تفاوت اسکان زائران حج در مکه و مدینه تفاوت اسکان زائران حج در مکه و مدینه تفاوت اسکان زائران حج در مکه و مدینه بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
تفاوت اسکان زائران حج در مکه و مدینه تفاوت اسکان زائران حج در مکه و مدینه تفاوت اسکان زائران حج در مکه و مدینه تفاوت اسکان زائران حج در مکه و مدینه تفاوت اسکان زائران حج در مکه و مدینه

تفاوت اسکان زائران حج در مکه و مدینه

زائران حج به دلیل تخریب بخش مرکزی شهر مدینه به منظور توسعه و احداث هتل‌های جدید در چند سال گذشته و وجود محدودیت در امکانات و هتل‌ها، زمان کوتاه‌تری را در مدینه سپری می‌کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حضور میلیونی زائران از اقصی نقاط جهان در سرزمین وحی و حج تمتع، نیازمند تأمین محل اسکان است. به همین دلیل کشورهای مختلف اسلامی در تهیه مسکن، از رقبای جدی کشورمان محسوب می‌شوند.


سازمان حج و زیارت بر اساس رسالت و وظیفه ذاتی خود برای اقامت و اسکان مناسب زائران، حداکثر تلاش خود را به عمل می‌آورد. البته با توجه به اینکه اسکان مطلوب، نقش مهمی در تأمین آسایش حجاج دارد، کیفیت هتل‌ها و نحوه بهره‌برداری از آنها در مدت اقامت زائران، از مسائل اساسی به شمار می‌رود.


زائران خانه خدا باید توجه داشته باشند که شهرهای مکه و مدینه از نظر کیفیت اسکان و هتل‌ها تفاوت‌هایی دارد و در شهر مدینه به دلیل تخریب بخش مرکزی به منظور توسعه آن و احداث هتل‌های جدید در چند سال گذشته، امکانات و هتل‌ها محدودتر است؛ به همین دلیل زائران زمان کوتاهی را در مدینه سپری می‌کنند.


علاوه بر این، با توجه به اینکه شهر مدینه در یک دشت باز قرار گرفته و انبوه هتل‌ها به فاصله‌های کمی از حرم نبوی ساخته شده‌اند، همه زائران ایرانی در هتل‌های اطراف حرم اسکان می‌یابند. اما به دلیل کوهستانی بودن مکه، هتل‌ها اغلب پراکنده بوده و فاصله‌هایی نسبی با حرم دارند.


در مکه، امکان اجاره هتل‌های نزدیک به حرم به دلیل قیمت‌های بالا و عدم امکان سرویس‌دهی تدارکات و حمل و نقل، وجود ندارد و زائران ایرانی در فاصله بیشتری از حرم اسکان داده می‌شوند. اما در مدینه منوره با توجه به نزدیکی هتل‌ها به اماکن مذهبی، زائران برای رفتن به زیارت، نیازی به استفاده از وسایل نقلیه ندارند.


باید به این نکته توجه داشت که وضع ساختمان‌سازی و قوانین مربوط به آن در مکه و مدینه یکسان نیست. در مکه طبق دستور شهرداری و نظام مهندسی، تمام ساختمان‌ها باید حداقل پنج طبقه فضای اضافی برای پارکینگ، نمازخانه، رستوران و سایر خدمات داشته باشند. اما در مدینه فقط یک طبقه به عنوان میزانیه در نظر گرفته شده است که به عنوان سالن غذاخوری استفاده می‌شود.


همچنین امسال با توجه به رایزنی‌های سازمان حج و زیارت برای اسکان زائران حج تمتع، هتل‌های مکه از نظر کیفیت و قدمت به ۷ گروه قیمتی و هتل‌های مدینه به ۵ گروه قیمتی تقسیم شدند که ۷۹ هتل در مکه و ۲۲ هتل نیز در مدینه برای اسکان زائران ایرانی اجاره شده است.


درباره وضعیت آب و هوای شهرهای مکه و مدینه نیز باید متذکر شد که شهر مکه چه از نظر موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی و چه از نظر امکانات رفاهی و هتلها از وضعیت مناسب‌تری برخوردار است (به طوری که مکه در دل مجموعه‌ای از رشته کوه‌ها واقع شده و مسجد‌الحرام نیز در میان دره ابراهیم(ع) قرار دارد) اما مدینه در یک دشت باز قرار گرفته است.


مکه مکرمه به مساحت حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع، بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و مساحت مدینه ۷۰۰ کیلومتر مربع بوده و جمعیت آن حدود ۸۰۰ هزار نفر است.


وجود کوهستان‌های زیاد در مکه موجب کندی حرکت وسایل نقلیه و کندی روند افزایش ظرفیت اسکان حجاج می‌شود؛ این در حالی است که با توجه به وجود خیابان‌ها و بلوارهای عریض، رفت و آمد نیز در شهر مدینه بسیار راحت‌تر از شهر مکه است.


از نظر آب و هوا، مکه شهری گرم بوده و به دلیل نزدیکی به دریا، دارای هوای مرطوب و شرجی است. اما شهر مدینه دارای آب و هوایی گرم و خشک بوده و به طور معمول از شهر مکه خنک‌تر است.


البته با توجه به تقارن مراسم حج در سال‌های اخیر با فصل تابستان، امسال نیز بالاترین درجه حرارت ممکن متصور است و زائران باید برای جلوگیری از گرمازدگی و سایر مشکلات احتمالی، تا حد امکان از خروج غیرضروری از هتل‌ها در ساعات نزدیک به ظهر خودداری کنند.


امسال بیش از ۸۵ هزار ایرانی به حج تمتع اعزام می‌شوند که نخستین کاروان ها از ۱۷ تیرماه به حج تمتع مشرف می‌شوند.


منبع: فارس




مطالب مرتبط

نظرات کاربران