میانگین سنی حجاج ایرانی اعلام شد میانگین سنی حجاج ایرانی اعلام شد میانگین سنی حجاج ایرانی اعلام شد بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
میانگین سنی حجاج ایرانی اعلام شد میانگین سنی حجاج ایرانی اعلام شد میانگین سنی حجاج ایرانی اعلام شد میانگین سنی حجاج ایرانی اعلام شد میانگین سنی حجاج ایرانی اعلام شد

میانگین سنی حجاج ایرانی اعلام شد

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه تعداد بانوان ایرانی حج گزار امسال بیش از آقایان است، میانگین سنی حجاج ایرانی را 56 سال اعلام کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ؛ آقای علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت در برنامه روی خط خبر شبکه خبر به تشریح جزئیات ثبت نام و اعزام زائران حج تمتع ۹۸ پرداخت و گفت: امسال ۸۶ هزار و ۵۵۰ نفر از حجاج و خادمان آنها به سرزمین وحی اعزام می شوند.


وی افزود: میانگین سنی حجاج کشورمان در حج تمتع 56 سال خواهد بود و تمامی برنامه ریزیهای اجرایی برای این عزیزان انجام گرفته است.


رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه در حج تمتع امسال تعداد بانوان حج گزار بیش از تعداد آقایان حج گزار خواهد بود، اظهار کرد: تمهیداتی نیز برای این موضوع اندیشیده شده است که از جمله جایگزین شدن یک دستیار خانم با خدمه کاروان در کاروانهایی که تعداد بانوان آنها بیشتر است و اهتمام به حضور معینه ها(کارشناس مذهبی بانوان) برای پاسخگویی به سوالات و مسائل بانوان از دیگر برنامه ریزیها است.


آقای رشیدیان در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال افزایش سهمیه 10 هزار نفری در حج تمتع امسال وجود دارد یا خیر؟ گفت: در مذاکرات حج تمتع 98 درخواست سهمیه ۱۰ هزار نفری را به طرف سعودی ارائه کرده ایم وتوجه به بعضی اخبار مبنی بر اعطای سهمیه های جدید به بعضی کشورهای اسلامی، هفته گذشته مجدداً در همین خصوص نامه ای برای وزیر حج و عمره عربستان ارسال کردیم که امیدواریم در زمان مناسب پاسخ طرف عربستانی را داشته باشیم.


وی افزود: امیدواریم پاسخ این درخواست زودتر ارائه شود چرا که باید برای کارهای اجرایی این تعداد جمعیت درخواست شده نیز برنامه ریزیهای لازم انجام گیرد.


آقای رشیدیان در خصوص تعداد کاروان های حج تمتع امسال نیز توضیح داد: تاکنون ۵۷۱ کاروان پیش‌بینی و اعلام شده است؛ ۳۰۸ کاروان مدینه قبل و ۲۶۳ کاروان نیز مدینه بعد خواهند بود.


رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص هزینه حج تمتع ۹۸ توضیح داد: بخش اعظم هزینه های حجاج مربوط به هزینه ارزی است؛ امسال با عنایت رئیس جمهور و دولت محترم، ارز با نرخ 7 هزار تومان برای حج در نظر گرفته شد.


آقای رشیدیان ادامه داد: با توجه به هزینه های حج تمتع، پیش بینی می شد که حج امسال با رقمی بالای 30 میلیون تومان برای حجاج انجام پذیرد اما برنامه ریزیها و تمهیدات لازم موجب شد که هزینه حج امسال قیمتی پایین تر از پیش بینی ها باشد.


وی افزود: متوسط قیمت حج امسال 25 میلیون تومان خواهد بود که پایین ترین قیمت 21 میلیون تومان و بالاترین قیمت کاروان 28 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.


رئیس سازمان حج و زیارت به برخی برنامه‌ریزی‌ها برای کاهش هزینه‌های حج اشاره کرد و گفت: امسال اجاره مسکن حجاج را با همان کیفیت سال قبل و با تغییرات بسیار اندک و در روزهای نخست انجام دادیم که همین سرعت در برنامه ریزی، موجب صرفه جویی 55 میلیون ریال سعودی در هزینه ها شد.


آقای رشیدیان توضیح داد: درتغذیه و تدارکات نیز برنامه ریزی های کاملی صورت گرفت؛ البته به مسائلی نظیر بیماریهای زائران همانند فشارخون و دیابت که نیازمند رژیم غذایی هستند نیز توجه شده است.


وی افزود: ضمن اینکه در تغذیه زائران موضوعاتی نظیر ذائقه، میزان کالری و کیفیت غذا را با توجه به شرایط کشور میزبان و گرمای هوا و راهپیمایی حجاج مدنظر قرار داده ایم.


رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: با توجه به برنامه ریزی ها هزینه های زائران ما کمتر از پیش بینی ها شد یعنی صرفه‌جویی صورت پذیرفت و قیمت ها کاهش یافت اما کیفیت نزول پیدا نکرد.


آقای رشیدیان همچنین در خصوص پرداخت هزینه های حج در مرحله دوم اظهار کرد: هزینه سفر حج تمتع ۹۸ در دو مرحله انجام می گیرد که واریز مرحله دوم از تاریخ دهم اردیبهشت ماه و به مدت یک هفته خواهد بود.


وی افزود: فقط افرادی که تأییدیه پزشکی را دریافت کرده‌اند، می توانند واریز وجه مرحله دوم را از روز تعیین شده (10 اردیبهشت ماه) و به مدت یک هفته انجام دهند.


رئیس سازمان حج و زیارت به تمهیدات اندیشیده شده برای حجاج مناطق سیل زده اشاره کرد و گفت: برای این عزیزان نیز یک فرصت یک ماهه بابت واریز مرحله دوم فیش حج تمتع در نظر گرفته شده است.


آقای رشیدیان در خصوص بازگشت گوشت قربانی حج تمتع نیز اظهار کرد: بحث بازگشت گوشت قربانی مربوط به امسال نیست و سالهای قبل نیز این موضوع دنبال شده است.


وی به پیگیریهای سازمان دامپزشکی کشورمان اشاره کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور دقت ها، الزامات و شروطی را برای بحث سلامت، نگهداری و انتقال این گوشت های قربانی تعیین و اعلام کرده اند که این الزامات را به دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عربستان اعلام کرده ایم و اگر شروط تایید و مشکلات حمل و نقل و بهداشت نیز حل شود، امیدواریم بخشی از گوشت قربانی های حجاج خود را برای مصرف داخلی و برای افرادی که تحت پوشش کمیته امداد هستند، منتقل کنیم.


رئیس سازمان حج و زیارت درخصوص سفرعمره نیز توضیح داد: طبق مصوبه شورای عالی حج ما باید در ایام حج مذاکرات در خصوص از سرگیری عمره را با طرف سعودی و با حفظ شروط عزت، امنیت و کرامت حجاج خود انجام دهیم.


آقای رشیدیان تصریح کرد: امیدواریم بعد از حج 1440 ظرفیت و زمینه برای شروع عملیات عمره را داشته باشیم که البته این منوط به تایید طرف سعودی است.




نظرات کاربران