صحن حضرت زهرا  (س)؛ نمایانگر هنر و تلاش ایرانی در مسیر اهداف الهی

طرح توسعه حرم مطهر امام علی(ع) که مزین بنام صحن حضرت زهرا (س) است، هم اکنون با پشتوانه کمک‌های مردم دوستدار اهل بیت عصمت و طهارت علیهما السلام و  با تلاش شبانه روزی مهندسان و کارگران ایرانی در نجف اشرف درحال اجراست. این طرح بزرگ،۲۲۰ هزار متر مربع مساحت دارد و بعد از مسجدالحرام، بزرگترین پروژه عمرانی جهان اسلام به حساب می‌آید.وسعت این صحن دو برابر مساحت فعلی مسجدالنبی و سه برابر مساحت حرم امام‌رضا (ع) است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج از نجف اشرف، این پروژه از سال ۸۹ توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات در ایران و با مشارکت مهندسان و هنرمندان ایرانی، پس از امضاء دیوان وقف شیعی عراق، وزارت بلدیه و تولیت حرم حضرت امیرالمومنین (ع) آغاز شد.


 


نامگذاری صحن پس از تایید مرجعیت عالی عراق


صحن حضرت زهرا (س) که نام آن پس از تایید آیت الله سیستانی تعیین شد، با گنبد حرم امام علی (ع) نسبت قرینه دارد و قرار است شامل موزه، کتابخانه، مهمانسرا و رستوران، شبستان و ساختمان اداری و فرهنگی باشد که در طراحی و معماری این صحن، به ویژه شبستان آن، از هنر و معماری اصیل ایرانی بهره گرفته برده شده است.


 


ویژگی های فنی و هنری صحن


دسترسی آسان به بخش‌های مختلف صحن، رویت گنبد و بارگاه حرم مطهر از دورترین ورودی ‏صحن و شبستان در نزدیکی مقام امام زین‌العابدین (ع)، بکارگیری مجرب‌ترین و چیره دست‌ترین ‏هنرمندان، طراحان و اساتید معماری اسلامی در همه بخش‌های پروژه، استفاده از مرغوب‌ترین مواد ‏مورد نیاز پروژه ازجمله کف و ستون‌ها، آئینه‌کاری‌ها، گچبری‌ها، مقرنس‌کاری‌ها، فرش‌ها و مهمتر از همه عشق و ارادت همه دست‌اندرکاران، از ویژگی‌های این پروژه است.


 


استفاده از فضای صحن در ایام اربعین


پیش‌بینی می شود با تکمیل این پروژه، فضای حرم امام علی (ع) به حدود ۲۰ برابر توسعه یابد.همچنین ستاد بازسازی عتبات در ایام اربعین حسینی با توجه به حضور جمعیت زیاد مشتاقان در نجف، بخشی از این صحن را با ایجاد امکانات اولیه در اختیار زائران قرار داد تا در آن ساکن شوند.


 


گزارش از بهروز شیرخانی


 


 




مطالب مرتبط

نظرات کاربران