اخبار حج بازگشت حاجیان به آغوش کعبه

اخبار حج پس از سه روز بیتوته در منی و انجام اعمال صورت گرفت بازگشت حاجیان به آغوش کعبهحاجیان ایرانی ظهر دیروز با حرکت به سمت مکه مکرمه باقیمانده اعمال و مناسک خود را به اتمام رساندند.  ظهر دیروز بعد از ادای فریضه نماز، در حالی که حاجیان آخرین "رمی ج

اخبار حج

پس از سه روز بيتوته در مني و انجام اعمال صورت گرفت
بازگشت حاجيان به آغوش كعبه
حاجيان ايراني ظهر ديروز با حركت به سمت مكه مكرمه باقيمانده اعمال و مناسك خود را به اتمام رساندند.
 ظهر ديروز بعد از اداي فريضه نماز، در حالي كه حاجيان آخرين "رمي جمره" خود را انجام دادند پس از سه روز بيتوته در مني، به سمت هتل‌هاي محل اقامتشان در مكه مكرمه راه افتادند و در آنجا با هماهنگي مديران كاروان‌ها اعمال طواف، سعي صفا و مروه و طواف نساء را بجاي آورده و به اين نحو آخرين اعمال باقيمانده ضيوف‌الرحمن نيز به پايان رسيده است.
سقايي رييس ستاد مكه با موفقيت آميز خواندن عمليات حج  به خبرنگار زائر گفت : در صدد هستيم براي حج تمتع سال آينده براي ايجاد رفاه حال زائران ايراني و با هماهنگي پليس راهنمايي و رانندگي سعودي، در مسير بازگشت  حجاج از مني به‌جاي يك مسير رفت و آمد دو مسير را در اختيار بگيريم.
 در دومين روز از وقوف زائران ايراني در صحراي مني، با سومين مرحله از رمي جمرات سه گانه بخشي ديگر از اعمال حجاج ايراني، همراه حدود سه ميليون حاجي از ساير كشورها به پايان رسيد.
عزيمت گسترده زائران بيت الله‌الحرام به صحراي عرفات، مشعر الحرام، مني و رمي جمره، قرباني كردن و حلق و تقصير بخشي از اعمال حج بود كه زائران ايراني پس از عزيمت در روز دوازدهم ذي الحجه به سمت مكه مكرمه و انجام طواف حج تمتع، نماز طواف، سعي بين صفا و مروه و طواف نساء و اقامه نماز طواف عمليات حج تمتع را به طور كامل به پايان رساندند و طعم بندگي كامل حضرت باريتعالي را به كام دل ريختند .
اين در حالي است كه برخي زائران ظهر ديروز با حضور در مكه بخشي از اعمال باقي‌مانده خود را انجام داده و بخش ديگري را به روزهاي بعد موكول كردند. در سال جاري هيچگونه حادثه‌اي براي حجاج در رمي جمرات رخ نداد و همه حجاج با سلامت كامل موفق به انجام اين بخش از اعمال خود شدند.
شايان ذكر است ويژه برنامه‌هاي بعثه مقام معظم رهبري در مكه مكرمه نيز از امشب با برگزاري مراسم معنوي دعاي كميل مجددا آغاز مي‌شود.
همچنين زائران ايراني مدينه بعد، نيز از آغازين روزهاي هفته آتي به سمت مدينه منوره حركت مي‌كنند.


رييس سازمان حج و زيارت در جمع خبرنگاران عنوان كرد:
امسال توفيق بيشتري در انجام كارها به دست آورده‌ايم

رييس سازمان حج و زيارت كشورمان در جمع خبرنگاران گفت: برداشت ما اين است كه ميزان رضايتمندي از عمليات حج امسال از درصد بيشتري برخوردار است.
مصطفي خاكسار قهرودي با بيان اين كه بخش اعظم عمليات حج به اتمام رسيده است، اظهار داشت: پس از اتمام كامل موسم حج و پس از جمع‌آوري نظريات، برداشت ما اين است كه امسال توفيق بيشتري در انجام كارها به دست آورده‌ايم.
وي با اشاره به اقدامات صورت گرفته در بخش‌هاي مختلف گفت: با استقرار واحد گمشدگان علي‌رغم اعلام تغيير مكان اسكان حجاج ايراني در مني اما تعداد افراد گمشده از كاهش چشمگيري برخوردار بوده است.
خاكسار قهرودي افزود: در بخش حمل و نقل ضمن هماهنگي‌هايي كه با سعودي‌ها داشتيم از ميزان مشكلات كاسته شد. هر چند در اين زمينه مشكلاتي هم به چشم برخورد اما حضور به سرزمين عرفات بسيار به موقع بود.
رييس سازمان حج و زيارت وضعيت بهداشتي در چادرهاي مني و اطراف آن رابهتر از سال‌هاي گذشته ارزيابي كرد و گفت: طبق قرارداد با موسسه مطففين و با سيستم بازرسي كه با دفاتر مكاتب 9 گانه در مني داشته‌ايم وضعيت بهداشت با به كارگيري نيروهاي بيشتر و امكانات زيادتر، بهتر از سال‌هاي گذشته بود.
وي خاطر نشان كرد: در بخش تغذيه هم با پيش‌بيني‌هايي كه داشتيم و تهيه غذاهاي كنسرو شده از وضعيت بهتري برخوردار بوديم.
قهرودي تعداد قرباني‌ها در روز عيد قربان را 99 هزار رأس گوسفند اعلام كرد و گفت: در اين روز تعداد 5 هزار قرباني نسبت به سال‌هاي گذشته افزايش نشان مي‌دهد، و قرباني 99 هزار حاجي در روز اول صورت گرفت و اگر در تزريق تعداد قرباني‌ها وقفة دوساعته‌اي ايجاد نمي‌شد، شايد قرباني تمام  حجاج ايراني در روز عيدقربان انجام مي‌شد.
وي پيرامون وضعيت نامناسب حلق حجاج گفت: به دليل محدوديت فضا امكان اختصاص مكان مجزا به اين امر نيست و در سال‌هاي آتي هم، بسياري از فضاها مثل فضاي ستاد امداد گمشدگان به دليل افزايش تعداد حجاج ايراني به مكان استراحت حجاج اختصاص خواهد يافت.رييس سازمان حج و زيارت زمان بازگشت حجاج ايراني از فرودگاه جده به ايران را 14 ذي‌حجه اعلام كرد و گفت: حجاج مدينه بعد هم در همين روز راهي مدينه خواهند شد.


نخستين نشست شوراي هماهنگي حج بعد از ايام تشريق برگزار شد
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني عصر چهارشنبه در نخستين نشست شوراي هماهنگي حج پس از ايام تشريق ابراز اميدواري كرد حج همه زائران بيت‌الله الحرام به بركت حج امام زمان(عج) مورد قبول حضرت حق قرار گيرد.
آيت‌الله محمدي ري شهري افزود: اكنون بخش سنگين عمليات حج به فضل و عنايت خداوند و تلاش دست‌اندركاران حج به خوبي برگزار شده است.
نماينده ولي فقيه گفت: بحمدالله در مجموع كارهاي فرهنگي و اجرايي حج بهتر از سال گذشته انجام شده است و حضور آقاي قهرودي در صحنه عامل مهمي در موفقيت انجام امور اجرايي حج به شمار مي‌آيد.
نماينده ولي فقيه همچنين از تلاش‌هاي حسن سقايي رييس ستاد مكه به دليل تلاش براي خدمت‌رساني مناسب به حجاج در مكه مكرمه قدرداني كرد.
مصطفي قهرودي رييس سازمان حج و زيارت نيز طي گزارشي از عمليات اجرايي حج سال جاري گفت: موفقيت ايجاد شده در انجام مأموريت خدمت‌رساني به حجاج در نتيجه تلاش و هماهنگي همه كارگزاران حج است كه با عنايت خداوند حاصل شده است.
حسيني، سفير جمهوري اسلامي ايران در رياض نيز گزارشي از فعاليت‌هاي سفارت و كنسولگري جمهوري اسلامي ايران را در ارتباط با عمليات حج ارائه داد و گفت: ما از تمام ظرفيت‌هاي سياسي استفاده كرده‌ايم و با ملاقات‌هاي مختلف در قبل، حين و بعد از حج با مقامات دولت عربستان تلاش داشته‌ايم كه عمليات حج عزتمند و در شأن جمهوري اسلامي ايران برگزار شود. در اين جلسه مقرر شد فعاليت‌هاي فرهنگي بعثه جمهوري اسلامي در مكه مكرمه تا دوشنبه دوم دي‌ماه ادامه يابد. فعاليت‌هاي بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره نيز از روز جمعه 22 آذرماه زير نظر آيت‌الله ابراهيم اميني جانشين نماينده ولي فقيه آغاز خواهد شد. بعثه جمهوري اسلامي ايران در مدينه تا 7 دي‌ماه فعاليت خواهد داشت.

«زائران خانه خدا» عامل رونق بازارهاي عربستان
با وجود بحران هاي مالي جهاني، بازارهاي مكه اين روزها با استقبال زياد حجاج خانه خدا رو به رو است كه جهت يادگاري، هدايايي را براي نزديكان خود مي‌خرند.
به گزارش روزنامه الشرق الاوسط، با توجه به اينكه كالاهاي عربستان با قيمت زيادي در محله‌هاي تجاري به فروش مي‌رسند، گزارش‌ها حاكي از آن است كه حجاج خريد نقره آلات را بر اشياي ديگر ترجيح مي‌دهند. در كنار نقره آلات، خريد فرش‌هاي گرانقيمت و زيبا، مجسمه‌هاي كوچك، سجاده، تسبيح و انگشترهاي جواهر نشان و يا زينتي با سنگ‌هاي گرانقيمت نيز مورد توجه حجاج است. 
محمد سعيد قاسم يكي از فروشندگان لباس در مكه اظهار داشت كه قيمت كالاها در ايام حج امسال 25 تا 30 درصد افزايش يافته و اين به دليل خريد كالا از سوي زائران است. به طوري كه اين امر توليدكنندگان عربستان را ترغيب مي‌كند خود بازار توليد را به دست گيرند.
يكي ديگر از فروشندگان تسبيح و نقره‌آلات تصريح كرد: خريد از سوي اقوام و نژادهاي مختلف با همديگر فرق مي‌كند.  به طور مثال حجاج ايراني، اندونزي و چچني نقره آلات مي‌خرند، ترك‌ها بيشتر تسبيح و مجسمه‌هاي كوچك شامل تصاويري از كعبه و مدينه خريداري مي‌كنند اما زائران كشورهاي خليج فارس مانند بحرين، قطر، كويت، عمان و امارات سعي در خريد فرش‌هاي زيبا دارند و يا انگشترهايي با نگين‌هاي مختلف و سنگ‌هاي قيمتي مي‌خرند. برخي از آنها نيز به خريد عطرهاي مختلف و مشك و عود رو مي‌آورند به طوري كه فروش عطرهاي فرانسوي نيز در اين ايام و در ميان زائران بسيار زياد است.
بر اساس اين گزارش، تمامي فروشندگان اذعان دارند قيمت اجناس در ايام حج امسال نسبت به سال گذشته 25 درصد افزايش يافته است. به طوري كه اين امر تجار و اصناف عربستان را تشويق كرده تا در فروش كالاهاي خود و جذب بيشتر مشتري، انعطاف بيشتري نشان دهند. كارشناسان معتقدند رشدي كه بازارهاي مكه در اين ايام دارد در كمتر فصلي از سال دارد و از اين رو تنوع در قيمت و كالاها به خوبي رعايت مي‌شود تا حجاج هنگام بازگشت به وطن خود براي دوستان، اقوام و آشنايان، هدايايي به رسم يادگار تهيه كنند. 

حجت الاسلام والمسلمين راشد يزدي در همايش يادمان خادمان ضيوف الرحمن:
چراغ روشن انقلاب اسلامي هرگز خاموش نخواهد شد
حجت الاسلام والمسلمين راشد يزدي با اشاره به نقش روحانيت در شكل‌گيري انقلاب و حضور پرمعناي مردم در صحنه‌هاي مختلف انقلاب، اين حضور را برگرفته از شناخت مردم نسبت به رهبر و نظام اسلامي دانست و گفت: اين انقلاب هرگز قابل شكست نيست و چراغ روشن انقلاب به هيچوجه خاموش نخواهد شد.
يادمان خادمين ضيوف الرحمن با حضور سرپرست حجاج ايراني در سرزمين مني برگزار شد. در اين مراسم معنوي كه در محل بعثة مقام معظم رهبري در مني برپا شد، جمعي از علماء، روحانيان، رييس سازمان حج و زيارت كشورمان، كارگزاران حج، اعضاي بعثه مقام معظم رهبري و جمع كثيري از حجاج ايراني حضور داشتند، حجت‌الاسلام والمسلمين راشد يزدي با اشاره به موضوع تكامل موجودات زنده گفت: بعضي موجودات از اول خلقت كامل نيستند و از زمرة آن انسان است كه عواملي در طول زندگي او باعث تكاملش مي‌شود.
وي خاطر نشان كرد: مسير كمال مانند يك سربالايي زحمت زيادي براي پيمودن راه مي طلبد و آنكه راه كمال را مي‌خواهد سپري كند بايد مشقات راه را به جان بخرد و سختي‌هايش را تحمل كند.راشد يزدي از مكتب حيات‌بخش اسلام به عنوان بهترين مكتب براي تكامل انسان ياد كرد و تربيت فرزندان را مورد تاكيد قرار داد و گفت: يكي از فرمول‌هاي تعليم و تربيت گرامي داشتن فرزندان است كه ائمه اطهار(ع) بهترين الكو براي توجه به فرزندان و گرامي داشتن آنها هستند.
وي با ذكر رواياتي از پيامبر اعظم(ص) به نقش حياتي تربيت فرزندان اشاره كرد و گفت: بايد در تربيت فرزند بايد دغدغه داشت چرا كه دوران كودكي در تكامل انسان نقش موثري دارد.وي در عين حال تاكيد كرد: البته اين توجه به فرزند نبايد غير منطقي باشد و فرزند را متكي و لوس بار بياورد.
اين خطيب برجسته آزمون‌هاي الهي را موجب ترقي انسان دانست و با اشاره به حديثي از امام صادق(ع) مبني بر اينكه "اگر سه پديده بيماري و فقر و مرگ به سراغ انسان نمي‌آمد، او سركش مي شد، افزود: انسان، ضعيف آفريده شده و يكي از آزمون‌هاي الهي مبتلا شدن انسان به بيماري است كه با بيماري نيازمندي خود را به ياد بياورد.وي در ادامه نقش روحانيت در تحولات كشور را يادآور شد و گفت: روحاني سه ويژگي منحصر به فرد دارد علم، ساده‌زيستي و ظلم‌ستيزي و ظالم‌ستيزي.
وي در اين زمينه با بيان اينكه روحانيت قشر مظلوم انقلاب محسوب مي‌شود، اظهار داشت: در اين مملكت كساني بر كشور حكم‌فرمايي كرده‌اند كه حتي اهل اين سرزمين نبوده‌اند و شعله‌هاي ظلم‌ستيزي مردم در طول تاريخ هم با توفان‌هاي طاغوت خاموش شده است اما در تاريخ ايران يك بار مردم به رهبري روحانيت قيام كرد كه در طول تاريخ ايران بي‌سابقه بود.راشد يزدي تصريح كرد: در ايران هيچ حكومتي توسط مردم به وجود نيامد مگر حكومت و نظام اسلامي كه امروز شاهد بركات آن هستيم. وي با تاكيد بر اينكه از نقش مردم در پيدايش چنين حكومتي نبايد غافل بود و با تجليل از روح بلند حضرت امام- قدس سره- حضور مردم در صحنه خلق انقلاب را به مدد نفس مسيحايي امام راحل دانست.وي همچنين حج امسال را نمايشي ويژه از عظمت و هيمنه دنياي اسلام دانست و خاطر نشان كرد: ما در گذشته هم به حج مي‌آمديم ولي آيا اين هيمنه‌اي كه حج ما دارد در گذشته هم وجود داشت؟ عظمت حج امسال فراموش شدني نيست و اينها همه مديون حضرت امام- قدس سره- است. وي همچنين با اشاره به دستاوردهاي انقلاب و حضور پرمعناي مردم در صحنه‌هاي مختلف، اين حضور را برگرفته از شناخت مردم نسبت به رهبر و نظام اسلامي دانست و گفت: به پشتوانه حضور معنوي حضرت حجت(عج)، رهبري امام و خلف صالح ايشان و حضور هميشگي مردم، اين انقلاب هرگز قابل شكست نيست و چراغ روشن انقلاب هرگز خاموش نخواهد شد.راشد يزدي با اشاره به حضور با بركت روحانيت در تمامي عرصه هاي نظام و بيان اين نكته كه اگر روحانيت نبود امروز قرآن بر كشور حاكم نبود، در عين حال تصريح كرد: ما هنوز به وظيفه خود در قبال مردم آن طور كه شايسته است، عمل نكرديم.
راشد يزدي گفت: امام - قدس سره- خود را نوكر مردم مي‌دانست و اين مكتب اسلام است و روحانيت يعني همين.
وي با تجليل از مردم مسلمان و مظلوم غزه و اشاره به تكثر برخي گروه‌هاي مقاومت در فلسطين گفت: اسراييل بايد بداند كه اين مردم فرزند كساني هستند كه مثل پدران خود در جنگ به دنيا آمدند و پا به ميدان مبارزه گذاشتند، در مقابل اين ملت هيچ قدرتي نمي‌تواند ايستادگي كند.
به گزارش خبرنگار ما از مني، در مراسم يادمان خادمين ضيوف الرحمن پس از تلاوت آياتي از كلام الله مجيد توسط يكي از قاريان برجسته كشور و مرثيه‌سرايي يكي از مداحان اهل بيت(ع)، از 17 خادم ضيوف‌الرحمن كه از سال گذشته تا حج امسال به ديدار حق شتافتند تجليل به عمل آمد و به روح بلند ايشان اداي احترام شد.


بازديد سرپرست  حجاج ايراني از مركز  پزشكي ايران در مني

نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني از مركز پزشكي حج جمهوري اسلامي ايران در صحراي مني بازديد كرد.
آيت الله محمد محمدي ري شهري روز سه شنبه 19 آذر ماه در بازديد از مركز پزشكي حج جمهوري اسلامي ايران از نزديك در جريان خدمت رساني به حجاج ايراني قرار گرفت و از بيماران بستري در اين  مركز عيادت كرد.
در اين بازديد كه رييس ستاد مكه مكرمه  نيز سرپرست حجاج جمهوري اسلامي ايران را همراهي مي‌كرد دكتر محمدتقي حلي ساز، گزارشي در خصوص كيفيت خدمات رساني به زائران و فعاليت‌هاي پزشكي در مني ارائه داد.
حجاج ايراني در حاشيه اين بازديد با ابراز رضايت از نحوه خدمات رساني كارگزاران حج، از مديران و روحانيان كاروان‌هاي خود تشكر كردند

فراخوان عمومي «زائر»

«حج» را در قالب عبارتي كوتاه بيان كنيد
حج فرصت مناسبي براي يك تحول است. زائر در مدت حضور خود در مدينه منوره و مكه مكرمه لحظه‌هاي دلنشيني را تجربه مي‌كند و همين تجربه‌هاي منحصر به فرد است كه اين سفر را از بقيه سفرها متمايز مي‌نمايد.
«زائر» در مقام يك رسانه، آيينه تمام نماي عمليات حج است و حالا كه بخش عمده اين سفر سپري شده، شايد نيكو باشد كه هر حاجي، ماحصل تجربه خود را از حج در قالب عبارتي كوتاه ماندگار كند. ما منتظر همين عبارت‌ها هستيم تا با نام خودتان در همين ستون درج شود. شما مي‌توانيد عبارات دلنشين خود را به دفتر نشريه زائر در طبقه نهم بعثه مقام معظم رهبري تحويل دهيد و يا با شماره تلفن 0552234944 همكاران ما را در جريان جملات و عبارات زيباي خود قرار دهيد.


بعثه مقام معظم رهبري  برگزار مي‌كند
امشب  دعاي كميل  فردا  دعاي ندبه

همزمان با بازگشت زائران ايراني از مني و آغاز برنامه‌هاي ويژه بعثه مقام معظم رهبري در مكه مكرمه، مراسم معنوي دعاي كميل امشب با حضور زائران ايراني كاروان‌هاي مختلف در بعثه مقام معظم رهبري (هتل دارهادي) برگزار مي‌شود. بر اساس اين گزارش، همچنين صبح فردا _ جمعه _ نداي دلنشين دعاي ندبه با حضور خيل مشتاقان و منتظران حضرت حجت(عج) در همين مكان طنين‌انداز خواهد شد.


پيشخوان مطبوعات
 اعتماد ملي: نخستين جدال لفظي ايران و اوباما، اوباما: سياست تشويق و تنبيه ايران دنبال مي‌شود
- اقدام دولت براي عدم ارائه طرح تحول اقتصادي به مجلس
 ايران: در همايش " تلاش براي ارتقاي سلامت اداري" مطرح شد، لايحه معرفي مفسدان اقتصادي نهايي مي‌شود
- رييس سازمان بازنشستگي نيروهاي مسلح اعلام كرد: وام يك ميليوني و تسهيلات مسكن براي بازنشستگان لشگري
 ابرار: ناطق نوري: با اقتصاد بسته دولتي به جايي نمي‌رسيم
- هاشمي رفسنجاني: دود بحران اقتصادي بيش از همه به چشم كشورهاي ضعيف مي‌رود
- اوباما: روسيه بسيار گستاخ شده است
 پول: قيمت سبد نفتي اوپك به 37 دلار رسيد
 جام جم: هاشمي رفسنجاني: اوباما، حرفهاي بوش را تكرار مي‌كند
- وزيراطلاعات تاكيد كرد: دادگاههاي مفاسد اقتصادي علني برگزار شود
 جمهوري اسلامي: اوباما ايران را به ديپلماسي سختگيرانه تهديد كرد
- نمايندگان مجلس تصويب كردند، مجوز مجلس به دولت براي اختصاص نيم درصد حقوق ورودي به گمرك
 حيات نو: هاشمي رفسنجاني: عبور از بحران با اقدامات نسنجيده ممكن نيست
 خورشيد: در قالبساخت يك كارتون صورت گرفت، توهين دوباره هلندي‌ها به ارزش‌هاي اسلامي
 سياست روز: نقش كشورهاي خارجي در حمايت از گروهك تروريستي ريگي
 صداي عدالت: دفاع مجدد ناطق نوري ازطرح وحدت ملي
-پورمحمدي: معرفي مفسدين كاردستگاه اجرايي نيست
 كاروكارگر: بيمه كارگران باربر و زنان خانه دار آغاز شد
-27 كشور اروپايي خواستار ممنوعيت آزمايش‌هاي هسته‌اي در جهان شدند
 همشهري: هاشمي رفسنجاني: وجدان جهان در قبال جنايات اسراييل كور شده است
- قدرداني نمايندگان مجلس از شهردار تهران

نوآوري در كاروان‌ها

انتشار نشريه «لبيك»
در كاروان 24248

كاروان 24248 شيراز در اقدامي ابتكاري و با انتقال وسايل و تجهيزات مورد نياز اقدام به انتشار نشريه لبيك در مكه مكرمه نموده است. اين نشريه كه در مدينه هم منتشر خواهد شد ، با استقبال زائرين اين كاروان و مواجه شده هر سه روز يكبار ، در چهار صفحه حاوي تذكرات لازم، برنامه‌ها، خاطرات روزانه، طنز، مسابقه و مطالب خواندني ديگر منتشر مي‌شود.
معاون كاروان مربوطه در توضيح اين ابتكار جالب مي‌گويد: ما به مثابه پل ارتباطي ميان بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج با زائر كاروان‌مان عمل مي‌كنيم و هر آنچه را كه مورد نياز زائرمان باشد به او ارائه مي‌دهيم.
وي خاطر نشان كرد: ما «لبيك» را به صورت گاهنامه در جلسات آموزشي قبل از سفر هم منتشر مي‌كرديم تا زائرمان علاوه بر آنچه كه در جلسات مي‌آموزد از نشريه هم بهره‌مند شود.

سامانه پاسخگويي مسايل شرعي شبانه‌روزي

معاونت آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبري جهت تسهيل در جوابگويي به مسايل شرعي اقدام به ايجاد سامانه شبانه‌روزي نموده كه زائرين گرانقدر مي‌توانند در هر ساعت از شبانه‌روز، با تلفن 5572419 تماس گرفته و سوال خود را طرح كرده و سپس روز بعد جواب را دريافت دارند.ضمناً تلفن مستقيم 0531513642 و تلفن 5580254-02 جهت جوابگويي در خدمت كليه عزيزان زائر مي‌باشد.

 


| شناسه مطلب: 82160