حکم فقهی نماز جماعت در مسجدالحرام و مسجدالنبی حکم فقهی نماز جماعت در مسجدالحرام و مسجدالنبی حکم فقهی نماز جماعت در مسجدالحرام و مسجدالنبی بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
حکم فقهی نماز جماعت در مسجدالحرام و مسجدالنبی حکم فقهی نماز جماعت در مسجدالحرام و مسجدالنبی حکم فقهی نماز جماعت در مسجدالحرام و مسجدالنبی حکم فقهی نماز جماعت در مسجدالحرام و مسجدالنبی حکم فقهی نماز جماعت در مسجدالحرام و مسجدالنبی

حکم فقهی نماز جماعت در مسجدالحرام و مسجدالنبی

مرحوم امام (ره) می فرمایند: در وقتی که در مسجد الحرام یا مسجد النبی نماز جماعت منعقد شد مومنین نباید از آنجا خارج شوند و باید از جماعت تخلف نکنند و با سایر مسلمین به جماعت نماز بخوانند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، در پاسخ به این پرسش که آیا در نماز مسجدالحرام و مسجدالنبی به افراد اهل سنت می توان اقتدا کرد؛ نظریات فقها و مراجع عظام تقلید تقدیم می شود:
مرحوم امام (ره) می فرمایند: در وقتی که در مسجد الحرام یا مسجد النبی نماز جماعت منعقد شد مومنین نباید از آنجا خارج شوند و باید از جماعت تخلف نکنند و با سایر مسلمین به جماعت نماز بخوانند.
حضرت آیت الله گلپایگانی(ره) : نماز با عامه در حال ضرورت بی اشکال است و در غیر حال ضرورت شرکت در جماعت آنان خوب است لکن با تمکن نماز را با شرایط کامل اعاده کند.
حضرت آیت الله بهجت(ره): اگر کار ضروری ندارد خارج نشود و خوب است شرکت کند.
حضرت آیت الله صافی: نماز با عامه در حال ضرورت بی اشکال است و در غیر حال ضرورت شرکت در جماعات آنان اگر موجب تألیف قلوب آنها و دفع اتهام به شیعه باشد خوب است و اعاده آن لازم نیست اگر چه موافق احتیاط است و خروج از مسجد در هنگام اقامه جماعات و یا ایستادن و شرکت نکردن شایسته نیست بلی اگر ضرورتی ایجاب کند مانعی ندارد.
حضرت آیت الله خویی (ره) و تبریزی (ره): این نماز مجزی است در صورتی که قرائت حمد و سوره را خود برای خود آهسته انجام دهد و در نماز جمعه بعد از فراغ از آن با آنها نماز ظهر را اعاده کند.
حضرت آیت الله سیستانی : جایز است که نماز پشت سر آنها خوانده شود ولی باید اگر ماموم می تواند به صورت آهسته برای خود قرائت کند و الا در ذهن و نفس خود بخواند و اگر نماز جمعه باشد بعد از آن ظهر را بخواند.
حضرت آیت الله شبیری زنجانی: حجاج محترم باید از هر کاری که سبب وهن شیعه می باشد جدا خودداری کنند و بسیار مناسب است که در نماز جماعت اهل سنت شرکت کنند ولی در شرایط کنونی می بایست آن را اعاده کنند.(منتخب مناسک حج مطابق با فتاوای حضرت آیت الله العظمی امام خمینی ره همراه با حواشی مراجع معظم تقلیید , تهران : نشر مشعر , ۱۳۸۰,ص ۲۸۷)
مقام معظم رهبری نیز نماز جماعت پشت سر اهل تسنن را جایز و صحیح می دانند. (رساله اجوبه الاستفتاءات, تهران: الهدی, ۱۳۸۱, س ۵۹۹, ص ۱۹۷)
ضمناً از لحاظ فقهی در موارد تقیه می توانیم مطابق اهل سنت عمل نمائیم که بعضی این حکم را در خصوص تقیه خوفی می دانند و برخی به تقیه مدارائی هم سرایت می دهند.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران