لزوم شناخت استاد از روحیات شاگرد لزوم شناخت استاد از روحیات شاگرد لزوم شناخت استاد از روحیات شاگرد بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
لزوم شناخت استاد از روحیات شاگرد لزوم شناخت استاد از روحیات شاگرد لزوم شناخت استاد از روحیات شاگرد لزوم شناخت استاد از روحیات شاگرد لزوم شناخت استاد از روحیات شاگرد

لزوم شناخت استاد از روحیات شاگرد

مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه بر لزوم شناخت استاد از روحیات شاگرد تاکید کرد و گفت: ارتباط استاد و شاگرد در به ثمر رسیدن طلاب مؤثر است و باید مکانیزم این موضوع را از گذشتگان و اساتید قبل فراگرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در آیین تکریم از اساتید شهرضایی مقیم قم که در ساختمان مجمع نمایندگان طلاب و فضلا برگزار شد، اظهار داشت: ما نسبت به اساتید خود وام دار بوده و نقش استاد برای شاگرد و طلبه، نقشی منحصر به فرد است.


وی ابراز داشت: ما اشخاصی را داریم که فقط مشغول به تدریس هستند؛ اشخاصی هم داریم که مربی هستند؛ اما برخی استادمربی بوده و این افراد در حوزه تأثیرگذار می باشند.


مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه خاطرنشان ساخت: نام بسیاری از اساتید فراموش می شود؛ چون مایه تربیتی را ایجاد نکردند؛ اما خیلی از آنان وجود دارند که هیچگاه از یاد نمی روند؛ چون دنبال تربیت بوده اند.


حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه علم هدایت دارد؛ اما اگر این علم همراه با تربیت و توجهات لازم معنوی نباشد، ماندگاری ندارد، اظهار داشت: در کار تربیتی اگر استاد نتواند شاگرد خود را درک کند، خروجی مناسبی نخواهد داشت؛ مهم تعداد شاگرد نیست؛ مهم خروجی اوست.


مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه اظهار داشت: شناخت روحیات شاگرد برای استاد بسیار مهم است؛ امروز برخی شاگردها هیچ ارتباطی با استاد ندارند و ثمری برای او نخواهند داشت.


حجت الاسلام والمسلمین نواب ابراز داشت: امروز برخی از افراد در حوزه 10 یا 15 طلبه را گلچین کرده و پایه پایه درس را با این افراد بالا رفته و این شاگردها نیز به استاد علقه پیدا کرده اند که کمک مناسبی برای شاگردان است.


وی خاطرنشان ساخت: ارتباط استاد و شاگرد در به ثمر رسیدن طلاب مؤثر است و باید مکانیزم این موضوع را از گذشتگان و اساتید قبل فرا گرفت.


مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه تصریح کرد: انسان سازی بسیار سخت است و صبر بالایی می خواهد؛ به ویژه اینکه امروزه پارازیت های وقت گیر و وقت کش زیادی برای طلاب و جامعه ایجاد شده است.


حجت الاسلام والمسلمین نواب بیان داشت: درگذشته موبایل و فضای مجازی وجود نداشت؛ اما امروز طلاب با چنین فضاهایی مواجه اند که وقت بسیاری از طلاب و فضلا را تلف می کند.


وی اظهار داشت: صبر و قصد تأثیرگذاری مثبت برای استاد بسیار مهم است که گام به گام همراه با طلبه خود بوده و از مشکلات او با خبر شده است.


مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه ابراز داشت: سرکشی استاد از طلاب، در روحیه آنان بسیار اثرگذار بوده و می تواند تأثیرات بالایی داشته باشد.


حجت الاسلام والمسلمین نواب خاطرنشان ساخت: بیان مباحث اخلاقی در کلاس از ضروریاتی است که رهبر معظم انقلاب این کار زیبا را انجام داده و تمام اساتید باید این سبک را داشته باشند.


وی در پایان سخنان خود اظهار داشت: اعضای شورای عالی حوزه در 25 استان کشور حضور پیدا کرده و نشست های خوبی را با اساتید و طلاب داشته اند؛ اما این کار در قم انجام نشده بود که در این راستا هفته گذشته اولین نشست اعضای شورای عالی با اساتید سطوح عالی و خارج حوزه برگزار شد.


مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه بیان داشت: برای سال تحصیلی جدید نیز پنج نشست دیگر با موضوعات گوناگون برگزار خواهد شد.


 




نظرات کاربران