استدال شیعه با حدیث منزلت به امامت امام علی چگونه است؟ استدال شیعه با حدیث منزلت به امامت امام علی چگونه است؟ استدال شیعه با حدیث منزلت به امامت امام علی چگونه است؟ بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
استدال شیعه با حدیث منزلت به امامت امام علی چگونه است؟ استدال شیعه با حدیث منزلت به امامت امام علی چگونه است؟ استدال شیعه با حدیث منزلت به امامت امام علی چگونه است؟ استدال شیعه با حدیث منزلت به امامت امام علی چگونه است؟ استدال شیعه با حدیث منزلت به امامت امام علی چگونه است؟

استدال شیعه با حدیث منزلت به امامت امام علی چگونه است؟

    خطّابیه از فِرق شیعى است. آنان بر این باورند که بعد از امام جعفر صادق علیه السلام پسرش اسماعیل امام‏ است. علماى شیعه در ردّ ایشان مى‏گویند: اسماعیل پیش از امام صادق علیه السلام وفات کرده، مرده که نمى‏تواند جانشین زنده

 
 
خطّابيه از فِرق شيعى است. آنان بر اين باورند كه بعد از امام جعفر صادق عليه السلام پسرش اسماعيل امام‏ است. علماى شيعه در ردّ ايشان مى‏گويند: اسماعيل پيش از امام صادق عليه السلام وفات كرده، مرده كه نمى‏تواند جانشين زنده باشد.
به شيعه گفته مى‏شود شما با حديث‏ منزلت كه پيامبر به على فرمود:
نسبت تو به من به منزله هارون نسبت به موسى است» استدلال كرده‏ايد معلوم است كه هارون پيش از موسى وفات يافت و طبق اقرار خودتان مرده نمى‏تواند جانشين زنده باشد؟!
 
پاسخ:
اوّلًا: خطابيه اسماعيل را جانشين امام صادق عليه السلام نمى‏دانستند و فرقه اسماعيليه غير از فرقه خطابيه است. فرقه خطابيه پيروان ابو زينب اسدى كوفى معروف به ابا اسماعيل و ابو الخطاب و ابو ذبيان هستند. او فردى بود كه منكرات را مرتكب مى‏شد و دعوى نبوت نمود. مردم به خاطر اين انديشه‏ها و گفتارهاى زشتش با او درگير شدند و در درگيرى كشته شد.
امام صادق عليه السلام از روز نخست از او تبرّى جست.[1] پس اين فرقه هرگز ارتباطى به اسماعيل و اسماعيليه ندارند.
ثانياً: اگر شيعه مى‏گويد: مرده نمى‏تواند جانشين زنده باشد، مطلب درستى است ولى على عليه السلام پس از پيامبر خدا صلى الله عليه و آله 30 سال تمام در قيد حيات بود و جانشين رسمى و قانونى او بود و اگر نظر او نسبت به هارون است كه قبل از موسى درگذشته، پاسخ آن را گفتيم كه هارون مدت مديدى در حال حيات او به حكم آيه‏ ... اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي ...[2] جانشين موسى بود. هر چند اين جانشينى استمرار پيدا نكرد؛ زيرا هارون پيش از موسى از دنيا رفت و در گذشته گفتيم كه تشبيه از آن نظر است كه على عليه السلام تمام مقامات سه‏گانه را نسبت به پيامبر داشت به جز منزلت نبوت. وگرنه اگر على هم قبل از پيامبر در مى‏گذشت جانشين پيامبر پس از او نبود. در ضمن اين پرسش هم تكرارى است و پيش‏تر گذشت.
 
 
مراجعه شود:پاسخ جوان شيعى به پرسشهاى وهابيان ؛ ؛ ص265
 


[1] ( 1) ملل و نحل شهرستانى، ج 1، ص 179
[2] ( 1). اعراف: 142
 


| شناسه مطلب: 83948







نظرات کاربران