بازدید رئیس سازمان حج و زیارت از آشپزخانه های مرکزی در مدینه 

رئیس سازمان حج و زیارت از دو آشپزخانه مرکزی در مدینه منوره و انبار تدارکات ستاد حج در این شهر بازدید کرد تا از روند عملیات خدمات رسانی مناسب در بخش تغذیه مطمئن شود.

آقای حمید محمدی (روز پنج شنبه) بلافاصله پس از ورود به آشپزخانه الدخیل در مسیر جاده مکه مکرمه ، فرآیند تهیه تا تولید غذای حجاج را بطور حضوری بررسی کرد. 
وی در انبار ستاد ضمن عرض خسته نباشید و خدا قوت به کارکنان این بخش ، مشکلات آن را ازنزدیک بررسی کرد. 
مسئولان انبار و تدارکات ستاد حج درمدینه توضیحات لازم را از نحوه تهیه اقلام مورد نیاز در بازارهای مدینه ارائه کردند و اینکه چگونه و طی چه فراِیندی - از کدام مراکز و کدام واحدهای تولیدی این اقلام شامل گوشت، مرغ ، حبوبات ، لبنیات، و میوه و سبزی تهیه می شود.
هم اکنون بیشتر اقلام مورد نیاز از بازارهای مدینه و مکه تهیه  و در انبارهای در اختیار ستاد حج نگهداری می شود تا برای مصرف میان آشپزخانه ها توزیع گردد. 
محمدی در ادامه به آشپزخانه الدخیل رفت و از بخش های مختلف طبخ تا مرحله انتقال غذا به هتل های محل اقامت زائران بازدید کرد. 
این آشپزخانه دارای چند سالن مجهز است که یک طرف آن بطور کامل در اختیار ستاد حج ایران و طرف دیگر را پاکستانی ها در اختیار دارند و آنها هم شیوه تهیه غذا برای حجاج خود را از ایرانی ها الگو برداری کرده اند. البته به غیر از پاکستانی ها، ترکیه ای ها و عراقی ها نیز از همین شیوه ایرانی که از 15 سال پیش پایه گذاری شده ، الگوبرداری کرده اند. 
دریکی از سالن ها ، تیم طباخی ایران، سرگرم آماده کردن مواد لازم برای تهیه شنسل مرغ بود و در بخش دیگر گروهی سرگرم آماده کردن سیب زمینی بودند و سرعت و دقت کار از تخصص شان حکایت داشت.
درسالن های دیگر هم  دیگ های بزرگ صنعتی ویژه پخت برنج آماده شده بود و آشپزها برای عمل آوری آن سخت مشغول کار بودند و بخار ازسایر دیگ هایی که گویا سوپ بار گذاشته بودند، فضا را گرفته بود. 
رئیس سازمان حج و زیارت، همچنین از سردخانه محل نگهداری گوشت و مواد غذایی فاسد شدنی  بازدید کرد و در هر بخش، تذکراتی به مسئولان آشپزخانه داد. 
این بازدید حدودا دو ساعته ازالدخیل هنگامی پایان یافت که خادمان زائران در این آشپزخانه  به  رسم یادگاری با رئیس سازمان حج و زیارت عکس دسته جمعی گرفتند. 
آشپزخانه "زین" نیز دیگر واحد تولید غذای زائران در مدینه است که آقای محمدی به آنجا رفت و ازکلیه واحدها و سالن های آن از سردخانه تا محل خرد کردن گوشت و مرغ و همچنین سالن های پخت برنج، خورشت و تهیه انواع کباب بازدید کرد .
این آشپزخانه به مدرن ترین دستگاه های طبخ غذا مجهز است و مسئولان آن در ارتباط با فرآیند تهیه و پخت غذا به رئیس سازمان حج وزیارت توضیح دادند.
دیگر ظهر شده بود و بوی غذای وعده بعد زائران همراه با بخاری که از دیگ ها خارج می شد، فضا را پر کرده بود که یکی از آشپزها با صدای گرم و گیرایش اشعاری را در مدح حضرت فاطمه زهرا (س) خواند و صلوات پشت صلوات بود که فضای سالن  را در برگرفت.  
در بخشی از سالن هم عوامل سرگرم قرار دادن غذای وعده بعد زوار درداخل هیترهای صنعتی بودند تا غذای گرم به هتل ها تحویل شود. 
در این بخش هم پایان بازدید با صلوات و عکس های یادگاری همراه بود که عوامل با رئیس سازمان حج و زیارت در قاب تصویر قرار گرفتند.
 




مطالب مرتبط

نظرات کاربران