یک مقام سازمان حج و زیارت خبر داد:
تنوع تغذیه مطابق با ذائقه زائران ایرانی در موسم حج ۹۸
سرپرست اداره کل تغذیه و تدارکات سازمان حج و زیارت از تنوع و توجه به ذائقه زائران ایرانی در طبخ غذا در موسم حج تمتع ۹۸ خبر داد و گفت: امسال تمام وعدههای غذایی ایام تشریق در آشپزخانهها تهیه میشود و این غذا متناسب با شرایط زائران خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، مهران فرشید افزود: برنامههای اجرایی در خصوص تغذیه و تدارکات زائران حج بر اساس کارهای کارشناسی و دقیقی انجام میپذیرد.
وی به برخی اقدامات و نوآوریها در بحث تغذیه زائران حج امسال اشاره کرد و گفت: افزایش سالاد در وعدههای غذایی، طبخ غذای ویژه سرآشپز در فواصل مختلف، طبخ و توزیع غذای رژیمی متناسب با وضعیت زائران، تنوع ماست و لبنیات در وعدههای غذایی، تنوع در دسر، افزایش صبحانه گرم وتنوع در میوهها بخشی از اقدامات فوق العاده خواهد بود.
فرشید تصریح کرد: در طبخ غذای زائران حج تمتع به ذائقه ایرانی و تناسب غذا با کالری و فعالیتهای زائران توجه شده است.
وی به آب آشامیدنی زائران اشاره کرد و افزود: امسال «آب آشامیدنی با سدیم نزدیک به صفر» به زائران داده میشود که این نوع از آب آشامیدنی دارای کیفیت بالاتری خواهد بود.
سرپرست اداره کل تغذیه و تدارکات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه اقلام تهیه شده برای طبخ غذای زائران از بهترین کیفیت برخوردار است، گفت: مبنای کمیسیون خرید در ایام حج تمتع، تهیه بهترین و باکیفیت ترین اقلام برای طبخ مواد غذایی است.
فرشید، به تغذیه ایام تشریق نیز اشاره کرد و افزود: در ایام تشریق و در منا نیز آب خنک به اندازه کافی در نظر گرفته شده و تمامی چادرهای زائران به یخچال تجهیز هستند.
مسؤول تغذیه و تدارکات عملیات حج تمتع به آشپزخانههای نیمه صنعتی و مجهزی که غذای زائران ایرانی در آن تهیه میشود، اشاره کرد و افزود: آشپزخانههای الافندیه و ابوجدایل در مکه مکرمه و آشپزخانههای دخیل و زین در مدینه منوره به صورت کاملاً بهداشتی و مکانیزه با کادری مجرب غذا را طبخ و توزیع میکنند.
به گفته فرشید، تعداد هتلهای خودپخت نیز امسال از دو هتل به سه هتل افزایش یافته و غذای تعدادی از زائران در این آشپزخانهها تهیه میشود که این برنامه نیز در بهبود کیفیت خدمات تأثیرگذار خواهد بود.
وی همچنین به پخت نان گرم برای زائران ایرانی اشاره کرد و گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده امسال نان گرم سنگک، لواش و تافتون به سفرههای زائران اضافه خواهد شد؛ البته نان بربری نیز در آشپزخانهها طبخ و توزیع میشود که با توجه به برنامه ریزی اعلام شده بر کیفیت و کمیت نان افزوده خواهد شد.
مسئول تغذیه و تدارکات عملیات حج تمتع به رستورانهای بین راهی نیز اشاره کرد و گفت: سه محل به عنوان طبخ و توزیع غذا برای زائران در نظر گرفته شده که شامل فرودگاه جده به جحفه، مکه به مدینه و مدینه به مکه میشود که تمامی این برنامهها برای رضایتمندی زائران عزیز است.
وی با بیان اینکه همه موضوعات تغذیه وتدارکات، نهایی شده است، ادامه داد: آماده استقبال از زائران حج تمتع ۹۸ هستیم و بالطبع اداره کل تغذیه و تدارکات از نخستین روز حضور زائران تا آخرین روز در شهرهای مکه و مدینه مستقر خواهد بود و به خدمات رسانی میپردازد.