به دليل حمايت از مردم مسلمان عراق در طول سال‌هاي گذشته تقديركرد.

گفت‌وگو با يكي از مسن‌ترين زائران

زائر 112 ساله خراساني است

كار خدا اما و اگر ندارد، طلبيده باشد، مي‌آيي؛ سن و سال و پيري و جواني هم نمي‌شناسد. 112 سال عمر كرده باشي و بعد از 5 سالگي كه يكبار مشرف شدي، حالا دوباره شناسنامه دلت را با مهر حج منظر كنند. «اميرك بر آهويي» ساكن روستايي در سرخس است. متولد 1275 هجري شمسي و از برادران اهل سنت تربت جام است. به گفته همراهان از سلامتي كامل برخوردار است و آماده مي‌شود براي اعمال حج تمتع. حاجيان كاروان 19511 او را افتخار كاروان تربت جام مي‌دانند و از همراهي‌اش لذت مي‌برند. چند ثانيه‌اي در جوار پيرمرد زنده‌دلي كه دل در گرو يار سپرده و اين روزها ريه‌هايش را با هواي تازه حرم نبوي و بقيع، پر و خالي مي‌كند به گفتگو نشستيم:
پدر جان دفعه اول كه حج آمديد، يادتان هست؟
- يكبار در كودكي آمده‌ام. نمي‌دانم دقيق چند سالم بود. زمان رضا شاه بود فكر كنم... شايد 5 سالم بود.
چه احساسي داريد كه بعد از اين همه سال، دوباره به خانه خدا مشرف مي‌شويد؟
- خيلي خوشحالم. خيلي خوشحالم كه در اين آخر عمري توانستم به حج بيايم كه البته به اصرار فرزند بزرگم بود. البته الان حج اصلاً قابل مقايسه با زمان رضا شاه نيست. آن زمان مدينه  اين‌طور نبود؛ دژ و ديوار در شهر بود. مسجد پيامبر هم خيلي كوچك بود.
 چند فرزند داريد؟
- 26 تا.
زنده باشين ان‌شاء الله و التماس دعا...
- ممنونم. خداحافظ شما باشه.

از مدينه و مكه تا ايران باپيامك‌هاي معطر
ايستاده‌اي كنار بقيع، يا نشسته‌اي داخل مسجدالنبي(ص)، شايد هم كعبه در قاب چشمان اشكبار تو جا گرفته است... و در همان حال، عزيزانت در وطن به يادت مي‌آيند و از انديشه‌ات مي‌گذرند. اين وقت‌ها اگر با خودت تلفن همراه داشته باشي به دلت مي‌افتد با يك پيامك قشنگ، آن عزيز را بكشاني تا اين سرزمين كه او هم - اگر مدينه‌اي - بسوزد. و اگر مكه هستي به شوق و ذوق بيايد.
ما چند پيامك معطر را ارائه مي‌كنيم، شما هم اگر پيامك زيبايي داريد براي ما بفرستيد تا به نام خودتان در اين ستون درج شود، اگر عزيزانتان هم پاسخي بر پيامك شما دادند و اشتياق و حسرت و انتظار خويش را براي همدلي با شما فرستادند براي ما ارسال كنيد تا از اين رد و بدل شدن عشق و احساس و عاطفه ديگران هم بهره‌اي ببرند. منتظريم.
شماره‌ پيامك مدينه :0531513615
شماره‌ پيامك مكه:0531513617
  شمعي شده‌ام كنار بقيع و به جاي شما مي‌سوزم.
  كنار قبر پيغمبر مي‌دونم
دلم آروم مي‌گيره تا مي‌مونم
  گنبد سبز پيامبر اعظم را مي‌نگرم و جاي شما را سبز نگه مي دارم.
  دل‌تان را حواله كنيد تا بفرستم بقيع.
  به ناودان طلا مي‌نگرم و براي شما ريزش بركت الهي را خواهانم.
  پشت مقام ابراهيم از خدا مي‌خواهم كه منيت مرا بشكند شما هم اگر مي‌خواهيد خبر دهيد.
   از كنار مرقد ام‌البنين دلم را مي‌فرستم براي شما، هر چه مي‌خواهي از مادر ابوالفضل بخواه.
  رويي به بقيع و روي ديگر به ضريح
بين الحرمين عشق اينجا اينجاست

 

با ما تماس بگيريد!

با توجه به فرارسيدن اول ذي‌الحجه فرخنده سالروز ازدواج حضرت علي(ع) و حضرت زهرا(س)، نشريه زائر در نظر دارد از مراسم ازدواج زائراني كه در مكه و مدينه و به يمن اين روز عزيز، پيوند زناشويي خود را آغاز مي‌كنند، گزارش‌هايي تهيه و در نشريه منتشر كند.به همين منظور تمامي زائران، مديران و روحانيون كاروان‌ها تا جمعه هشتم آذرماه فرصت دارند با نشريه زائر تماس گرفته و خبرنگاران ما را مطلع كنند. پيشاپيش پيوند اين عزيزان را تبريك مي‌گوييم! تلفن‌هاي تماس: مدينه 8390708    داخلي 408
همراه : مدينه :0531513615    مكه:0531513617

پيشخوان مطبوعات
 آفرينش:  اعلام زمان و نحوه ثبت‌نام در آزمون جامع علمي - كاربردي سال87
 اعتماد ملي :  نزول قيمت نفت ايران از 126 به 42 دلار
 ايران : مدير عامل شركت ملي نفت در گفت‌وگو با " ايران": توليد گاز ايران در تحريم 8 برابر شد
- از روز گذشته در سراسر كشور اجرايي شد: آغاز ساماندهي معاملات املاك و مستغلات
 ابرار: آيت الله جوادي آملي: اداره جامعه با فقر، كميته امداد و صدقه، هنر نيست
- باهنر: مير حسين موسوي در بين اصولگرايان حاميان زيادي دارد
  اسرار: مصري: در آمد خانواده‌هاي پر در آمد نسبت  به كم در آمد 15 برابر است
- توصيه هاشمي رفسنجاني : بسيج فرا جناحي عمل كند
 تفاهم: پول سرگردان زائران ايراني در بازار عربستان؛ تورم در فروش به ايراني‌ها
 جام جم: رييس كل بانك مركزي: قفل بانك ها سرانجام شكسته شد
- تقدير رييس جمهور از ضرغامي و ميرباقري؛ " مختارنامه " يكي از بهترين مجموعه هاي تاريخي خواهد شد
 جمهوري اسلامي: رييس مجلس: طرح تحول اقتصادي موجب جهش قيمت ها مي‌شود
 حيات نو: سيد حسن خميني: دورغ، غيبت و تهمت امري عادي شده است
- احمدي مقدم خبر داد: آغاز نصب دوربين هاي مدار بسته
 كيهان: تازه ترين برآورد شوراي اطلاعات ملي آمريكا، ايران 2025ميلادي در صف قدرت هاي برتر جهان
- مدير عامل توانير درگفت‌وگو با كيهان: 2800 مگاوات برق تا پايان امسال وارد مدار مي‌شود
 همبستگي: هاشمي رفسنجاني: مسوولان سعي كنند بسيج فرا جناحي بماند
- كروبي: تاكنون به غير از من كسي از اصلاح طلبان براي كانديدا شدن اعلام آمادگي نكرده است
 همشهري: لاريجاني با اشاره به طرح تحول اقتصادي: مجلس مانع تصويب طرح هاي تورم زا مي‌شود


| شناسه مطلب: 82006