سرمقاله
میقات حج - سال شانزدهم - شماره شصت و چهاردهم - تابستان 1387 سرمقاله در اردیبهشت ماه سال1387هـ . ش. آیت الله هاشمی رفسنجانی، رییس مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی پادشاه عربستان برای شرکت در کنفرانس بین المللی گفتگوی اسلامی در مکه، به
ميقات حج - سال شانزدهم - شماره شصت و چهاردهم - تابستان 1387
سرمقاله
در ارديبهشت ماه سال1387هـ . ش. آيت الله هاشمي رفسنجاني، رييس مجلس خبرگان رهبري و مجمع تشخيص مصلحت نظام از سوي پادشاه عربستان براي شركت در كنفرانس بين المللي گفتگوي اسلامي در مكه، به عنوان ميهمان ويژه دعوت شدند كه مورد قبول ايشان واقع گرديد.
در اين سفر، احترام و ارج گذاري ويژة ملك عبدالله به آقاي هاشمي رفسنجاني، به عنوان يك عالم شيعي ِايراني، زماني براي همه نمود يافت كه:
ـ اين دو شخصيت همزمان و در كنار هم، وارد اجلاس شدند.
ـ در افتتاحية كنفرانس قرار گرفتن سخنراني آقاي هاشمي رفسنجاني، نقش جمهوري اسلامي ايران و جايگاه اين عالم شيعي را برجسته نمود؛ به عبارت ديگر، بهترين زمان كنفرانس به آقاي هاشمي رفسنجاني اختصاص يافت. موضوعي كه بنا به گفتة پادشاه عربستان در ملاقات پاياني با آقاي هاشمي رفسنجاني، اسباب گلاية برخي از علماي عربستان را فراهم آورد.
ـ موضوعات چهاردهگانهاي كه از سوي ايشان در كنفرانس مطرح شد، به عنوان منشوري براي كنفرانس آينده مدّ نظر قرار گرفت.
ـ آقاي هاشمي رفسنجاني، به عنوان اوّلين ايراني، به منطقة فدك رفت و از اين مكان مهم تاريخي، كه جايگاه ويژهاي نزد شيعيان دارد، ديدن كرد. در اين سفر، محدودة فدك، بوستان و چشمه هاي فاطمه (عليها السلام) مورد ديدار وي قرار گرفت.
ـ همزمان با شب شهادت حضرت زهرا (عليها السلام) ، درِ بقيع به روي زائران ايرانيِ همراه ايشان، به خصوص بانوان گشوده شد و چهار شب متوالي، هر شب بيش از 15 هزار نفر ايراني؛ اعم از زن مرد، در آنجا حضور يافتند و فضاي معنوي خوبي در بقيع ايجاد شد و آنان به راحتي به عزاداري پرداختند.
ـ در ديدارهاي رسمي ايشان با ملك عبدالله و ديگر مقامات سعودي، احياي بقيع، برخورد مناسب با زائران ايراني و آزادي تعدادي زائر ايراني كه در عربستان بازداشت شده بودند، در ميان گذاشته شد و آنان وعدة حلّ آن ها را دادند.
ـ و...
اكنون به جهت ثبت وقايع و رخدادهاي اين سفر و ماندگاري آن در تاريخ و نيز ناشناخته ماندن اهميت آن براي عموم مردم و حتي فرهيختگان جامعه، دست اندركاران «ميقات حج» لازم ديدند براي آگاه نمودن خوانندگان محترم از جزئيات اين سفرِ موفقيت آميز، شصت و چهارمين شماره از اين فصلنامه را به آن اختصاص دهند و آن را به صورت «ويژه نامه» منتشر نمايند.
گفتني است به جهت متفاوت بودن موضوع اين شماره از فصلنامه، عناوين آن نيز به شكل زير تغيير و در شش عنوان سامان يافت:
* روزشمار سفر
* گزارش ها و اخبار
* يادداشت ها و تحليل ها
* سخنراني ها
* مقالات
* تصاوير
در پايان، از مسؤولان محترم دفتر و روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام، دفتر جامعة محترم مدرسين و روزنامة جمهوري اسلامي، به خاطر در اختيار گذاشتن برخي تصاوير و مطالب، سپاسگزاري و قدرداني مي نماييم.
اميد آن كه مورد استفادة علاقمندان قرار گيرد. «فصلنامة ميقات حج»
در پايان، از مسؤولان محترم دفتر و روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام، دفتر جامعة محترم مدرسين و روزنامة جمهوري اسلامي، به خاطر در اختيار گذاشتن برخي تصاوير و مطالب، سپاسگزاري و قدرداني مي نماييم.
اميد آن كه مورد استفادة علاقمندان قرار گيرد.
«فصلنامة ميقات حج»